Home » , , » Ο Νίκος Σταυρίδης ... σχολιάζει την περιπέτεια του καστανά (Βίντεο)

Ο Νίκος Σταυρίδης ... σχολιάζει την περιπέτεια του καστανά (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 | 12:45 μ.μ.


Εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα η «τεράστια επιτυχία της αστυνομίας για την πάταξη του παραεμπορίου», με την σύλληψη του καστανά στην Θεσσαλονίκη.  «ΕΛ.ΑΣ., όπως… Ελληνική Ασυδοσία. Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η επεισοδιακή σύλληψη ενός 61χρονου καστανά στην πλατεία Αριστοτέλους από άνδρες της ομάδας «Ζ» ανάμεσα σε πλήθος κόσμου που ετοιμαζόταν για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου»,   σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών» ενώ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο «παραβάτης» αφηγείται την περιπέτεια του.

Βρισκόμενος σε άθλια οικονομική κατάσταση, και αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, όπως λέει –χρωστάει 9 ενοίκια- παλεύει καθημερινά ατέλειωτες ώρες για να βγάλει μεροκάματο 15-30 ευρώ, με συνεχείς διώξεις για το "έγκλημά" του. Την μη κατοχή δηλαδή της νόμιμης  "άδεια". (Αυτό μεταφράζεται ότι ο καστανάς έπρεπε να πληρώνει στο κράτος 970€ κάθε δύο μήνες)

Απόδειξη, λοιπόν, ότι το «κράτος λειτουργεί» και αντιμετωπίζει στιβαρά όσους «παρανομούν» είναι η περίπτωση του καστανά. Λεπτομέρεια είναι ότι κάποιοι τύποι σαν τον Παπαντωνίου που φέρονται εμπλεκόμενοι σε μίζες εκατομμυρίων, ή όσοι εμπλέκονται σε λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος με «τρανταχτά ονόματα» να επιδίδονται στο σπορ της φοροδιαφυγής και της φοροαπαλλαγής βρίσκονται στο απυρόβλητο. Αυτοί δεν είναι καστανάδες ή γριούλες που πουλούν καρβουνάκια θυμιάματος ή ματσάκια μαϊντανού
για να έχουν την «επίσκεψη του νόμου».

Ολο αυτό το σκηνικό ας αφήσουμε τον μοναδικό Νίκο Σταυρίδη να το σχολιάζει μέσα από μια ατάκα του στην σπαρταριστή κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Οι παπατζήδες».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger