Home » , » Μπέρδεμα με κράτος και παρακράτος - Π. Λαφαζάνης: Ο Στουρνάρας «λειτούργησε και λειτουργεί ως παράκεντρο ως παραεξουσία και ως παρακράτος» (Βίντεο).

Μπέρδεμα με κράτος και παρακράτος - Π. Λαφαζάνης: Ο Στουρνάρας «λειτούργησε και λειτουργεί ως παράκεντρο ως παραεξουσία και ως παρακράτος» (Βίντεο).

Από giorgis , Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 | 8:55 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Αναυδος μένει κάποιος παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις –εντός πολλών εισαγωγικών- που ξεκίνησαν με τις δηλώσεις που έκανε ο κεντρικός έλληνας τραπεζίτης μιλώντας στον Παπαχελά και στην τηλεόραση του Σκάι.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που όπως παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε χαρακτήρισε τον Στουρνάρα σαν συκοφάντη και  λασπολόγο ενώ συμπλήρωσε ότι  «λειτούργησε και λειτουργεί ως παράκεντρο ως παραεξουσία και ως παρακράτος».

Αναταράξεις προκαλεί και το δημοσίευμα που έχει η ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου, η οποία επικαλούμενη αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο –επιβεβαιώνοντας με κάποιο τρόπο τους ισχυρισμούς Στουρνάρα- σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου», γράφει χαρακτηριστική η tvxs.

Αν και η ιστοσελίδα του Κούλογλου αναφέρει ότι «κυβερνητικές πηγές, στις οποίες το tvxs.gr έθεσε τις πληροφορίες για τη φρούρηση του Νομισματοκοπείου από την ΕΥΠ απάντησαν: "Ουδέν σχόλιο"», η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου που καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ, στην τηλεόραση "Ε" ισχυρίστηκε ότι «Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, διέψευσαν κατηγορηματικά το ρεπορτάζ της tvxs». Επίσης και στο δελτίο ειδήσεων του Mega ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "άδειασε" εντελώς τον ευρωβουλευτή του. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Χρήστος Τσιγουρής η κυβέρνηση δεν θέλει να μπει σε σοβαρή συζήτηση για την ανάρτηση της tvxs και χαρακτηρίζει αυτό το δημοσίευμα "ανάξιο σχολιασμού" και ότι πρόκειται περί "γελοιότητας".  

Μπροστά σ' αυτά τα δεδομένα, άμεση ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας που μέσα που μέσα από την ιστοσελίδα της κάνει λόγο για «ΚΥΠ-ατζήδικες ιστορίες και σκοτεινές "νομισματο-κοπικές" επιδιώξεις». Το κείμενο που υπογράφει ο Αρης Θ. αναφέρει:
 
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Όταν οι φαιδρότητες συνυπάρχουν με βρώμικες μεθοδεύσεις αλλά και με τον πανικό μπροστά στα κυβερνητικά αδιέξοδα και μπροστά στο ανερχόμενο ρεύμα εναντίωσης στο ευρώ, τότε γεννώνται επικίνδυνα εκτρώματα με κυπ-ατζήδικες ιστορίες.  

Αυτό αντιπροσωπεύει το δημοσίευμα του tvxs, το οποίο αποδίδεται σε έγκυρες πληροφορίες, με τίτλο: “Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρα”, προκειμένου να αποτρέψει κατάληψη του Νομισματοκοπείου.  

Αυτό το δημοσίευμα θα ανέμενε κανείς ότι θα διέψευδε κατηγορηματικά κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση.  

Το τραγικό για τον τόπο και τη δημοκρατία, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση, αντί διάψευσης, απάντησε, κατά το tvxs, με την “αινιγματική” φράση, “ουδέν σχόλιον”.  

Δεν ξέρουμε ποια σκοτεινά κέντρα απεργάζονται και ποιες σκοτεινές μεθοδεύσεις, ώστε να ανακατεύουν σε ένα κακόγουστο αστυνομικο-μυθιστορηματικό σίριαλ Νομισματοκοπείο, ριφιφί, καταλήψεις, ΕΥΠ, πρωθυπουργό και έχουν ως πρωταγωνιστή της σαπουνόπερας έναν υπόλογο για σκάνδαλα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.  
Όποια, όμως, και αν είναι τα σκοτεινά κέντρα και όποιες οι σκοτεινές μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό και θα αποτύχουν παταγωδώς.  

Το αντιμνημονιακό μέτωπο των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων και η λαϊκή δυναμική του δεν πρόκειται να ανακοπούν, αλλά αντιθέτως θα προχωρήσουν και θα σαρώσουν τους κατασκευαστές κατασκοπευτικών σεναρίων και αποπροσανατολιστικών εξελίξεων.

Σ’ όλα αυτά που παρακολουθούμε –τα οποία μόνο μπόχα αποπνέουν- το πρώτο, -επιφανειακό- συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα έχει βρεθεί σε μια πρωτοφανή αμηχανία. Αυτό προκύπτει και από το χθεσινό  άρθρο του Θανάση Καρτερού στην "Αυγή", ενώ παράλληλα φαίνεται ότι η σαπίλα του αστικού πολιτικού σκηνικού παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σκεφτήκατε μόνο αν θα μπορούσε σε οποιοδήποτε κράτος ο διορισμένος κεντρικός τραπεζίτης, να διαμορφώνει όπως γουστάρει την πολιτική ατζέντα, να ισχυρίζεται ότι θέλει, και η κυβέρνηση να παρακολουθεί απλώς σαν θεατής.   

____________

Στο "δούλεμα" πήραν οι χρήστες του διαδικτύου αυτούς που έκαναν τις "συνταρακτικές αποκαλύψεις"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2016 στις 9:11 μ.μ.

Ενδοκαπιταλιστικές διαφορές για το ποιό τμήμα της Αστικής τάξης θα επικρατήση. Καπιταλισμός με Ε.Ε και ΝΑΤΟ η Καπιταλισμός με δραχμή Ρωσία Κίνα. Ευχαριστουμε Οπορτούνια δεν θα πάρουμε.

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2016 στις 9:38 μ.μ.

ρε πολιτικε ντενεκε του κκε αναρτας παντου την ιδια πολιτικη ανοησια. κοφτο σε πειραζει

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2016 στις 10:14 μ.μ.

9.38 Σε πονάει η αλήθεια........Δικό σου πρόβλημα Οπορτούνα....

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2016 στις 10:28 μ.μ.

10.22 Αυτο το Κόμμα είναι Οπορτουνιστικό. Το ΚΚΕ Παλεύει για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν φτιάχνουμε πολιτικό μέτωπο με το καρκίνωμα του οπορτουνισμού δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην εξουσία Λύσσαξε όσο θέλεις Σοσιαλφασίστα.

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2016 στις 10:51 μ.μ.

φραπες/Υπηρχε νομισματικο "σχεδιο περικλης" ? αλα-τις ο λαφα..

15 Ιανουαρίου 2016 στις 10:59 μ.μ.

Ε, όχι και οπορτουνιστικό κόμμα το ΕΜΕΡ! Για τον ανόητο που γράφει τέτοιες μαλακίες να του πούμε ότι το Κόμμα Εργασίας είναι η νόμιμη έκφραση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TDKP), ενός κόμματος που θρηνεί εκατοντάδες δολοφονημένους από το τουρκικό καθεστώς, ενώ χιλιάδες είναι τα μέλη του που έχουν βασανιστεί και φυλακιστεί λόγω της δυναμικής αντίστασης τους απέναντι στην βάναυση – ταξική πολιτική του Ερντογκάν.

Υ.Γ Προς τους σ. του Β.Κ: Τέτοια ανιστόρητα, συκοφαντικά στην κυριολεξία σχόλια καλό είναι να τα … τρώει η μαραμάγκα. Καλό είναι να μην υπάρχει λογοκρισία αλλά όχι και να δίνουμε βήμα σε προβοκάτσιες.

16 Ιανουαρίου 2016 στις 12:12 π.μ.

[Admin] giorgis
15 Ιανουαρίου 2016 - 10:59 μ.μ............... ....... να τα … τρώει η μαρΜάγκα.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2016 στις 12:57 π.μ.

Ο λαος "μας" θα δυστυχήσει εξω από το ευρω.
Ετσι μας λεγανε το καλοκαιρι κάποιοι δεινοι αναλυτες των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και στρωσανε κοκκινο χαλι για να περασουν και αυτα τα μετρα για το βαρελι χωρις πάτο την καπιταλιστική ελλαδα του ευρω, του παρταολα μπομπολα του σπονσορα τους και των αλλων της "λυκοσυμμαχιας".
Βεβαια ο λαος "μας" βιωνει ανεργια 40% και καταναλωτική ικανοτητα δεκαετιας του 60 αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τους γραφειοκρατες που βαρανε προσοχες στους νταβατζηδες.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2016 στις 2:55 π.μ.

Γιώργη μου, πολύ επιλεκτική ευαισθησία ρε παιδί μου! Τόσο καιρό εδώ μέσα τα επαγγελματικά (;) τρολ του ΚΚΕ έχουν ξεσαλώσει βρίζοντας και συκοφαντώντας τους αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εσύ όπως και κανείς άλλος από το Β.Κ δεν έκανε καμιά παρέμβαση. Τώρα που σου έθιξαν το ΕΜΕΡ, δείχνεις να αγανακτείς και ζητάς μην υπάρχουν προβοκατόρικα σχόλια. Δεν είναι υποκριτικό αυτό;

16 Ιανουαρίου 2016 στις 7:21 μ.μ.

Φίλε/η 2.55. Δέχομαι ότι είναι καλόπιστο το σχόλιο σου μόνο που σου διαφεύγει κάτι βασικό. Αν υπάρχουν σχόλια που βάζουν στο στόχαστρο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, αναγνώστες μας που πρόσκεινται σ' αυτό τον πολιτικό σχηματισμό μπορούν να απαντήσουν. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους συντρόφους του ΕΜΕΡ. Είναι λίγες δεκάδες οι πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, μέλη του, που είναι σχεδόν απίθανο να δουν τα αναγραφόμενα συκοφαντικά σε βάρος τους.

Τους συντρόφους αυτούς τους γνωρίζω κάποιες δεκαετίες και μπορώ να σου πω ότι πριν μερικά χρόνια ΚΚΕ και ΕΜΕΡ είχαν συντροφικές σχέσεις. Σε συνάντηση "κορυφής" τα "έσπασαν". Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες.

Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν πρέπει να υπάρχουν προβοκατόρικα σχόλια σε βάρος αυτών των αγωνιστών.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2016 στις 7:27 μ.μ.

Το ΚΚΕ παλεύει μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Με το ΚΚΤουρκίας έχουμε Συντροφικές σχέσεις Αριστες. Τις κακιές παρέες τις Κόψαμε το 1991. Δεν Συμμετέχουμε σε οπορτουνιστικά αναχώματα δεν στηρίζουμε κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2016 στις 7:54 μ.μ.

Ποτέ μα Ποτέ δεν πήρε ο λαός τα μέσα παραγωγής στα χέρια του με συμετοχή σε Κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Τα Πολιτικά μέτωπα είτε σαν ΕΛΙΓΜΟΣ είτε σαν επίσημη θεωρία απο το 1956 είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταστροφή του λαού και των Κ.Κ Το παράδειγμα του ΕΑΜ είναι χαραχτηριστικό. ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ εγκλώβισε τον λαό και δεν πήρανε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 την στιγμή που απο το 1943 είχανε διαλύση την Κ.Δ επειδή τάχα μου υπήρχανε ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ............Ενω στην πραγματικότητα είχανε έτοιμο τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2016 στις 8:30 μ.μ.

Με τον μπομπολα εχετε σχεσεις αριστες.
Μας ειναι γνωστό.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2016 στις 11:31 μ.μ.

7.27 δεν στηρίζουμε κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό!
μην παιρνεις και ορκο πολιτικε ντενεκε του κκε. Αυτα μονο στα 15χρονα κνιτακια που δε σας ξερουνε να τα λες

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 1:56 μ.μ.

φραπες/ρε 7.54,δεν φτανει που αρνηθηκατε τη συνεργασια με τιτο-χοτζα,δεν φτανει που αποτρεψατε την "εισοδο" του ελλας στα δεκεμβριανα,δεν φτανει που επιβαλλατε την υπογραφη της βαρκιζας,δεν φτανει που κρατησατε τους αγωνιστες στις πολεις με συνεπεια να γεμισουν οι εξοριες αντι για τα βουνα,κατηγορειτε και το προ δομενο-και απτην ηγεσια του κκε-εαμικο λαικο κινημα ????ΓΙΑΤΙ, αραγε ??Δηλαδη , ενα σημερινο "εαμ" θα ηταν αντιπαλος για το κκε ?αν ειναι ετσι ,ετοιμαστειτε ,η ωρα η περιεργη ερχεται,ναστε ετοιμοι να καταγγειλετε τους προβοκατορες εγκαιρα,να μην παρασυρθει ο λαος..

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 8:22 μ.μ.

1.56 Πρέπει να έχεις τρομερή ζαλάδα. Το 3ο Γράμμα του Ζαχαριάδη μίλαγε για ΙΜπεριαλιστικό πόλεμο δημοσιευμένο σε ΚΟΜΕΠ του 1942 μαζί με άρθρο του Σιάντου που το βγάζει λάθος ένω ο ίδιος ήτανε Σοσιαλσωβινιστής. Με αυτή την λογική φτιάχτηκε το ΕΑΜ και υπόγραψε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ με αποτέλεσμα να μην παρει την εξουσία τον ΟΚτώβρη του 1944 έχωντας έτοιμο τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 8:30 μ.μ.

1.56 Ο προδομένος λαός απο τους ΣΒΩΛΟ ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ Μ.ΚΥΡΚΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ και ασφαλώς ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ που ήτανε ιδιοι με αυτούς. Ασφαλώς και θα καταγγείλουμε ανοιχτα τον κάθε προβοκάτορα που φτιάχνει Οπορτουνιστικά Αναχώματα.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 8:52 μ.μ.

1.56 Σίγουρα πρέπει να είσαι Μπουλμές. Ο 7.54 λέει συγκεκριμένα πράγματα που δεν απαντάς. Το ΕΑΜ υπόγραψε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και στέρησε την εξουσία απο τον λαό τον οκτώβρη του 1944 την στιγμή που είχανε διαλύση την Κ.Δ απο το 1943 λόγο Εθνικών ιδιομορφιών......ενώ είχανε τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο έτοιμο. Εχεις να απαντήσης σε αυτά.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 9:07 μ.μ.

1.56 Το 2008 ο Συνασπισμός έκανε εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Εσωτερικού. Εκει ανάμεσα σε πολλα εκπληκτικά για την δράση του οπορτουνισμού λέει Ο Κρίκκας με αναφορές στον Παρτσαλίδη................ Είχαμε έτοιμη την διάλυση του ΚΚΕ απο το 1943.... αλλά ήρθε ο Ζαχαριάδης και μας τα χάλασε όλα. Η ΕΔΑ ήτανε η σύνδεση με το ΕΑΜ....τη μας λέει ο ποιητής εδώ. Περιμένω σχόλιο σου..........

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2016 στις 10:05 π.μ.

φραπες/καλα κανετε και θελετε να αποτιναξετε την εαμικη ρετσινια απτο κκε,αυτη η ρετσινια δεν σας ανηκει..κριμα..ζω για τη μερα που θα σας δω χερακι-χερακι με "ανεξαρτητους εθνικιστες"[δεν λεω χρυσαυγιτες για να μην γινει παρεξηγηση],αλλωστε στο ιδιο πολιτισμικο επιπεδο μαυτους ειστε , πια..

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2016 στις 8:58 μ.μ.

10.05 Τα κόλπα δεν πιάνουνε.Παρεθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία που δεν απαντάς. Τα Λαικά μέτωπα ήτανε ΕΛΙΓΜΟΣ που ΘΕΩΡΙΤΙΚΟΠΟΙΉΘΗΚΕ και πουθενά η Εργατική τάξη δεν πήρε την εξουσία. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ στο 2ο και 3ο Γράμμα μιλλάει για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ο Σιάντος σε ΚΟΜΕΠ του 1942 βγάζει τα γράμματα Σεχταριστικά ενω ο ίδιος ήτανε Σοσιαλσωβινιστής και σε αυτην την βάση έφτιαξε το ΕΑΜ το οποίο υπόγραψε τις Εγκληματικές συμφωνίες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ και δεν πήρε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 την στιγμή που είχανε διαλύσει την Κ.Δ με το παραμύθι τον Εθνικών ιδιομορφιών..... υπάρχει και το σχόλιο του 9.07 και για όλα μαζί περιμένω μια απάντηση. Μέσα στο 2016 θα έρθει ο 1ος τόμος 1918 1949 που τα λέει όλα. Οσο για τους Εθνικιστές αλλού πρέπει να τους ψάξεις

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger