Home » , » Τεράστια τα οφέλη της Ελλάδας με την αποχώρησή της από την συνθήκη Σένγκεν;

Τεράστια τα οφέλη της Ελλάδας με την αποχώρησή της από την συνθήκη Σένγκεν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 | 12:05 π.μ.

Πέρα από το ΚΚΕ και τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν καταγγείλει ότι οι συμφωνίες και οι Συνθήκες της Σένγκεν και του Δουβλίνου 2 είναι αυτές που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας, υπάρχει και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς που εκφράζει παρόμοιες απόψεις.

Το ενδεχόμενο να εξετάσει η χώρα μας να αποχωρήσει από την Σένγκεν ξαναήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου. Σε σχετική ερώτηση για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι  αυτή «θα μπορούσε να είναι μία άποψη σε κενό χρόνο που λέμε, σε νεκρό χρόνο, όχι τώρα».

Ο Μαριάς έδωσε μια μακροσκελέστατη απάντηση στον Α. Τσίπρα που ανάμεσα στα άλλα τονίζει:

Αλήθεια ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γερμανία και στη Γαλλία θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο αντί να περάσουν μέσω χερσαίων οδών στην Βουλγαρία; Η απάντηση είναι απλή, η Βουλγαρία δεν είναι εντός Σένγκεν και δεν μπορεί να προμηθεύσει τους πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα  τύπου Σένγκεν όπως γίνεται στην Ελλάδα. 

Με την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν η Ελλάδα θα πάψει να είναι μαγνήτης για τους πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να καταργήσει τη βίζα για τους Ρώσους τουρίστες που επιβάλλεται σήμερα λόγω Σένγκεν, εξέλιξη που θα είναι επωφελής για την αύξηση των εσόδων του Ελληνικού τουρισμού αφού έτσι θα αυξηθούν κατά κόρον οι αφίξεις Ρώσων τουριστών. Τέλος σε σχέση με τους τουρίστες από χώρες εντός Ε.Ε. και εντός Σένγκεν η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέπει την είσοδο αυτών των τουριστών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και όχι διαβατηρίου σε περίπτωση αποχώρησης της Πατρίδας μας από τη Σένγκεν.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» σε κείμενο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» εκτιμάει ότι τα οφέλη της Ελλάδας από την αποχώρηση από την συμφωνία Σένγκεν θα είναι τεράστια. Διαβάστε το σχετικό κείμενο του Νότη Μαριά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

3 Μαρτίου 2016 στις 12:29 π.μ.

για το προσφυγικο συγκεκριμενα:
δεν προτιμαται η εκτος σενγκεν βουλγαρια.
δεν θα επιδιωκουν μια εκτος σενγκεν ελλαδα.
τι θα κανουν οι εγκλωβισμενοι στην τουρκια προσφυγες; δεν θα προσπαθουν να περασουν απεναντι; ενα ακομα βημα;
(δηλαδη καλα εκτος σενγκεν και εκτος εε αλλα το προσφυγικο οσο συνεχιζεται ο πολεμος...)

3 Μαρτίου 2016 στις 2:42 π.μ.

...Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι την Ένωση Κεντρώων, που ρίχνουν μαύρο κλάμα για τους χιλιάδες των προσφύγων, που επικαλούνται κάθε τρεις και λίγο την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία και την ανθρωπιά που δείχνουν οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, δε λένε κουβέντα για τις επεμβάσεις των «συμμάχων» τους.


Περίσσεψαν αυτές τις μέρες, με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Προσφυγικό, τα περί διαμόρφωσης ενιαίας - "εθνικής" όπως λέγεται- στρατηγικής, προκειμένου, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά και τα άλλα πολιτικά κόμματα, να έχει η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να ζητηθεί η πιστή εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μα το πρόβλημα το δημιουργούν ακριβώς αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αποφάσεις τις οποίες υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αποδέχτηκαν όλα τα άλλα κόμματα.

Οι αποφάσεις της ΕΕ από τον Οκτώβρη προέβλεπαν μαζί με την ενίσχυση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της και τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), με τα οποία η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης - τότε μιλούσαν για 50.000 - εγκλωβισμένων προσφύγων.

Όταν η κυβέρνηση συμφωνούσε στις Συνόδους Κορυφής, δεν γνώριζε ότι αυτές ακριβώς οι αποφάσεις μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών; Κι αν γνώριζε γιατί δεν άκουγε τότε την προειδοποίηση του ΚΚΕ που έθετε καθαρά αυτό το ζήτημα;

Όταν έβαζε την υπογραφή της, δεν ήξερε ότι αυτές οι αποφάσεις προέβλεπαν διαλογή και μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, ενώ για την πλειοψηφία προβλέπονταν η καταστολή, και ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα;

Όταν και τώρα επικαλούνται τα συμφωνηθέντα στις Συνόδους Κορυφής, δεν ξέρουν ότι η ΕΕ - κατά παραβίαση της συνθήκης της Γενεύης, παράνομα δηλαδή - δεν αναγνωρίζει στους Αφγανούς και άλλους το καθεστώς του "πρόσφυγα", με αποτέλεσμα χιλιάδες ξεριζωμένοι από το Αφγανιστάν να εγκλωβίζονται στη χώρα μας;

Όταν οι κ. Τσίπρας και Καμένος τα έβρισκαν με τη Μέρκελ και τον Νταβούτογλου στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό, δεν είχε ακούσει τίποτα για το ρόλο του ΝΑΤΟ διαχρονικά σε βάρος των λαών;

Δεν είχαν ακούσει τίποτα γι' αυτή την ιμπεριαλιστική συμμαχία που βομβαρδίζει, μακελεύει τους λαούς που δημιουργεί δηλαδή πρόσφυγες και έχει το θράσος να μας λέει ότι τώρα θα τους σώζει;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες γιατί συμφωνεί ουσιαστικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ παραμένει πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού, της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Όσο δε για τον όρο, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ να περιοριστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αυτό δεν αποτελεί παρά ένα ευχολόγιο, αφού ως γνωστόν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, παράγοντας εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου.

3 Μαρτίου 2016 στις 2:43 π.μ.

....Είναι δυνατόν, το ΚΚΕ να συμφωνήσει με την κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, που από την πρώτη στιγμή χαιρέτισαν την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γνωρίζοντας τι κινδύνους μπορεί αυτό να προκαλέσει όχι μόνο σε σχέση με τον πόλεμο και τους ανταγωνισμούς στη Συρία και σε σχέση με το πώς η Τουρκία θα αξιοποιήσει την παρουσία του στο Αιγαίο για να προβάλλει τις γνωστές της αξιώσεις για γκρίζες ζώνες και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας;

Αυτά θα τους πούμε και την Παρασκευή στη σύσκεψη υπό τον ΠτΔ. Άλλωστε, τις έχουμε όλοι επανειλημμένα διατυπώσει, όχι μόνο τώρα αλλά και πολύ πριν πάρει τέτοιες διαστάσεις το Προσφυγικό. Και οι συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ γίνονται απ’ τη σκοπιά της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Γιατί πάει πολύ να μιλάς για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την ίδια ώρα να θες να υλοποιήσεις τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούν ένταση της καταστολής και συνθήκες εγκλωβισμού τους.

Το ΚΚΕ έχει προτείνει και επιμένει για την απευθείας μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, κι αυτές οι χώρες ξέρουμε όλοι ότι είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος. Απευθείας μεταφορά με ευθύνη του ΟΗΕ, της ΕΕ.

Αλλά και από τα ελληνικά νησιά, για όσους έχουν εγκλωβιστεί, προς τα κράτη του τελικού προορισμού τους αμέσως και απευθείας αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς κι όχι μεταφορά τους και εγκλωβισμό τους στην ηπειρωτική χώρα...

http://www.902.gr/eidisi/politiki/90291/apospasmata-apo-tin-omilia-toy-d-koytsoympa-se-ekdilosi-sto-dimotiko-theatro#/0

3 Μαρτίου 2016 στις 2:44 π.μ.

...Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ κι επειδή αυτό δεν το προβλέπουν οι συνθήκες που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, όπως είναι η Σένγκεν και το Δουβλίνο, με ανυπακοή και παραβίαση αυτών των αποφάσεων, έτσι όπως άλλωστε κάνουν και άλλες χώρες κράτη - μέλη της ΕΕ που δεν έχουν μάλιστα και τόσο οξυμένο πρόβλημα όπως η χώρα μας.

Ο Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ για τη φύλαξη των συνόρων, μέχρι στιγμής μόνο περιπλέκουν το πρόβλημα, εκτός του ότι δεν έχουν καμιά αποτελεσματικότητα, ενώ αντίθετα γίνονται το άλλοθι για την τούρκικη πολιτική να ισχυρίζεται ότι μπορούν έτσι να φυλάσσονται τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα και άρα εκείνη δεν ευθύνεται δήθεν για τα δουλεμπορικά κυκλώματα και την ενίσχυση ουσιαστικά εκ μέρους της των προσφυγικών ροών προς το Αιγαίο και τη Βόρεια Ελλάδα.

Έχουμε ταχθεί ενάντια στα hot spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν και στην πραγματικότητα θα γίνουν, ήδη γίνονται στρατόπεδα εγκλωβισμού ψυχών.

Αντιπροτείνουμε σε αυτά τη δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων εντελώς προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε αυτούς να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.

Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων.

Καμία συμμετοχή ΜΚΟ - που έχουν εγκατασταθεί εδώ από όλη την οικουμένη αρκετές απ’ αυτές με ύποπτο και επικίνδυνο ρόλο - παρεμβαίνοντας στην υποδοχή - περίθαλψη - φιλοξενία - μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Το οργανωμένο συντεταγμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι μαζικοί φορείς των εργαζομένων, ο ελληνικός λαός και η νεολαία του μπορούν να αναλάβουν την αλληλεγγύη και βοήθεια, την συμπαράσταση στο έργο αυτό.

Και φυσικά, όλα αυτά σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της πάλη του λαού μας ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους που δημιουργούν μόνο περισσότερους ξεριζωμένους....

http://www.902.gr/eidisi/politiki/90291/apospasmata-apo-tin-omilia-toy-d-koytsoympa-se-ekdilosi-sto-dimotiko-theatro#/0

3 Μαρτίου 2016 στις 11:58 π.μ.

Ειναι κυβερνητικος πολιτικος μαζοχισμος η επιμονη του να μενουμε στην Σεγκεν
οταν ειναι υπερβεβαιη η ζημια που εχουμε με την παραμονη μας σ αυτην Εδω εχουμε
να κανουμε με εκβιασμους αλλα και συμφωνιθεντα μυστικα μεταξυ υων σκυφτουληδων
της ``αριστερης`` κυβερνησης και των βρυξελων Παντως ο ελληνικος λαος δεν πρεπει να μεινει με σταυρωμενα χερια μπροστα σ αυτη την κατασταση ειδικα με τους προσφυγες οι οποιοι οση καλη προθεση φιλοξενιας κι αν υπαρχει σε λιγο
δεν θα τους χωραει ουτε ολη η επικρατεια Καλως λεει ο Μαριας οτι πρεπει να φυγουμε απο τη Σεγκεν το γρηγοροτερο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger