Home » , » Η αλληλεγγύη δεν είναι lifestyle

Η αλληλεγγύη δεν είναι lifestyle

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 | 8:35 μ.μ.


Γράφει ο  mitsos175

Η Αλληλεγγύη είναι ύψιστη Κοινωνική Αξία. Πάντοτε είναι αναγκαία, αλλά σε περιόδους Κρίσης η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα ανακουφίσει από τον πόνο που θα μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις. Η Αλληλεγγύη συνδυάζεται πάντα με άλλες αρετές όπως το Θάρρος, η Υπομονή, προπάντων όμως η Αγάπη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους φτωχούς συνανθρώπους μας, που προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι, ελάχιστοι αριθμητικά, που είναι υποκριτές. Αυτοί είναι οι πλούσιοι δήθεν φιλάνθρωποι. Τα καθάρματα που εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως τη δυστυχία των άλλων. Που μας θεωρούν ανόητους, ενώ ανόητοι είναι οι ίδιοι. Θα μου πείτε: Eφόσον είναι ελάχιστοι γιατί να ασχοληθούμε με αυτούς; Έχετε κάποιο δίκιο, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται, για να μη νομίσουν ορισμένοι, ότι τρώμε κουτόχορτο.

Η Φιλανθρωπία δεν γίνεται μπροστά στις κάμερες. Το λέω για τους παπάδες και τις πλούσιες που νομίζουν ότι μπορούν να διαφημιστούν ως δήθεν φιλάνθρωποι. Πάνε βγάζουν μερικές φωτογραφίες, άντε να δώσουν και καμιά κούτα τρόφιμα και νομίζουν ότι κάτι κάνανε. Σ' αυτούς τους υποκριτές τους θυμίζω τα λόγια του Ιησού, ο οποίος επαίνεσε το δίλεπτο της χήρας "Αλήθεια σας λέω, αυτή η φτωχή χήρα έλαβε περισσότερα από όλους· γιατί όλοι αυτοί έβαλαν από το περίσσευμα τους, αυτή όμως από το υστέρημα..."

Παπάδες, πλούσιοι και δημοσιογράφοι. Μπορείτε να δώσετε πολύ περισσότερα, κατά προτίμηση πίσω από τις κάμερες. Τα πάρτι ορισμένων και τα δείπνα με πολιτικούς, κοστίζουν πολλαπλάσια. Ίσως το κάνετε για να καθησυχάσετε τη συνείδησή σας. Ίσως για διαφήμιση. Δεν μας ενδιαφέρει, απλά σας λέμε σας πήραμε χαμπάρι. Τίποτα άλλο. Μην προκαλείτε. Ξέρουμε καλά ότι καλός και πλούσιος δεν γίνεται. Κάποια πτώματα έχουν πατηθεί, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν εργάτες κλπ, κλπ...

Τώρα, μια άλλη αθλιότητα που είδα και που συναγωνίζεται τη χυδαιότητα του ρατσισμού. Ένα περιοδικό έκανε όπως εύστοχα είπε ένας σχολιαστής στο ιντερνέτ: Εκπόρνευση της Αλληλεγγύης. Παρουσίασε διάφορους διάσημους που ποζάρουν στο εξώφυλλο του, φορώντας άλλος μαντήλι στο κεφάλι, άλλος σωσίβιο, άλλος θερμική κουβέρτα παριστάνοντας τους πρόσφυγες.
Ότι δηλαδή η τάδε δημοσιογράφος που έκανε την προπαγάνδα υπέρ του Μνημονίου, υπέρ της ΕΕ που δημιούργησε το πρόβλημα στη Συρία είναι ευαίσθητη! Μάλιστα...

Αν έχουν σκοπό να πουλήσουν μάλλον τα έκαναν θάλασσα, αν όμως είχαν σκοπό να τους συζητάμε τα κατάφεραν. Βέβαια το τι λέμε είναι άλλη υπόθεση. Ας δούμε μερικές αντιδράσεις:
"Η αλληλεγγύη δεν είναι lifestyle. Δεν είναι πόζες σε εξώφυλλα ούτε χειροκροτήματα σε ρουβάδες..."
"Στο επόμενο downtown αποκλειστική συνέντευξη της Σ. Κοσιωνη για το προσφυγικό με τίτλο " ο πρόσφυγας φοράει Prada "
"Στο downtown που κυκλοφορεί δώρο σακούλα για να κάνετε εμετό με το εξώφυλλο μας..."
Για να δείξεις άνθρωπος πρέπει να είσαι κιόλας. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Μαρτίου 2016 στις 1:30 π.μ.

Για να δείξεις άνθρωπος, φτάνει ένα καλό μασκάρεμα, που το πετυχαίνεις άμα έχεις τα μέσα.
Δυστυχώς....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger