Home » » Καταδίκη του αριστερού αγωνιστή Σ. Ζαριανόπουλου για "εξύβριση" της Χρυσής Αυγής

Καταδίκη του αριστερού αγωνιστή Σ. Ζαριανόπουλου για "εξύβριση" της Χρυσής Αυγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 | 9:03 μ.μ.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αστική δικαιοσύνη υποθάλπουν τον φασισμό. 

Ταυτόχρονα με την πρόσφατη παραγραφή της δικαστικής δίωξης των υπευθύνων του φασιστικού πογκρόμ που δρομολογήθηκε συντεταγμένα από το δικαστικό κατεστημένο ώστε να μην δικαστούν οι ΝΑΖΙ Χρυσαυγίτες δολοφόνοι-τραμπούκοι-μπράβοι της νύχτας.

Η αστική δικαιοσύνη τους και πιο συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε για «εξύβριση» τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και πρώην επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γιατί αποκάλεσε την συμμορία της Χρυσής Αυγής «καθάρματα που βρομίζουν τον τόπο».

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται την ίδια στιγμή που η φασιστική συμμορία, πάντα χρήσιμη σε εποχές κρίσης για να μολύνει τα πιο χτυπημένα τμήματα της κοινωνίας με τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό-ρατσισμό, για να αποπροσανατολίσει και εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, σηκώνει ξανά το κεφάλι:
κυνηγά ξανά πρόσφυγες-μετανάστες, σχεδιάζει να οργανώνει ξανά τους «νοικοκυραίους» στον Άγιο Παντελεήμονα, κάνει Γιορτές Μίσους με άδεια του Δημάρχου Καμίνη και την προστασία των ΜΑΤ, επιδιώκει να συγκροτήσει στρατό Απεργοσπαστών.

Για να φτάσουμε όμως ξανά εδώ έπρεπε η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη να αφήσουν το φονιά Ρουπακιά ελεύθερο, να συνεργαστούν στον Πειραιά τα φασιστικά τάγματα εφόδου με διμοιρίες ΜΑΤ των Τσίπρα-Καμμένου-Τόσκα.

Βλέπεις πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο η απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το Προσφυγικό, να μετατραπεί όλη η χώρα σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, να περάσουν τα Μνημόνια και τα αντιασφαλιστικά-αντεργατικά-φορολογικά εκτρώματα.

Και όσο η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη δίνουν αέρα στους φασίστες, τόσο καταδικάζουν κοινωνικούς αγωνιστές και κοινωνικά κινήματα.

Τι να πρωτοθυμηθείς: τη δίχρονη καταδίκη του Νίκου Αργυρίου, μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί κατάγγειλαν τα καψόνια στον στρατό, τη δίωξη του συνδικαλιστή Π.Αντωνόπουλου για την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και την συμμετοχή του στον Συντονισμό για το Προσφυγικό -Μεταναστευτικό Σωματείων- Φοιτητικών Συλλόγων- Συλλογικοτήτων, τις καταδίκες συνδικαλιστών και αγωνιστών από όλες τις συνιστώσες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, τις συλλήψεις και εκδόσεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (όπως με την υπόθεση της ΑΤΙΚ), τις κάθε είδους πολιτικές και φρονηματικές διώξεις οποιουδήποτε αμφισβητεί την αστική ταξική κυβερνητική πολιτική.

Αυτός όμως είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, αυτός είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός, αυτό είναι το κράτος και η δικαιοσύνη του.
Συστατικό κομμάτι μιας άγριας ταξικής πολιτικής που δεν μεταρρυθμίζεται.
Ανατρέπεται.
Καταγγέλλουμε την απόφαση καταδίκης του Σωτήρη Ζαριανόπουλου και απαιτούμε την αθώωση του στην διαδικασία της έφεσης.
Πρέπει τώρα να εκφράσουμε όλοι την Αλληλεγγύη μας και να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

17 Μαΐου 2016 - 9:15 μ.μ.

Του κομμουνιστη αγωνιστη Ζαριανοπουλου

18 Μαΐου 2016 - 7:02 π.μ.

Αριστεροί είστε και φαίνεστε!Ο τίτλος είναι φαιδρός!Κομμουνιστής είναι ο άνθρωπος!!!

18 Μαΐου 2016 - 8:16 π.μ.

Μπερδευτήκανε στην "ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ¨... Δεν είναι "αριστερός αγωνιστής" ο Ζαριανόπουλος. Μέλος της σεχταριστικής, μονολιθικής, αντιδραστικής κτλ. ηγεσίας του ΚΚΕ είναι!

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι συμμετέχει στο ΠΑΜΕ το οποίο συκοφαντεί τους αγώνες(;) των Παρεμβάσεων.

ΥΓ: Τα καλά και συμφέροντα... Και ο νοών νοείτω.

18 Μαΐου 2016 - 11:34 π.μ.

Αριστεροί με λοφίο είναι και φαίνονται οι Συριζαίοι, ο Γιωργάκης, οι Δελαστίκ με τους Παπακωνσταντίνους, τους ΚΟΝΤΡΑ, τους ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, τα Σχέδια Β, τους ΛΑΕ και τις Ζωές Κωνσταντοπούλου. Ο Ζαριανόπουλος είναι κομμουνιστής και δεν έχει καμία σχέση με ταξικά ναυάγια και απόβλητα,
και αυτό το λέει καιρό, όχι τώρα που τα καρακώλια του ΣΦΥΡΙΖΑ και οι εξωκοινοβουλευτικοί αβανταδόροι και τσιράκια τους βρώμισαν την έννοια του αριστερού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger