Home » , » Φαήλος Κρανιδιώτης: Το βαθύ κράτος και η ακροδεξιά διεκδικούν ρόλο στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Φαήλος Κρανιδιώτης: Το βαθύ κράτος και η ακροδεξιά διεκδικούν ρόλο στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 | 5:41 μ.μ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και τις ολέθριες αντεργατικές αστικές πολιτικές ξεπεράσματος της να εφαρμόζονται παγκόσμια, δουλοποιώντας τον κόσμο της εργασίας, σπέρνοντας πολέμους και δημιουργώντας ποτάμια προσφυγιάς-μετανάστευσης, καταγράφεται μια σοβαρή άνοδος της Ακροδεξιάς.
Από την Ουκρανία μέχρι τη Γαλλία και από την  Κύπρο μέχρι τη Γερμανία, πρόσφατα την Αυστρία, η ακροδεξιά δηλώνει παρόν, ακόμη και στην ναζιστική της εκδοχή.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός και ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, η διαμόρφωση του παρόντος και μέλλοντος μας από την Νέα Τάξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, οι συμφωνίες τύπου TTIP που χαρακτηρίστηκε και ως «το οικονομικό NATO», θέτοντας τις  ζωές μας υπό τον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών, αποτελούν το θερμοκήπιο επανεμφάνισης και ανόδου του φασισμού!
Που για μια ακόμη φορά καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αστικό κόσμο…

Από αυτή την συζήτηση και εν εξελίξει διαμόρφωση του νέου αστικού πολιτικού αστικού δε μπορούσε να λείψει και ο ελληνικός αστικός κόσμος. Αν τα προηγούμενα χρόνια η βασική απάντηση της Ακροδεξιάς της νέας εποχής ήταν το ΛΑΟΣ, ακολούθως η ναζιστική Χρυσή Αυγή που έπαιξε συγκεκριμένο ρόλο την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Μπαλτάκο να αποτελεί τον ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger