Home » , » Χωρίς αυταπάτες τα αντιλαϊκά μέτρα

Χωρίς αυταπάτες τα αντιλαϊκά μέτρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 | 2:19 μ.μ.

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Πριν από μέρες ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες» επιδιώκοντας να ρετουσάρει την πολιτική της υποτέλειας που ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στην εποχή των Μνημονίων και του νεοαποικιακού ελέγχου από ΕΕ και ΔΝΤ η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση με κόφτη και προαπαιτούμενα συνεχίζει να έχει αυταπάτες ότι κυβερνά, ενώ στην πραγματικότητα οι «θεσμοί» ασκούν ασφυκτική εποπτεία και έλεγχο για την απαρέγκλιτη τήρηση των Μνημονίων. Εκείνο που πραγματικά κάνει η συγκυβέρνηση είναι να σκυλεύει τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς. Έτσι υλοποιώντας τις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο βωμό της Αξιολόγησης δίνει τη χαριστική βολή στο λαϊκό εισόδημα, κατεδαφίζει κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, ξεπουλά όσο - όσο τη δημόσια περιουσία.

Η πρόσφατη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων μαζί με τα συναφή κείμενα δίνει απάντηση στο ερώτημα: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», αποτυπώνει τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας καταρρακώνοντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.  Η ελληνική Βουλή αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, αφού ακόμα και η ψήφιση του εκάστοτε κρατικού προϋπολογισμού είναι άνευ σημασίας μετά την επαναθεσμοθέτηση του  Μηχανισμού Αυτόματης Δημοσιονομικής Διόρθωσης», του περιβόητου «Κόφτη». Προβλέπει την επιβολή «πρόσθετων μέτρων που δε θα μπορούν να παρεμποδιστούν». Θα επιβάλλεται αυτομάτως περικοπή δημοσίων δαπανών (μισθών, συντάξεων) ανάλογα με τις εκάστοτε αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς να έχει λόγο η ελληνική κυβέρνηση!

Πρόκειται για μηχανισμό που διαιωνίζει τη μνημονιακή βαρβαρότητα  αλυσοδένοντας τη χώρα και το λαό  στα δεσμά της γερμανικής δεσποτείας λειτουργώντας πειραματικά και για τις άλλες χώρες και λαούς. Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ επεκτείνονται σταδιακά σε όλη την Ευρώπη.

Αυτά, βεβαίως, για την πρώτη «αξιολόγηση», γιατί θα ακολουθήσει «διαπραγμάτευση» για νέα «αξιολόγηση» και μπαράζ μέτρων για τα Εργασιακά και 43 προαπαιτούμενα που θα κονιορτοποιήσουν και τα τελευταία απομεινάρια εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Όλα για την εξασφάλιση των δόσεων που οδηγούνται στις τσέπες των δανειστών, των τραπεζών και της ολιγαρχίας, ενώ το δημόσιο χρέος αυξάνεται! Συγκεκριμένα το 70%  των δόσεων είναι δεσμευμένο για τις πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Στην απόφαση του Γιούρογκρουπ αναφέρεται ότι η δεύτερη δόση δίνεται «ώστε να καλύψει ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους». Πριν από μέρες η εφημερίδα «Handelsblatt»  δημοσίευσε έρευνα που πιστοποιούσε ότι το σύνολο σχεδόν των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια που υποτίθεται «πήρε» η Ελλάδα από το 2010 στο πλαίσιο των Μνημονίων πήγαν υπέρ γαλλογερμανικών τραπεζών και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

*Ο Γιώργος Κ. Καββαδίας είναι φιλόλογος, μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης», αρθρογράφος στο «ΕΘΝΟΣ» και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger