Home » , » Άλλη μια δικαστική απόφαση καταπέλτης για τους μηχανισμούς στοχοποίησης και κατασκευής ενόχων

Άλλη μια δικαστική απόφαση καταπέλτης για τους μηχανισμούς στοχοποίησης και κατασκευής ενόχων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016 | 9:09 μ.μ.

Άλλη μια δικαστική απόφαση καταπέλτη για τους μηχανισμούς στοχοποίησης και κατασκευής ενόχων είχαμε σήμερα με την ομόφωνη απόφαση του Β' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου αθωώνεται ο Γρηγόρης Τσιρώνης για την υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006.

Εδώ να θυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση στις 11 Μάη του 2011 είχε αθωωθεί ο Σίμος Σεϊσίδης, ενώ η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που υπήρχε τότε για τον κατηγορούμενο αναρχικό, σχολιάζοντας την ακροαματική διαδικασία  και την δικαστική απόφαση σχολίαζε σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων: «όχι απλώς αποδείχθηκε αλλά επικυρώθηκε ότι οι μηχανισμοί κατασκευάζουν "αναγνωρίσεις υπόπτων", παραπλανούν και εκβιάζουν μάρτυρες, χαλκεύουν στοιχεία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους». Μ' αυτό το προηγούμενο -αφού το κατηγορητήριο ήταν κοινό- το δικαστήριο δεν είχε τα περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Μετά την απαλλακτική δικαστική απόφαση για τον Γ. Τσιρώνη, ο συνήγορος του υπεράσπισης Κώστας Παπαδάκης έκανε την παρακάτω δήλωση: (Αντιγράφουμε από καθεστωτικό ΜΜΕ):

 «Η υπεράσπιση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γρηγόρης Τσιρώνης αθωώθηκε σήμερα από το Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ομόφωνα και μετά από απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας οδού Σόλωνος, που έγινε στις 16.1.2006, πράξη που συνδέεται με τον βαρύ τραυματισμό του δράστη και φίλου του Γιάννη Δημητράκη, καθώς και από όλες τις υπόλοιπες (12) αποδιδόμενες κακουργηματικές πράξεις (άλλες ληστείες τραπεζών, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.λπ.). Για τις ίδιες πράξεις είχε αθωωθεί το 2011 και ο Σίμος Σεϊσίδης. Σωρεία μαρτύρων κατήγγειλαν εκφοβισμό τους από την αστυνομία προκειμένου να τους αποσπάσει επιβαρυντικές για τον Τσιρώνη καταθέσεις.

Στο πρόσωπό του είχε στοχοποιηθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Είχε χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των ΜΜΕ ως μέλος των "ληστών με τα μαύρα" και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ενώ μέχρι και σήμερα και παρά την αθώωση του Δημητράκη από κάθε άλλη πράξη και του Σ. Σεισίδη η Ασφάλεια επέμενε στην ενοχοποίηση των "ληστών με τα μαύρα", με άπειρα σενάρια και δημοσιεύματα που συνέδεαν και τον Τσιρώνη με σωρεία αξιόποινων πράξεων, είτε του κοινού ποινικού δικαίου, είτε οργανώσεων ένοπλης πάλης. Ήδη σήμερα αποδείχθηκε πανηγυρικά αθώος από όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ενώ είχε προηγηθεί η ακύρωση ερήμην καταδικαστικής απόφασης που του είχε επιβάλει για την ίδια αιτία (πλημμελήματα που συνδέονται με τις αποδοθείσες πράξεις και είχαν δικαστεί χωριστά) άδικα ποινή 7,5 χρόνων. Έκθετοι για άλλη μία φορά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση και το κυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του.

Η υπεράσπιση του Γρηγόρη Τσιρώνη ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν και συνεχίζει, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε, τον αγώνα της μέχρι την πλήρη δικαίωση και αποφυλάκισή του».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger