Home » , » Πολιτική αλητεία από τον Π. Πολάκη (Βίντεο)

Πολιτική αλητεία από τον Π. Πολάκη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 | 10:03 μ.μ.

Τουλάχιστον πολιτική καπηλεία, μπορείς να αποδώσεις στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με την επιλογή του να απαντήσει έμμετρα, μέσω της προσωπικής του παρουσίας στο facebook σε όσους θεωρεί ότι «έπαθαν πανικό, για την "προσβολή" των οσίων και ιερών συντεταγμένων του βαθέως κράτους» -εξ αιτίας των πρόσφατων δηλώσεων του - χρησιμοποιώντας ένα απ’ τα πιο αγαπημένα αντάρτικα τραγούδια. Τον «Μπεζεντάκο».

Εδώ μπορούμε να μιλάμε πια καθαρά για πολιτική αλητεία. Όχι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο άλλο τόσο έχει η δραστηριότητα του Πολάκη ο οποίος εφαρμόζει βάρβαρες ταξικές πολιτικές με την θρυλική απόδραση του αγωνιστή κομμουνιστή Μιχάλη Μπεζεντάκου από τις φυλακές Συγγρού –με απόφαση του Π.Γ του ΚΚΕ και την συνδρομή του κομματικού του μηχανισμού-η οποία είχε κάνει τον γύρω του κόσμου τότε, και φιλοξενήθηκε σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη».

Για την ιστορία προσθέτουμε ότι ο  Μπεζεντάκος είχε συλληφθεί την 1/8/1931 και του αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας του αστυφύλακα Γυφτοδημόπουλου που είχε συμβεί σε συμπλοκή διαδηλωτών και αστυνομίας της αστυνομίας  στη  Δραπετσώνα.
Η δίκη του που επρόκειτο να γίνει τον Απρίλη του 1932 με σίγουρη την καταδίκη του σε θάνατο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Γι’ αυτό το ιστορικό γεγονός είχε μιλήσει στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας ο Γιάννης Φελέκης, Στο παρακάτω βίντεο τον ακούμε να μας αφηγείται πώς οργανώθηκε, με την βοήθεια του ΚΚΕ, η δραπέτευση από τις φυλακές του Μ. Μπεζαντάκου, πώς έγινε πραγματικότητα και τι επακολούθησε

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Ιουνίου 2016 στις 11:01 μ.μ.

...Μήπως τελικά ο Σύριζα δεν ήταν παρά ένα από αυτά τα κάστρα που έστησαν οι αστοί, για να εγκλωβίσουν τα παιδιά των εργατών; Και δεν έχει παρατραβήξει πια το αστείο, με τον κάθε ντούρο αριστερό, κομμουνιστή, αποστάτη της τάξης του και δε συμμαζεύεται, υπουργό της Δεύτερης Φοράς Αριστερά και όλο το επιτελείο τους που νομίζει πως απευθύνεται σε χαχόλους και δεν έχει αφήσει τίποτα που να μην πιάσει στο στόμα του, να μην το γελοιοποιήσει και εκφυλίσει: από το σκοπευτήριο της Καισαριανής και τον Μπεζεντάκο, ως το φανοστάτη στα Τρίκαλα, που θυμήθηκε εσχάτως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λες και δεν ψήφιζαν όλοι μαζί από κοινού μέχρι κι ένα χρόνο πριν;...


Οι αστοί τρομάξανε;
http://atexnos.gr/oi-astoi-tromajane/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger