Home » , , » Ο Ελληνικός λαός πληρώνει τα θαλασσοδάνεια που πήρε με "ειδικές μεθοδεύσεις" ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος

Ο Ελληνικός λαός πληρώνει τα θαλασσοδάνεια που πήρε με "ειδικές μεθοδεύσεις" ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 | 7:34 π.μ.

  Που πήγαν τα 9 εκατ. ευρω, Μάκη;
«Διευκόλυνση» χωρίς επιστροφή με τα κλεμμένα του Λαυρεντιάδη

Εχουν περάσει αρκετές μέρες που ένα δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc βάζει στον στόχαστρο του τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Τα σοβαρά ερωτήματα που διατυπώνονται απ’ αυτό το δημοσίευμα μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει απάντηση, με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας zougla, να παριστάνει τον «Κινέζο» σε όσα του χρεώνει το ρεπορτάζ του περιοδικού και να αρκείται να κάνει αναφορά για το «απόβλητο της ενημέρωσης K. Βαξεβάνη».

Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε τον εκδότη του  Hot Doc. Στην προκειμένη όμως περίπτωση ισχύει η ρήση «Γάμα τον συγγραφέα και κοίτα το σύγγραμμα». Και τα όσα αναφέρονται σ’ αυτό δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα αφού στην τελική ένα θαλασσοδάνειο –που δόθηκε με «ειδικές μεθοδεύσεις», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε στα ταμεία του Τριανταφυλλόπουλου θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Και φυσικά κάποιοι έχουν ευθύνες γι’ αυτό.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το δημοσίευμα του περιοδικού:

Στη ζούγκλα των χρηματοδοτήσεων από την αμαρτωλή Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όχι μόνο φαίνεται πως είχε εμπλοκή, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει ως σήμερα να μην είναι ελεγχόμενος για ένα ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξαν στα ταμεία της εφημερίδας VETO, της οποίας ήταν εκδότης, λίγο πριν κλείσει.

Η ομώνυμη εταιρία, της οποίας ο Τριανταφυλλόπουλος είχε το 51% των μετοχών, χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία ΝΕΠ, του αχυράνθρωπου του Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. 

Τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν ούτε στη ΝΕΠ ούτε και στο φυσικό πάροχο, δηλαδή την τράπεζα. Πληρώθηκαν προφανώς, όπως και όλες οι «τραπεζικές απώλειες», από τον ελληνικό λαό.

Η εταιρία VETO του Τριανταφυλλόπουλου η οποία είναι υπό εκκαθάριση από το 2010, καταγράφει απλώς στους ισολογισμούς της το χρέος ως τη διάλυσή της. Μετά την εκκαθάριση είναι προφανές πως πρακτικά δεν μπορεί να εισπραχθεί τίποτα. 

Το περίεργο είναι πως, παρότι η ιστορία της χρηματοδότησης της εφημερίδας VETO παρατίθεται αναλυτικά στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bank, o Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με νομικούς, ο Τριανταφυλλόπουλος έπρεπε να ελεγχθεί για ηθική αυτουργία και ενδεχόμενο δόλο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η εταιρία του να εισπράξει 9 εκατομμύρια, τα οποία δεν ήταν περιουσία ούτε του Κυριακίδη, που εμφανιζόταν ως επενδυτής, ούτε του Λαυρεντιάδη.

Και επισημαίνει το δημοσίευμα εκτός των άλλων

Το συμπέρασμα είναι πως ένα θαλασσοδάνειο, ειδικής μεθόδευσης, δόθηκε στην εταιρία του Τριανταφυλλόπουλου, η οποία προφανώς δεν θα το επιστρέψει. Αυτός που χρεώνεται δεν είναι ο Λαυρεντιάδης αλλά ο ελληνικός λαός.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει γιατί κανένας δεν έκανε απαιτητά αυτά τα χρήματα στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Πού τελικώς κατέληξαν και αν υπάρχουν πραγματικά παραστατικά που δηλώνουν την κατάληξη.

Επίσης, αν η εταιρία που πήρε τα 9 εκατομμύρια και κατ’ επέκταση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος.

Κατά τ' άλλα πέρασε η εποχή που τραγουδούσαμε "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες". Τώρα μας το λένε κατάμουτρα. Κι εμείς τους ανεχόμαστε ....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger