Home » , , » Μπάτσοι και Χρυσή Αυγή.

Μπάτσοι και Χρυσή Αυγή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 | 5:57 μ.μ.

Από τις αρχικές στιγμές μετά την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον έμμισθο της ναζιστικής συμμορίας Γ. Ρουπακιά, η στάση των μπάτσων ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική με την ευμενή στάση που κράτησαν στους δράστες του εγκλήματος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις –στην εφημερίδα «Εθνος»- της μπατσίνας που είχε εμπλοκή στην σύλληψη του Ρουπακια, δηλώσεις που αποτέλεσαν το ερέθισμα για να δημιουργηθούν τρικάκια, όπως βλέπουμε και στην αρχική φωτογραφία που παραθέτουμε.

Άλλο ένα τέτοιο δείγμα της μπατσάδικης συμπεριφοράς είχαμε με την ξαφνική «αμνησία» του μπάτσου Διαμαντή Βίντση, οδηγού του περιπολικού που κατέφθασε πρώτο στον τόπο της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Αυτός μάλιστα «ξέχασε» και προσπάθησε να ανασκευάσει και την αρχική του κατάθεση με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του επισημαίνει ότι κινδυνεύει να διωχθεί για ψευδορκία.

Η σημερινή κατάθεση όμως του φίλου του Παύλου Φύσσα, Ηλία Κοντονικόλα, φώτισε όλα τα πραγματικά περιστατικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο για την στάση των μπάτσων που βρισκόταν παρόντες το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας. Το παρακάτω σημείο της κατάθεσης του είναι αποκαλυπτικό. Αφού περιγράφει την στιγμή του εγκλήματος αναφέρει ότι μπάτσοι ήταν παρόντες την στιγμή του φόνου και τον παρακολουθούσαν αμέριμνοι:

Πρόεδρος: Οι αστυνομικοί;

Κοντονικόλας: Ήταν δυο λίγο πιο αριστερά από τον Παύλο

Πρόεδρος: Τι έκαναν;

Κοντονικόλας: Δεν είδα να κάνουν κάτι, δεν έκαναν τίποτα, κοιτούσαν…

Πρόεδρος: Δεν έκαναν τίποτα;

Κοντονικόλας: Δεν είδα να κάνουν κάτι….

Πρόεδρος: Δεν είδατε να μπαίνουν στη μέση να τους χωρίσει, απομάκρυναν τον έναν από τον άλλο; είδατε κάτι τέτοιο;

Κοντονικόλας: Όχι, όχι…δεν είδα κάτι τέτοιο


Εδώ να προσθέσουμε ότι ο πατέρας του δολοφονηθέντα αντιφασίστα μουσικού  έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα του είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη, ήταν αδρανής, δεν έκανε τίποτα.

Για την στάση που κράτησαν οι μπάτσοι που ήταν παρόντες στο σημείο της δολοφονίας συγκλονιστική ήταν και η μητέρα του Παύλου Φύσσα που είχε μιλήσει στην τηλεόραση του Σκάι.

Είχε περιγράψει αναλυτικά την δολοφονία του Παύλου και τις ευθύνες των μπάτσων που ήταν παρόντες στο περιστατικό. «Η κοπέλα του πήγε στην αστυνομία. Έξι μηχανές με 12 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ήταν εκεί. Τους εκλιπαρούσε η κοπέλα αλλά αυτοί της είπαν: θα τα βάλουμε εμείς με αυτά τα γομάρια;», είπε χαρακτηριστικά.

Κι’ όταν η δημοσιογράφος της εκπομπής την ρώτησε αν απευθύνθηκα μετά στην αστυνομία είπε αφοπλιστικά: «Για ποια αστυνομία μου μιλάτε; με κοροϊδεύετε τώρα;».

Την αδράνεια (για να μην κάνουμε λόγο για ουσιαστική συμμετοχή) των μπάτσων στην δολοφονία του Παύλου αποδεικνύουν και οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τον αστικό τύπο, αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο της Αμεσης Δράσης λίγες στιγμές πριν την δολοφονία του  Παύλου.

Από την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων, μεταξύ αστυνομικών που έσπευσαν επί τόπου και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει ότι στην κρίσιμη φάση ο ρόλος ορισμένων αστυνομικών ήταν «παθητικός» και είχαν δεχθεί τις διαβεβαιώσεις των μελών της Χρυσής Αυγής ότι «στόχος» τους ήταν αντιεξουσιαστές και όχι πολίτες που έβλεπαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια.  

Για την προκλητική βοήθεια που προσέφεραν η αστυνομία και ο δικαστικός μηχανισμός στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαμε να γράφουμε πάρα πολλά. Θα περιοριστούμε να σας προτείνουμε να διαβάσετε ένα πολύ καλό σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ" το Σάββατο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger