Home » , » Μια φωτογραφία, τεράστιο «χαστούκι» στις βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις της Αμερικής

Μια φωτογραφία, τεράστιο «χαστούκι» στις βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις της Αμερικής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 | 4:20 μ.μ.


Συγκλονιστικό το στιγμιότυπο που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του  Jonathon Bachman, από το πρακτορείο Reuters και τις δυο τελευταίες μέρες έχει ανακυκλωθεί από χιλιάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Είναι ένα τεράστιο «χαστούκι» στις βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις που υπάρχουν στην Αμερικανική κοινωνία. Ολη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ την περιγράφει πολύ καλά σε κείμενο του ο Στέλιος Ελληνιάδης και μια μορφή έκφρασης της είχαμε στο γεγονός ότι μόνο κατά την διάρκεια του 2015 πάνω από 500 Αμερικάνοι πολίτες που ανήκαν σε μειονότητες έχουν χάσει την ζωή τους από σφαίρες αστυνομικών.

 Το κίνημα κινήματος «Οι μαύρες ζωές αξίζουν», συνεχώς διογκώνεται σε ολόκληρη την Αμερική και για την ιστορία αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία της ήρεμης κοπελιάς απέναντι σε πάνοπλους αστυνομικούς είναι από την διαδήλωση στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, όπου ένας νεαρός μαύρος δολοφονήθηκε από μπάτσους την περασμένη Τρίτη, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Να προσθέσουμε επίσης ότι στην φωτογραφία –που σύμφωνα με τον δημοφιλή δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Daily News, Shaun King, θα μείνει στην ιστορία και στα βιβλία της τέχνης- η γυναίκα που απεικονίζεται ονομάζεται Leshia Evans, είναι 28 ετών, μητέρα ενός παιδιού και εργάζεται σαν νοσοκόμα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιουλίου 2016 στις 7:02 μ.μ.

Υποκλινομαι στην τολμηρη αυτη αγωνιστρια που ειχε το θαρος να σταθει
αοπλη ακλονητη κι αταραχη μπροστα στους αρματωμενους κι αδιστακτους ανθρω
ποδιωκτες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger