Home » , » Σοκ και δέος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Σοκ και δέος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 | 1:54 μ.μ.

Γράφει ο Γιώργος Κ. Καββαδίας, εκπαιδευτικός - ερευνητής

Η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τη στρατηγική του «σοκ και δέος» του Μ. Φρίντμαν του υπέρμαχου του αχαλίνωτου καπιταλισμού. Δυσφημώντας τις αξίες της Αριστεράς βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία.
Η πώληση των 14 αεροδρομίων και του Ελληνικού στη «Lamda Development» (όμιλος Λάτση) σε τιμές, όσο ένα οικόπεδο στο . Βραχάτι, ήταν μόνο η αρχή. Σειρά παίρνουν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι Τηλεπικοινωνίες - ΟΤΕ, ενέργεια - ΔΕΗ, μεταφορές - ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Ελληνικά Πετρέλαια, Φυσικό Αέριο, αστικές συγκοινωνίες, νησιά - βραχονησίδες, δημόσιες εκτάσεις . τα πάντα που έχουν μεταφερθεί στο Υπερταμείο, την «Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» που ελέγχεται από τους δανειστές, ξεπουλούνται για 99 χρόνια που δεν είναι τίποτα μπροστά στα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς, όπως λένε ανενδοίαστα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα. Ας σημειωθεί ότι τα έσοδα από το "μεγάλο παζάρι" προβλέπεται να πάνε κατά 50% στις εγγυήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ το υπόλοιπο ποσό μεταφέρεται απευθείας στους δανειστές για την πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων.

Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί μνημείο εθνικής υποτέλειας, αφού η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θυμίζει την περίοδο του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Για να ενισχυθεί η πολιτική του ξεπουλήματος, η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο, να κατασκευάσει το δικό της "success story", τη «δίκαιη ανάπτυξη». Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν Αρμαγεδδώνα λεηλασίαςτου λαού. Έτσι εξηγείται η πρόσφατη «εισβολή» εκπροσώπων γερμανικών οικονομικών κολοσσών συνοδεύοντας τον Γερμανό υπουργό Ενέργειας και Οικονομίας αντικαγκελάριο Ζ. Γκάμπριελ. Στόχος της επίσκεψης αυτής -σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle είναι να πετύχει ιδιαίτερα προνομιακή θέση στο πλαίσιο προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων και να περιορίσει τη συμμετοχή των άλλων ανταγωνιστικών κρατών όπως η Κίνα, η Ρωσία κ.α.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκπροσώπων των ισχυρών οικονομικών κύκλων βρίσκονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και για  τεχνολογίες πληροφορικής, μεταλλικά προϊόντα, φάρμακα, logistics, μεταποιήσεις τροφίμων και ιδιαίτερα για τον τομέα του τουρισμού.
Ο βασικός στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος και η κατάκτηση της ελληνικής οικονομίας.  Η κατάκτηση των υποδομών της χώρας μας, του φυσικού της πλούτου και η υπερκεμετάλλευση του εργατικού της δυναμικού.

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο αναγκαία η συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου για να σταματήσει το ξεπούλημα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger