Home » , » Η "Κινέζικη ανάπτυξη" και η "εξαγωγή" της στην Ελλάδα (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Η "Κινέζικη ανάπτυξη" και η "εξαγωγή" της στην Ελλάδα (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Από giorgis , Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 | 6:05 π.μ.

Του Γ. Γ.

Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο

Bertolt Brecht - Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου

Πιθανόν θα διαβάσατε τις «πανηγυρικές» δηλώσεις (ή «δηλώσεις για τα πανηγύρια» ανάλογα με πιο οπτικό πεδίο το βλέπει ο καθένας) που έκαναν ο Κινέζος πρόεδρος και ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά της συναντήσεις που είχαν.

Η Ελλάδα είναι «ο πιο αξιόπιστος φίλος της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» μας είπε ο  Σι Τζινπίνγκ και συμπλήρωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι για την Ελλάδα αρχίζει ένα καλύτερο μέλλον». Εδειξε, μάλιστα, και «κατανόηση» για το δράμα που βιώνει ο ελληνικό λαός μετά την επέλαση του οδοστρωτήρα της μνημονικής ταξικής πολιτικής που έχει ισοπεδώσει λαϊκά στρώματα και εργατικές κατακτήσεις που είχαν αποκτηθεί με αίμα.
«Η χώρα σας έχει βιώσει τις πιο δύσκολες στιγμές και ως φίλος είμαι χαρούμενος που η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα ανάπτυξης», μας είπε.

Εμπλεος ενθουσιασμού ο Τσίπρας μετά απ’ αυτές τις τοποθετήσεις του Κινέζου αξιωματούχου υπερθεμάτισε. Δεν αρκέστηκε στα τετριμμένα του τύπου: «Ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας» και στις συνηθισμένες δηλώσεις που ακούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Εφερε και τις «μεγάλες εποχές» εδώ και τώρα. Αρχισε να «βομβαρδίζει» την σελίδα του στο twitter με αναρτήσεις, όπως η παρακάτω:


Ας προσπεράσουμε πόσες φορές και από πόσους πρωθυπουργούς έχει ειπωθεί παρόμοια παπαριά τα τελευταία χρόνια και να θέσουμε ένα αυτονόητο ερώτημα. Ο ηγέτης του κράτους που υπόσχεται ανάπτυξη και πρόοδο για τον Ελληνικό λαό, το έχει κατορθώσει για τον κόσμο της εργασίας στην χώρα του; 

Και εδώ την απάντηση μας την δίνει ο Ν. Μπογιόπουλος στο ηχητικό που παραθέτουμε παρακάτω. Αφού παραθέτει μια σειρά αναμφισβήτητα στοιχεία, επικαλούμενος έκθεση του ΔΝΤ, που δείχνουν πόσο άγριος και βάρβαρος είναι ο καπιταλισμός στην Κίνα, προχωράει στην εξής ρητορική ερώτηση: Την στιγμή που υπάρχουν πάνω από 900 εκατομμύρια Κινέζοι εργάτες που ζούνε με 2-3 δολάρια την μέρα, υπάρχει περίπτωση οι Κινέζοι καπιταλιστές να φερθούν στους Έλληνες εργάτες πιο «φιλεύσπλαχνα» απ’ ότι φέρονται στους ίδιους τους Κινέζους εργάτες; 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger