Home » , , » Ακτιβιστική παρέμβαση στο κτίριο της Τουρκικής πρεσβείας από μέλη του "Ρουβίκωνα"

Ακτιβιστική παρέμβαση στο κτίριο της Τουρκικής πρεσβείας από μέλη του "Ρουβίκωνα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 | 3:01 μ.μ.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση και σε μια απ’ τις περισσότερο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν ακτιβιστική παρέμβαση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας.
Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Πρεσβεία –το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου και σε ελάχιστη απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου- το «στόλισαν» με μαύρες και κόκκινες μπογιές, πλημμυρίζοντας την περιοχή με τρυκάκια τα οποία μεταξύ άλλων έγραφαν: «Θάνατος στον Φασισμό», «Δύναμη και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας».

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» σε κείμενο του που δημοσίευσαν στο indymedia αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ενέργειας τους αιτιολογούν αυτή την «συμβολική παρέμβαση» «σαν πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας». Αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την τούρκικη πρεσβεία και να τη "διακοσμήσουμε" καταλλήλως: κόκκινο για το αίμα των αγωνιζόμενων που χρόνια τώρα ρέει ποτάμι στους δρόμους, στις πόλεις, στα κολαστήρια του καθεστώτος και στα βουνά του Κουρδιστάν και μαύρο για το ζόφο του απολυταρχισμού και της καταστολής που αφειδώς κερνάνε τους πολύπαθους λαούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες οι κάθε λογής εκμεταλλευτές τους, με πρώτο και καλύτερο το Σουλτάνο Ερντογάν».

Αν και υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες για τρεις προσαγωγές τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» σημειώνουν στην κατακλείδα του κειμένου τους: «παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όλοι οι σύντροφοι αποχώρησαν».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger