Home » , » Υπάρχουν 20 δις που λέει ο λόγος...

Υπάρχουν 20 δις που λέει ο λόγος...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 | 7:31 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Την πάτησα αγάπη μου. Όπως ακριβώς την έπαθε ο αείμνηστος Νίκος Ρίζος στο έργο "ο θησαυρός του μακαρίτη". Πάει το στρώμα, ξεκοιλιάστηκε, "λες κι είχε σκωληκοειδίτιδα". Άκουσα ότι "υπάρχει θησαυρός στα στρώματα", αλλά δεν μου είπαν ποιοί το διέδωσαν. Δεν είπαν "υπάρχουν 20 δις... που λέει ο Λόγος". Η εφημερίδα δηλαδή. Που με τη σειρά της έγραψε αυτά, που είπαν τα στελέχη μιας Τράπεζας.
Αμ έτσι πείτε μου. Το είπαν οι "έγκυρες" τράπεζες, αυτές που έδιναν τα δανεικά κι αγύριστα στους πλούσιους, που έπαιρναν και παίρνουν τα σπίτια των φτωχών και που εξ αιτίας τους χρεοκοπήσαμε, αφού για να σωθούν αυτές θυσιάσαμε συντάξεις, μισθούς, δικαιώματα, θέσεις εργασίας κλπ. Να, τέτοια ακούνε τα ξένα όρνεα κι αναβαθμίζουν τα δικά μας. CCC+: Μόλις μας πετάξουν από τα σπίτια μας θα δώσουν Β, και αν μας αφαιρέσουν και τα νεφρά; Α σίγουρα!

Άκουσα λοιπόν, αλλά δεν έλεγξα. Άνεργος γαρ, πίστεψα και δεν ερεύνησα από πριν. Κοίταξα κάτω από το κρεβάτι, σήκωσα το στρώμα, έψαξα τα σεντόνια, ούτε σέντ! Είπα μετά να ανοίξω το στρώμα, μπας και κάποιος έβαλε μέσα λεφτά. Μεγάλο λάθος, μόλις τέλειωσα το ράψιμο...

Σε ποιό στρώμα είναι αυτά τα φράγκα ρε κανάγιες; Στου Μητσοτάκη; Στου Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, του Αλαφούζου και των υπολοίπων εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων; Αλλά αν είναι σ' αυτά, τότε τα περισσότερα στρώματα βρίσκονται στο εξωτερικό, σε οικονομικούς παραδείσους. Φημολογείται ότι το στρώμα της Βούλτεψη είναι γεμάτο με χαρτί υγείας. Στο δικό μου πάντως μόνο κουρέλια βρήκα. Αλλά για να το γράφουν οι τραπεζίτες κάτι θα ξέρουν, δεν μπορεί. Αλήθεια, από που ξέρουν τι έχει ο κάθε ένας στο στρώμα του; Ε πως! Αφού μας πηδάνε καθημερινά, δεν ξέρουν την περιοχή;

20 δις λοιπόν λένε ότι έχουμε στα στρώματα τα λαγουδάκια των αρπακτικών. Αυτό πάει να πει, ότι ετοιμάζονται να βουτήξουν τουλάχιστο 20 δις από αυτούς που έκοψαν το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τη σύνταξη, το μισθό, που τους ρήμαξαν και τους έκαναν άστεγους κι άνεργους. "Δώστε κι άλλα, τα έχετε κρύψει"! Αυτά μας λένε οι κατσιαπλιάδες των Τραπεζών.
Τέτοια λεηλασία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Και παλαιότερα σ' όλους τους πολέμους λεηλατούσαν, μάλιστα βασάνιζαν για να αποκαλύψουν κρυψώνες, αλλά τέτοιο δούλεμα σε τέτοιο βαθμό δεν έκανε κανείς. Ούτε ο χειρότερος πειρατής δεν είπε για τα θύματα του, ότι τους έμεινε θησαυρός! Αυτοί που τα είπαν αυτά, μας προκαλούν απίστευτα. Ίσως κρίνουν από τα δικά τους στρώματα. Τα δικά μας δεν έχουν τίποτα. Όχι μόνο τα στρώματα ούτε οι τσέπες. Ενώ οι δικές τους είναι γεμάτες. Όπως και τα χέρια τους γεμάτα αίμα από αυτό που μας πίνουν καθημερινά.

Σταματήστε αυτά τα απίστευτα προκλητικά και αήθη ψέματα, κοράκια του κερατά. Δεν υπάρχουν χρήματα, τα βουτήξανε όλα οι δανειστές. Πάψτε να παίζετε με τα νεύρα μας. Μας ληστεύετε, μας εξοντώνετε, είναι ανάγκη να μας κοροϊδεύετε από πάνω με τόσο αισχρό τρόπο; Δείξτε μας ρε τα δικά σας "στρώματα" τους λογαριασμούς σας, όχι μόνο εδώ αλλά κι όπου αλλού. Μας λεν αυτοί που τρώνε τον αγλέουρα, ότι όσοι λιμοκτονούν έχουν μπόλικο φαί! Ε, αι σιχτίρ πια μ' αυτούς!

Την είδατε τη νοοτροπία και το σκεπτικό τους. Αν δεν αγωνιστούμε, μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger