Home » , , , » Ενδιαφέρουσες απόψεις από έναν επιστήμονα και πρώην πολιτικό με συντηρητικές καταβολές. (Βίντεο)

Ενδιαφέρουσες απόψεις από έναν επιστήμονα και πρώην πολιτικό με συντηρητικές καταβολές. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 | 10:47 π.μ.

Γνήσιο τέκνο της συντηρητικής παράταξης με μακρά πολιτική παρουσία –από το 1963 σαν διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου μέχρι το 1993 ως υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ-  ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης.
Θεωρείτε όμως ένας σοβαρός επιστήμονας, ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους και γνώστης όσο ελάχιστοι του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας μας.
Θήτευσε εξ’ άλλου κατά διαστήματα σαν  Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος-Διευθύνων Σύµβουλος της ΕΡΤ και με εισήγηση του δημιουργήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Παρουσιάζεται απελευθερωμένος από τα κομματικά δεσμά ενώ οι συνεντεύξεις του συνήθως δεν περνούν απαρατήρητες.
Εδώ ας πούμε θα τον ακούσετε να διατυπώνει απόψεις για το πολίτευμα της Ελλάδας που δεν εκφράζονται από κανέναν αστό πολιτικό ή διανοούμενο, ενώ σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Hot Doc» διαβάζουμε:

Δηλώνω εξαρχής ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι αναχρονιστικό και συνάμα αντιδραστικό. Είναι αναχρονιστικό, διότι ανάγεται στις διανοητικές επεξεργασίες και ανάγκες του ι8ου αιώνα, όταν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αγωνιούσαν να αποτινάξουν τη φεουδαρχία. Επομένως, δεν απαντά στα σημερινά προβλήματα, ούτε ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες.

Είναι αντιδραστικό, διότι χρησιμοποιείται ως όχημα για να εμποδιστεί η κοινωνία να χειραφετηθεί, να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, και κυρίως για να ποδηγετηθεί από τη διεθνή των αγορών. 

Από την άλλη, η νεοτερικότητα, από άγνοια αλλά και από βαθιά ολιγαρχική αφετηρία, επιχειρεί να το νομιμοποιήσει, διατεινόμενη ότι πέτυχε το θαύμα: ότι το σημερινό σύστημα είναι και αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό, τη στιγμή που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, και πάντως τα δύο αυτά συστήματα είναι ασύμβατα μεταξύ τους.

Παρόμοιες ρηξικέλευθες απόψεις διατύπωσε και σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Επίκαιρα»:

- Κύριε Κοντογιώργη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ;

- Έριξαν ένα «πολιτικό πτώμα» στην εκλογική αρένα για να δείξουν ότι κάνουν κάθαρση. Έτσι νομίζουν πως θα ξεπεράσουν το γεγονός ότι η Βουλή, αφού νομοθέτησε την ασυλία του πολιτικού αδικήματος, λειτουργεί ως θεσμός λεύκανσης των συμμοριών που δημιουργεί και συγκαλύπτει η δυναστική κομματοκρατία.

- Υπάρχουν πολλοί «Άκηδες» που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι;

- Προφανώς ναι. Διαφορετικά, θα έπρεπε η «μισή» Βουλή να συλληφθεί για ενεργό διαφθορά κι η άλλη «μισή» για συνέργεια στη θεσμική και πολιτική της κάλυψη.

- Να καθίσουν στο σκαμνί και όσοι μας έφεραν εδώ;

- Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πονέσει για να καθαρθεί το πολιτικό σύστημα. Θα έλεγα ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όλοι οι πρωθυπουργοί της περιόδου του ευρώ.

Κάναμε αυτή την μεγάλη εισαγωγή για να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να προσπεράσουμε –επειδή προέρχονται από ένα άτομο με συντηρητικές καταβολές- τις απόψεις που διατύπωσε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τις οποίες παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο.

Ο Γ. Καραγιώργης αιτιολογεί την άποψη του γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με εκτελεστικό όργανο τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεν επιδιώκει να υπάρξει μια δημόσια ή ιδιωτική τηλεόραση η οποία θα εξυπηρετεί την πολιτική ζωή και το δημόσιο συμφέρον αλλά ενδιαφέρεται πώς θα χειραγωγήσει και θα ελέγξει απόλυτα το νέο τηλεοπτικό τοπίο που σχεδιάζει να διαμορφώσει, σχηματίζοντας μια νέα μορφή διαπλοκής.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger