Home » » Βαρουφάκης και «ΑΥΓΗ» παραδίδουν μαθήματα «διεθνισμού» στην ευρωζωνική μνημονιακή αποικία.

Βαρουφάκης και «ΑΥΓΗ» παραδίδουν μαθήματα «διεθνισμού» στην ευρωζωνική μνημονιακή αποικία.

Από askordoulakos , Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 | 12:15 π.μ.



Του Άκη Μπαδογιάννη (από iskra.gr)
Ενθουσιάστηκε, όπως φαίνεται, η «Αυγή» από τις πρόσφατες βολές του Γιάνη Βαρουφάκη περί «αριστερού εθνικισμού» ενάντια σε όσους προτείνουν μια αριστερή έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.
Έσπευσε, λοιπόν, περιχαρής η «Αυγή» και μάλιστα της Κυριακής (31/7), δια των ικανότατων δημοσιογράφων της Γιάννη Αγουρίδη και Φοίβου Κλαυδιανού, να πάρει συνέντευξη από τον Γ. Βαρουφάκη, ελπίζοντας όχι μόνο σε ένα «άνοιγμα» προς τον τελευταίο και του τελευταίου προς τους «παλιούς συντρόφους» αλλά και να βγάλει «λαβράκι» σε βάρος όσων ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πραγματικούς αντιπάλους του και προκαλούν στην ηγεσία του από αλλεργία μέχρι ιλίγγους: την ΛΑ.Ε και ειδικότερα το «Αριστερό Ρεύμα».
Πράγματι, λοιπόν, η «Αυγή» τα κατάφερε! Πράγματι έβγαλε «λαβράκι» με την απάντηση που πήρε από τον Γ. Βαρουφάκη στο αφελές ερώτημα τι εννοεί με την κατηγορία «αριστερός εθνικισμός» σε βάρος των «κακών» που προτείνουν εθνικό νόμισμα.
Μόνο που το «λαβράκι» ήταν «μπαγιάτικο» (έχουν λεχθεί όλα πριν τα ανακαλύψει ο Γ. Βαρουφάκης) και βεβαίως «ιχθυοτροφείου».
Έχω γράψει και σε προηγούμενο σημείωμά μου ότι είναι δικαίωμα του Γ. Βαρουφάκη να πιστεύει ακόμα (καλύτερα να έχει την πελώρια ευρωαυταπάτη) ότι υπάρχει, όπως λέει στη συνέντευξή του, «δυνατότητα μιας βιώσιμης εναλλακτικής λύσης εντός της ευρωζώνης» και ότι «ως προοδευτικοί ευρωπαϊστές δεν προτείνουμε ούτε απειλούμε με Grexit» (!!!), κάτι που φτάνει να χαρακτηρίζει και ως ανόητο!
Είναι δικαίωμά του, επίσης, να θεωρεί ότι δεν υφίσταται ευρω-ΤΙΝΑ και ότι εντός της ευρωζώνης υπάρχουν δυνατότητες για πολλούς πραγματικούς εναλλακτικούς δρόμους (και πάλι όμως δεν αναφέρεται στην ανάγκη κατάργησης των μνημονίων, τα οποία περιλαμβάνουν και άλλες«μεταρρυθμίσεις», πέραν της λιτότητας). Στο τελευταίο, για τη μη ύπαρξη της ευρω-ΤΙΝΑ, μερικώς θα συμφωνήσουμε.
 Πράγματι η ευρω-ΤΙΝΑ είναι υπερβολή, αφού εντός ευρωζώνης αυτό που αποκλείεται είναι μόνο μια αριστερή προοδευτική πολιτική και ειδικότερα για την Ελλάδα μια προοδευτική αντιμνημονιακή πολιτική, ενώ εντός της ευρωζώνης μπορούν να εφαρμοστούν και εφαρμόζονται ανενόχλητα, εναλλακτικές ακροδεξιές, λαϊκίστικες και ξενοφοβικές πολιτικές.
Εκεί, όμως, που Γιάνης Βαρουφάκης διαβαίνει τον Ρουβίκωνα είναι όταν, αντιγράφοντας με κακό τρόπο τον Τσίπρα, μιλάει αλαζονικά και ευτελώς για «συναίνεση του Σόιμπλε και των αριστερών οπαδών της εξόδου από την ευρωζώνη» και όταν, ακόμα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως τον «ευρώπληκτο εθνικισμό», καταφεύγει, χάνοντας την ψυχραιμία του, σε χαρακτηρισμούς και ανεπίτρεπτες κατηγορίες σε βάρος όλων όσων υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.
Παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών μας το σχετικό αφοριστικό απόσπασμα του Γ. Βαρουφάκη:
«Όσο για τον «αριστερό εθνικισμό» που σωστά αναφέρατε ότι ανέφερα, αφορά συντρόφους στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και αλλού οι οποίοι, ως αποτέλεσμα της απόγνωσης και του θυμού που προκαλεί ο ανόητος αυταρχισμός της Ε.Ε., σταδιακά ενστερνίζονται την άποψη ότι η αυθεντική δημοκρατία μπορεί να επανακάμψει μόνο εντός ενός πολιτιστικά και γλωσσικά ομοιογενούς έθνους-κράτους. Πρόκειται, κατ’ εμέ, για μια θλιβερή αντίδραση στις αποπνικτικές εξελίξεις που έφερε η ευρω-ΤΙΝΑ - μια αντίδραση η οποία καταργεί τον διεθνισμό που πάντα διέπνεε την Αριστερά».
Κατ' αρχάς, Γιάνη Βαρουφάκη, ο αυταρχισμός της ΕΕ δεν είναι καθόλου «ανόητος», αλλά ενδογενές γνώρισμα μιας νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής «ένωσης» υπό την ηγεμονία της γερμανικήςμπότας, η οποία έχει τόση σχέση με τον «διεθνισμό» όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Ο διεθνισμός προϋποθέτει ισότιμη, εθελοντική, αμοιβαία  επωφελή συνεργασία μεταξύ ελεύθερων,κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών και λαών (πράγματα που μόνο στα μυαλά του Γ. Βαρουφάκη και κάποιων... μεταφράζονται σε «πολιτιστική και γλωσσική ομοιογένεια») και όχι υποταγμένων σε μια σύγχρονη νεοαποικιακή κηδεμόνευση.
Όπως προϋποθέτει και βαθιά δημοκρατία, στην οποία, παρά τις ψευδαισθήσεις του Βαρουφάκη, είναι αδύνατο να βοηθήσει δίπλα στο DiEM25, όπως αφήνει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ με την παραδομένη ηγετική ομάδα του.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger