Home » , , , » Κ. Σακκάς: Με ανθρωποκτόνα πρόθεση οι πυροβολισμοί των αστυνομικών εναντίον μας. Μας υπέβαλλαν στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

Κ. Σακκάς: Με ανθρωποκτόνα πρόθεση οι πυροβολισμοί των αστυνομικών εναντίον μας. Μας υπέβαλλαν στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 | 1:19 μ.μ.

Αναβλήθηκε για τις 17 Αυγούστου η δίκη  για μια σειρά αδικήματα (της κλοπής, της πλαστογραφίας και της αντίστασης κατά της αρχής) των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη. 

Η συνέντευξη πάντως που έδωσε ο Κ. Σακκάς στην δημοσιογράφο Ντίνα Ιωακειμίδου και δημοσιεύεται σήμερα στην «εφημερίδα των Συντακτών» δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την στάση των αστυνομικών κατά το χρονικό διάστημα της σύλληψης των δυο νεολαίων.

"Οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές σε ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν", ισχυρίζεται ο Κ. Σακκάς  και προσθέτει ότι μετά την σύλληψη του: "Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντάς μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού". 

Αν αν από το δημοσίευμα που αναφέρουμε, πληροφορούμαστε ότι ο δικηγόρος του Κ. Σακκά Δημήτρης Κατσαρής προφανώς κατόπιν επιθυμίας του εντολέα του, έχει υποβάλει  "μηνύσεις κατά των αστυνομικών για τις βιαιοπραγίες και τους πυροβολισμούς εναντίον των κατηγορουμένων", γνωρίζουμε ότι η κατάληξη εγκλήσεων κατά των "οργάνων της τάξης", μόνιμα έχουν μηδενικό αποτέλεσμα.


Το κείμενο από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Σάββατο, ώρα 12 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η κουστωδία της αντιτρομοκρατικής προσεγγίζει θορυβωδώς τον χώρο.

Οι συλληφθέντες Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης μεταφέρονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Β’ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου προκειμένου να δικαστούν για σειρά πράξεων πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στον αύλειο χώρο των δικαστηρίων έχουν ήδη παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ η αίθουσα διεξαγωγής της δίκης γεμίζει ασφυκτικά από άνδρες της αντιτρομοκρατικής με καλυμμένα τα πρόσωπα και εξοπλισμένους με βαρύτατο οπλισμό.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένουν την έλευση της έδρας με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα πάνω από τα αλεξίσφαιρα άσπρα γιλέκα που φορούν.

Δύο νεαρά παιδιά 32 και 35 ετών αντίστοιχα, που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνοι τρομοκράτες για τη δημόσια ασφάλεια.

Ζητάμε την άδεια και μας επιτρέπεται να συνομιλήσουμε για λίγο με τον Κώστα Σακκά, τον κρατούμενο αυτής της χώρας με τη μεγαλύτερη διάρκεια προφυλάκισης: τριάντα μήνες κατά παράβαση του 18μήνου, καθώς οι αρχές αδυνατούσαν να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες εναντίον του, σκληρή απεργία πείνας που τον έφερε στα πρόθυρα του θανάτου και απηνής καταδίωξη από τις διωκτικές αρχές συνθέτουν την πραγματικότητα της έως τώρα ζωής του.

Ο Κώστας Σακκάς ουδέποτε απέκρυψε την ένταξή του στον αναρχικό χώρο. Αρνήθηκε ωστόσο από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς», γεγονός που επιβεβαίωσαν και τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης.

⚫  «Εχεις μετανιώσει ύστερα από όλα αυτά για την ένταξή σου στον αναρχικό χώρο καθώς το τίμημα εν τέλει υπήρξε πολύ βαρύ;», ρωτάμε τον Κώστα Σακκά.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αναρχικός και είμαι περισσότερο από ποτέ ενδυναμωμένος για αυτή μου την επιλογή τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» και προσθέτει:

«Επέλεξα τη φυγή, επέλεξα να φυγοδικήσω καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίησή μου με έθεταν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων της αποφυλάκισής μου, η παρουσίασή μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή πέρα από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψής του καταγγέλλει, δείχνοντας παράλληλα τα σημάδια στα μπράτσα του, τον άγριο ξυλοδαρμό τόσο του ιδίου όσο και του συντρόφου του που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και πνιγμό:

«Η σύλληψή μας ήταν εντελώς τυχαία. Πέσαμε σε μπλόκο της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Εμείς δεν φέραμε οπλισμό. Επιχειρήσαμε αναστροφή με το αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουμε, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί μάς πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές σε ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν. Εγκλωβιστήκαμε σε πιλοτή, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μάς περικύκλωσαν με προτεταμένα τα όπλα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε, και πώς να αντισταθείς όταν είσαι περικυκλωμένος και σε σημαδεύουν, μας κακοποίησαν άσχημα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντάς μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού. Δεν αρνηθήκαμε τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ζητήσαμε προηγουμένως να γίνει σεβαστό το νόμιμο αίτημά μας για επικοινωνία με τους δικηγόρους μας», συμπληρώνει ο Κώστας Σακκάς.

Αυτά τα δυόμισι χρόνια της φυγοδικίας σου τι σε δυσκόλεψε πιο πολύ;

«Η έλλειψη της παρουσίας των δικών σου ανθρώπων, των οικείων σου. Οι δυσκολίες δεν είναι σε υλικό επίπεδο, είναι σε συναισθηματικό. Σου λείπουν αφάνταστα οι άνθρωποι που αγαπάς», καταλήγει ο 32χρονος Κώστας Σακκάς καθώς μας ειδοποιούν ότι η συζήτηση πρέπει να λάβει τέλος.

Αλήθεια, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί επέλεξε την έξοδο;

«Κυνήγι μαγισσών»

Ο Κώστας Σακκάς, τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος του Δημήτρης Κατσαρής, «έχει υποστεί ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών. Στοχοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και παρουσιάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ως ο πλέον καταζητούμενος και επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

»Ομως οι περισσότερες κατηγορίες εις βάρος του έχουν καταρρεύσει στα δικαστήρια. Ουσιαστικά έχει καταδικαστεί για διακεκριμένη οπλοκατοχή με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ενώ η υπόθεσή του εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Μόλις πριν από δύο μήνες αθωώθηκε πανηγυρικά για την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του Χαλανδρίου και το δήθεν αποτύπωμά του που ταυτοποιήθηκε όχι το 2010 αλλά τρία χρόνια μετά.

»Οι αστυνομικές αρχές ισχυρίστηκαν για την υπόθεση αυτή ότι το 2010 είχε αρνηθεί δακτυλοσκόπηση, την ώρα που το επίσημο χαρτί της δικογραφίας μιλούσε για προσεσημασμένο ήδη από εκείνη τη χρονιά για υπόθεση εμπλοκής του σε τρομοκρατική οργάνωση. Οταν συνελήφθη το 2010 το κατηγορητήριο έκανε λόγο για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, που δεν έχει όνομα, δεν έχει προκηρύξεις, δεν έχει καμία δράση στο ενεργητικό της.

»Παρέμενε προφυλακισμένος και όταν ερχόταν η ώρα της αποφυλάκισης οι διωκτικές αρχές φρόντιζαν να εφεύρουν και να του προσάψουν νέες κατηγορίες επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες προφυλακίσεις. Παράλληλα παραβίασαν την απαγόρευση κατάτμησης της ενιαίας υπόθεσης με προφανή σκοπό τη συνέχιση της παραμονής του στη φυλακή.

»Το κυνηγητό του Κώστα Σακκά δεν σταμάτησε ποτέ. Στη συνέχεια του επιβλήθηκαν βαρύτατοι περιοριστικοί όροι με εξοντωτική εγγύηση 30.000 ευρώ. Το γεγονός ότι κοιμήθηκε ένα βράδυ λόγω της προχωρημένης ώρας στο σπίτι της κοπέλας του θεωρήθηκε από τις διωκτικές αρχές παραβίαση των περιοριστικών όρων.

»Συλλαμβάνεται ξανά, αθωώνεται ξανά και ύστερα από λίγο συλλαμβάνεται εκ νέου. Λάβετε δε υπόψη σας ότι αυτές οι δίκες κρατούν πολύ, τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια, καθώς οι κατηγορούμενοι απειλούνται με πολυετείς καθείρξεις».

Και αλήθεια, προσθέτει ο κ. Κατσαρής, «ύστερα από τόσο κυνηγητό δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί επέλεξε την έξοδο, αυτό το διάλειμμα ελευθερίας, γιατί έφυγε αναλαμβάνοντας όλο το ρίσκο. Οσον αφορά την ποινική του κατάσταση και την όποια εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη θέλω να γίνει απόλυτα κατανοητό το εξής: εάν δεν είχε αναγκαστεί να επιλέξει τη φυγή προς την ελευθερία σήμερα που μιλάμε θα είχε αποφυλακιστεί, έχοντας την ποινή που του επεβλήθη και πρωτοδίκως και η οποία σημειωτέον ακόμη δεν έχει αρχίσει να εκδικάζεται στο Εφετείο».

Ο ίδιος ο Κώστας Σακκάς, με κείμενό του που δημοσιοποιήθηκε στο Indymedia λίγο μετά την εξαφάνισή του τον Φεβρουάριο του 2014, τόνιζε:

«Για την Ιστορία, να θυμίσω πως εγώ είμαι αυτός που το 2010 προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε “άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση”. Είμαι αυτός που μετά από έξι μήνες προφυλακίστηκα εκ νέου για συμμετοχή στη ΣΠΦ, παρ’ όλο που από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου έχω αρνηθεί τόσο εγώ όσο και η ίδια η οργάνωση ότι είμαι μέλος της. Είμαι αυτός που όταν έληξε η δεκαοκτάμηνη προφυλάκισή μου και έπρεπε να αφεθώ ελεύθερος, προφυλακίστηκα εκ νέου για τις ενέργειες της ίδιας οργάνωσης (!). Είμαι αυτός που όταν έληξε και η δεύτερη δωδεκάμηνη προφυλάκιση, παρέτειναν την κράτησή μου κατά έξι μήνες ακόμα εντελώς παράτυπα. Είμαι αυτός που έκανε 38 μέρες απεργία πείνας για να αποφυλακιστώ με απόφαση του δεύτερου συμβουλίου μετά από ανακοίνωση στους αρμόδιους ότι σκόπευα να προχωρήσω σε απεργία δίψας σε περίπτωση που θα μου απέρριπταν για δεύτερη φορά το αίτημα... Είμαι αυτός που είχα τη χαρά να νιώσω τι σημαίνει αλληλεγγύη και τι σημαίνει να έχεις συντρόφους...».

Ο Δημήτρης Κατσαρής ζήτησε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Κώστα Σακκά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό και οι αστυνομικές αρχές μετά τον άγριο ξυλοδαρμό των κατηγορουμένων εμφανίστηκαν... συνεργάσιμες.

Ηδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά των αστυνομικών για τις βιαιοπραγίες και τους πυροβολισμούς εναντίον των κατηγορουμένων.

Οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης αποχωρούν από τα δικαστήρια δεμένοι πισθάγκωνα και περικυκλωμένοι από άνδρες της αντιτρομοκρατικής μετά την τριήμερη αναβολή της δίκης που δόθηκε από το δικαστήριο.

Αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο. Οι σειρήνες των περιπολικών απομακρύνονται με εκκωφαντικό θόρυβο.

Η δίκη για τις πλημμεληματικές πράξεις των κατηγορουμένων (κλοπή, πλαστογραφία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Αυγούστου 2016 στις 4:14 μ.μ.

Τώρα θα τους τελειώσουν.Εχει όλες τις αφορμές πλέον στα χέρια του το αστικός κράτος να πετάξει σε ενα κλουβί αυτα τα παιδία για πολλά χρόνια.Δυστυχώς αυτός ο τρόπος δράσης και λογικής μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί και ιστορικά αποδεδηγμένα δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν.Ούτε σε προσωπικο επίπεδο ούτε σε κοινωνικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger