Home » , » Εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματά τους, τώρα οι "Χρήστοι" της «Αυγής» κρεμούν τις γελοιότητες τους.

Εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματά τους, τώρα οι "Χρήστοι" της «Αυγής» κρεμούν τις γελοιότητες τους.

Από giorgis , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 | 8:53 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ισως άλλες εποχής το κατάντημα της «Αυγής» να σου προκαλούσε θλίψη. Σήμερα όμως που επέλεξε να είναι «ντουντούκα» προπαγάνδισης ενός πολιτικού φορέα και μιας κυβερνητικής πολιτικής που αποτελεί τον οδοστρωτήρα κατεδάφισης κάθε μορφής κοινωνικού κράτους, ισοπέδωσης εργατικών δικαιωμάτων και σφαγιασμού λαϊκών στρωμάτων, δεν μπορείς να έχεις τέτοια συναισθήματα. Γνωρίζεις ότι επέλεξε μετερίζι και από «ιστορική εφημερίδα» έγινε μια άθλια φυλλάδα. Επόμενο είναι, λοιπόν, να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα όπως ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της Δημήτρης Χρήστου.

Οσο όμως και να αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο αυτού του εντύπου και την διατεταγμένη αποστολή που εκτελούν οι γραφιάδες του, είναι στιγμές που δεν μπορείς να συγκρατήσεις το αίσθημα της αηδίας που σου δημιουργούν λιβελλογραφήματα που θα τα ζήλευαν ακόμα και οι συντάκτες του φασιστικού «Στόχου».

Το έναυσμα αυτού του κειμένου μου έδωσε ένα άρθρο του Δ. Χρήστου, που διάβασα στην ιστοσελίδα της «Αυγής» και ασυναίσθητα μου ήρθε στο μυαλό η πρόταση που έγραφε στο βιβλίο του «Μαρία Νεφέλη» ο Οδυσσέας Ελύτης: «Όταν ακούς "τάξη" ανθρωπινό κρέας μυρίζει».

Και θα μπορούσα να προσπεράσω τις παπαριές που γράφει του τύπου «η Αριστερά ως κυβέρνηση όλων των Ελλήνων έχει ορκιστεί, πριν αναλάβει την εξουσία, να σέβεται και να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα, είναι υποχρεωμένη να το κάνει».
Αλλωστε σ' αυτόν τον ιστότοπο έχουμε αναφερθεί τόσες φορές σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις που Σύνταγμα και αστικοί νόμοι έχουν γίνει κουρελόχαρτο και απ' αυτή την κυβέρνηση -όπως και από τις προηγούμενες- για τις πολιτικές της σκοπιμότητες που θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.

Δεν θα δώσω επίσης καμιά σημασία στα «μαθήματα» που κάνει στον αντιεξουσιαστικό χώρο για το πότε, σύμφωνα με την «διδασκαλία» του, είναι επιτρεπτή η κατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών χώρων στα πλαίσια ακτιβιστικής δράσης.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την αθλιότητα, δημοσιογραφική αλητεία και συκοφαντία που απευθύνει σε όσες αντικαπιταλιστικές – αναρχικές συλλογικότητες δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα θύματα του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού προχωρούν και μέσα από καταλήψεις σε δομές υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων: «Οι πρόσφυγες είναι ουσιαστικά οι όμηροί τους, τους οποίους χρησιμοποιούν για τη δράση τους», βγάζει το βαθυστόχαστο συμπέρασμα του ο άθλιος αυτός τύπος.

Και δεν αρκείται σ’ αυτές τις ανοησίες του. Προχωράει σε γκεμπελική προπαγάνδα γράφοντας: «Είναι επίσης αρκετά περίεργο γιατί οι ασυμβίβαστοι αντιεξουσιαστές δεν συγκινούνται για τους άστεγους Έλληνες πολίτες».

Μην βιαστείτε να αποδώσετε ασχετοσύνη στον καλαμαρά του έντυπου κυβερνητικού φερέφωνου. Ο άνθρωπος είναι συνειδητός ψεύτης και προβοκάτορας.

Δεν αγνοεί το άτομο ότι στις καταλήψεις στέγης δεν γίνονται διακρίσεις μεταξύ προσφύγων και ελλήνων αστέγων που έχει δημιουργήσει η πολιτική που υπερασπίζεται. 
Και αν έκανε μια βόλτα σε αντιεξουσιαστικά και όχι μόνο στέκια θα έβλεπε ότι η συμπαράσταση που υπάρχει στους αστέγους –αστέγους που δημιουργεί εκτός των άλλων και η πολιτική κατασχέσεων και πλειστηριασμών που προωθεί η κυβέρνησή του, για να μην ξεχνιόμαστε- εκφράζεται με κάθε τρόπο.
Αυτά φυσικά δεν βολεύουν την προπαγάνδα του γ’ αυτό τα αποσιωπά.

Θα ήταν ανάξιο σχολιασμού το κείμενο του τυχάρπαστου αυτού τύπου αν ο ίδιος δεν επικαλείτο ότι υπερασπίζεται την αριστερά και τις αξίες της, παρουσιαζόμενος σαν εκφραστής των αριστερών που δεν αποχωρίστηκαν τις ιδέες τους «ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα».

Ε. αυτό ξεπερνάει τα όρια και παραφράζοντας μια λαϊκή ρήση θα γράψω: Εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματά τους, τώρα οι Χρήστοι της «Αυγής» κρεμούν τις γελοιότητες τους.

Υ.Γ: Να το επαναλάβουμε. Το μπλοκ δεν είναι ανώνυμο, αναλαμβάνει την ευθύνη των δημοσιεύσεων του και εγώ που υπογράφω το κείμενο ονομάζομαι Γιώργης Γιαννακέλλης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger