Home » , » Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 | 1:01 π.μ.

Πηγή: Ρούντι Ρινάλντι – «Δρόμος της Αριστεράς»

Στην τρέχουσα πολιτική ορολογία η έννοια καθεστώς υποδηλώνει αφενός την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων (οικονομική κοινωνική πολιτιστική) δηλαδή το σύστημα, τον τρόπο οργάνωσης μιας κοινωνίας και αφετέρου τον ειδικό τύπο διακυβέρνησή το καθιερωμένο σύστημα θεσμών, μεθόδων, μηχανισμών ελέγχου και χειρισμού, αξιών και αντιλήψεων. Τα δύο αυτά επίπεδα της έννοιας καθεστώτος πρέπει να τα εξετάσουμε και στην περίπτωση της άσκησης διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ, που διανύει το δεύτερο χρόνο στην εξουσία, να δούμε τις τάσεις, τους ρυθμούς και τα συνεπαγόμενα ζητήματα μιας στάσης απέναντι του.

Μισοαποικιακό μνημονιακό καθεστώς που υπηρετείται από το σύνολο του πολιτικού συστήματος

Στη χώρα μας από το 2010 έχουμε εισέλθει σε μια ειδική καθεστωτική φάση που υποβαθμίζει και διαλύει τον τόπο μέσα από την γενική εκποίηση και φτωχοποίηση. Μάλιστα, από την πρώτη φάση της επιχειρούμενης διάλυσης που κτύπησε κυρίως εργαζόμενους συνταξιούχους και μεσαία αστική τάξη, περνάμε σε μια δεύτερη φάση όπου η εκκαθάριση αφορά ακόμα και τις ελίτ της μεγαλοαστικής τάξης, ιδιαίτερα όσους είχαν σχέση με παραγωγικές δραστηριότητες.

Στο έδαφος αυτό πραγματοποιείται μια ευρύτατη αναδιανομή μέσα στους κόλπους των κορυφών (και απόηχός της είναι όσα συμβαίνουν στο μιντιακό περιβάλλον). Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: παλιός και νέος πολιτικός κόσμος στηρίζεται αλλά και στηρίζει την υπάρχουσα μνημονιακή μισοαποικιακή τάξη πραγμάτων (άλλοι με αγαστή προθυμία άλλοι μετά ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger