Home » » Η Δημοτική αρχή Πειραιά καταπατά τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ

Η Δημοτική αρχή Πειραιά καταπατά τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 | 6:18 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Δ. Σουλιώτη

 Περιμένουμε από το υπουργείο Παιδείας να εκπληρώσει τοκαθήκον του απέναντι στους αναπήρους και τον νόμο.

Η δημοτική αρχή Πειραιά πάνω από 2,5 περίπου χρόνια τώρα  καταπατά, χωρίς προσχήματα, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και αποφεύγει συστηματικά να κατασκευάσει μια κατάλληλη ράμπα για την πρόσβαση των ανάπηρων μαθητών στο 2 νυχτερινό ΕΠΑΛ Πειραιά. Η υποχρέωση αυτή ανήκει στους κατά τόπους Δήμους και ορίζεται από τον νόμο!

Η απαράδεκτη αυτή στάση της δημοτικής αρχής Πειραιά απέναντι στα ΑΜΕΑ και η καταπάτηση των νομοθετημένων υποχρεώσεων του Δήμου απέναντι στους ανάπηρους, είχε προκαλέσει, από το 2014, τις έντονες διαμαρτυρίες ανάπηρης μαθήτριας, η οποία δεν μπορούσε να μπει στο αναφερόμενο σχολείο χωρίς την βοήθεια συμμαθητών της!..... Η εν λόγω ανάπηρη μαθήτρια όχι μόνο επισκέφτηκε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στον οποίο και διατύπωσε  τις διαμαρτυρίες και τα δίκαια αιτήματά της, αλλά συναντήθηκε με τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος σε μια επίδειξη φαινομενικής, όπως αποδεικνύεται σήμερα, «ευαισθησίας» δεσμεύτηκε προσωπικά ότι τον Δεκέμβρη του 2014 η ράμπα θα είναι έτοιμη!.....Παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του Δημάρχου, και παρά την παρέλευση από τότε περίπου 22 μηνών, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Το «φοβερό έργο» της σχολικής ράμπας, που θα σήκωνε στις πλάτες της η «ενάρετη» δημοτική αρχή, δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί!....    

Για το ίδιο αυτό θέμα, το 2015, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ), το οποίο είχε δεχθεί σχετικές διαμαρτυρίες από την αναφερόμενη μαθήτρια ( πρόσφερε τότε τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στο ΚΙΦΒ) είχε εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την δυσανασχέτηση και την αντίδραση του Δημάρχου Πειραιά. Ο κ. Δήμαρχος  επικοινώνησε τότε με το ΚΙΦΒ και πέραν  των επικρίσεων που διατύπωσε για το δημοσίευμα, αποδέχτηκε το χρέος του Δήμου και δεσμεύτηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ότι θα προχωρήσει στην  κατασκευή της ράμπας ΑΜΕΑ, στο αναφερόμενο σχολείο! Οι δεσμεύσεις αυτές, οι οποίες έμοιαζαν να συνοδεύονται από τη γνωστή επίδειξη επιφανειακής ευαισθησίας, χαρακτηριστική σε πολλούς ΟΤΑ από όσους ασκούν πολιτική εξουσία στα πλαίσια της παρούσας αντιδημοκρατικής τάξης πραγμάτων, ουδέποτε έγιναν σεβαστές από τον ίδιο  τον Δήμαρχο.

Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ακόμα ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η διεύθυνση του 2ου νυχτερινού ΕΠΑΛ  έχει απευθυνθεί εγγράφως αλλά και τηλεφωνικά στον Δήμο Πειραιά, αρκετές φορές, τονίζοντας την ανάγκη κατασκευής της ράμπας, αλλά και αυτές ακόμα οι εκκλήσεις της σχολικής διεύθυνσης αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την «δημοκρατική» δημοτική αρχή του Δήμου Πειραιά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί, ότι δεν είναι γνωστό αν η διεύθυνση του ΕΠΑΛ έπραξε πλήρως το καθήκον της και ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας για την παραβίαση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ αλλά και του νόμου από τον Δήμο Πειραιά, όπως είχε χρέος, εξάλλου να πράξει! Καλούμε την διεύθυνση του ΕΠΑΛ να ενημερώσει και να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Η στάση της δημοτικής αρχής Πειραιά συνιστά επίδειξη πρόκλησης και απολυταρχίας!

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, ο Δήμος ενημέρωσε το ΕΠΑΛ, ότι παρόλες τις προηγούμενες υποσχέσεις, των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, αλλά και τις προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του Δημάρχου, τελικά η ράμπα «δυστυχώς» δεν θα γίνει, διότι….. ο Δήμος δεν διαθέτει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό!.... Εμπαιγμός! Αφού λέγανε, από τα τέλη του 2014, ότι η ράμπα θα φτιαχτεί πώς και δεν πέρασαν το έργο στους προϋπολογισμούς του 2015;…. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο ΚΙΦΒ  ο Δήμος αποτιμά το κόστος κατασκευής της ράμπας στο ποσό των 12.000 ευρώ!!.... Δηλαδή μερικές εκατοντάδες κιλά τσιμέντου και χαλικιού και εργασία το πολύ 2 ημερών κοστίζουν στις ΟΤΑ του συστήματος 12.000 ευρώ!.... Είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα καταπολέμηση της διαφθοράς και της συναλλαγής!...

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας
Πρώην Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά

Επικοινωνία : 6977-747431  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger