Home » , » Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης στοχεύουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης στοχεύουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 | 7:01 μ.μ.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

Ενεργειακά Κοιτάσματα και Αγωγοί σημαίνουν Πόλεμο και Οικολογική Καταστροφή!

Ξεσάλωσαν οι εθνικιστές, αριστεράς και δεξιάς, με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης. Μίλησαν για πόλεμο σε Αιγαίο-Θράκη, για την τουρκική επιθετικότητα και επεκτατισμό και φυσικά τόνισαν την ανάγκη «εθνικής» ενότητας και στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ας κάνουμε επομένως τον κόπο να διαβάσουμε προσεκτικά αυτές τις δηλώσεις… Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ως επιζήμια για την Τουρκία χαρακτήρισε ο Ερντογάν τη συνθήκη της Λωζάννης μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας. «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς στην απέναντι πλευρά. Είναι αυτό νίκη;» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ερντογάν συνέχισε τονίζοντας πως «όσοι κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου αναφέροντας πως «αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών»!

Θυμίζουμε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφηκε στην Λωζάννη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2016 στις 3:50 μ.μ.

http://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/109970/den-tha-paravrethei-o-ilias-stamelos-stin-ekdilosi-tis-kyvernisis-sto
http://antarsya.gr/node/3999


Τσαλακώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στην Καισαριανή....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger