Home » , » Αντι την Τερέζα ΄πρεπε να κάνουν "αγία" την Χιονάτη

Αντι την Τερέζα ΄πρεπε να κάνουν "αγία" την Χιονάτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 | 10:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δείχνει πως οι άγιοι δεν είναι και τόσο καλοί όσο νομίζουμε. Η μητέρα Τερέζα που αγιοποιείται από την καθολική Εκκλησία, όπως διαβάζουμε, είχε "ύποπτες σχέσεις με πολυεθνικές", ζητούσε να συγχωρεθούν δισεκατομμυριούχοι εγκληματίες την ίδια στιγμή που θεωρούσε ότι "το AIDS είναι μια δίκαιη τιμωρία για την ανάρμοστη ερωτική συμπεριφορά", ενώ "πολλά από τα ιδρύματα που είχε δημιουργήσει η Μητέρα Τερέζα ήταν ακατάλληλα για τους ενοίκους τους, εξαιτίας της κακής υγιεινής τους, της έλλειψης τροφής, φροντίδας και φαρμακευτικής αγωγής...
Αν και η Μητέρα Τερέζα κατά τη διάρκεια της ζωής της είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από φιλανθρωπίες και εράνους, μεγάλο μέρος των ποσών έχουν εξαφανιστεί σε "μυστικούς" τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειριζόταν μόνο η ίδια... Το ένα τρίτο από τους ασθενείς που πήγαιναν στα ιδρύματά της αφήνονταν στη μοίρα τους και τελικά πέθαιναν". 

Τα ΜΜΕ όμως την προωθούσαν καθώς εξυπηρετούσε τις "υπέροχες" (κατά δήλωση της) ΗΠΑ και την ακροδεξιά, ιδεολογία. Το πρόβλημα της ειρήνης για την "αγία" δεν ήταν οι επεμβάσεις, ούτε η στήριξη στυγνών και παρανοϊκών δικτατόρων από τη Δύση - με πολλούς από αυτούς άλλωστε συνεργάζονταν, αλλά η έκτρωση! Η έκτρωση δεν είναι βέβαια κάτι καλό, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερα.

Δηλαδή τι μας λέει η θρησκεία; Ότι φταίμε εμείς οι απλοί άνθρωποι που τιμωρούμαστε για τις αμαρτίες μας! Ενώ τις αμαρτίες των πλουσίων πρέπει να τις συγχωρούμε, για τις δικές μας "καλά μας κάνει ο Θεός και μας τιμωρεί"!
Κάτι σαν το ξεδιάντροπο "μαζί τα φάγαμε" αλλά με μεταφυσική σάλτσα, για να χωνευτεί πιο εύκολα το κουτόχορτο. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί λέει η θρησκεία. Έτσι κλέφτης είναι αυτός που κλέβει ψωμί για να ζήσουν τα παιδιά του, κλέφτης είναι κι ο καπιταλιστής που κλέβει δισεκατομμύρια από εκατομμύρια συνανθρώπους αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους και το Περιβάλλον. Ας τους συγχωρέσουμε μωρέ όλους, το ίδιο είναι για τους παπάδες. Όχι ακριβώς. Ο πλούσιος, αν κάνει δωρεά από τα κλεμμένα γίνεται αυτόματα "πιστός", "φιλάνθρωπος" και αγοράζει συγχωροχάρτι και μια θέση στον Παράδεισο. Όχι τον φορολογικό Παράδεισο εδώ στη Γη, εκεί έχει πάει ήδη, τον άλλο. 

Η θρησκεία είναι δηλητήριο για τους λαούς. Διχάζει και κηρύττει πάντα την υποταγή, τη μοιρολατρία και το φόβο. Οι δήθεν άγιοι και αγίες εξυπηρετούν αρκετές φορές πολιτικές σκοπιμότητες.
Για μένα πχ πραγματική αγία είναι το οκτάχρονο κοριτσάκι που στο σεισμό της Ιταλίας προστάτευσε με το σώμα της την τετράχρονη αδερφή της δείχνοντας Αγάπη που έφτασε μέχρι την Αυτοθυσία. Αλλά δεν έκανε θαύματα, επομένως δεν έχει τα προσόντα για αγία! Θα ρωτήσετε τώρα, τι θαύματα έκανε η μητέρα Τερέζα; Κανένα. Εκτός όμως από κάτι καρκίνους που ισχυρίζονται ότι θεράπευσε - όπως άλλωστε κι ο δικός μας άγιος, ο Παίσιος, μιλούσε με τα ζώα - έκανε ένα θαύμα αναμφισβήτητο: Δούλεψε εκατομμύρια αλλά ακόμα περισσότεροι θεωρούν ότι άγιασε! Δεν είναι αυτό θαύμα; Να ζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι χωρίς καθόλου μυαλό; Στο μεταξύ πως εξηγούν τους θανάτους στα ιδρύματα της από αρρώστιες; "Πίστευε και μη ερεύνα, άγνωστες οι βουλές του Κυρίου" κλπ. Μπορεί βέβαια και να μην είχε την κάρτα απεριορίστων θαυμάτων, όπως παλαιότεροι και μεγαλύτεροι άγιοι.

Εγώ πάντως θέλω να γίνει αγία η Χιονάτη. Μιλούσε στα ζώα, ήταν καλή, έπαθε πολλά και επιπλέον αναστήθηκε! Δηλαδή τι άλλο θέλουμε; Να είναι πραγματική; Αμ αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε παρά ελάχιστους αγίους... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger