Home » , » H «διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα» των μπάτσων είχε αυτή την φορά θύμα παιδιά

H «διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα» των μπάτσων είχε αυτή την φορά θύμα παιδιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:26 μ.μ.

Για άλλη μια φορά το αποκρουστικό κτηνώδες και απάνθρωπο πρόσωπο τον μηχανισμών καταστολής έρχεται στην επικαιρότητα αυτή την φορά από μια συγκλονιστική καταγγελία που κάνει η συλλογικότητα που διαχειρίζεται την  Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26. 

Αφορά ένα περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στο 4ο Α.Τ. Ομονοίας ενός αστυνομικού Τμήματος το οποίο «διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών». Οι ένστολοι «υπηρέτες του νόμου» αυτοί την φορά επέλεξαν 7 παιδιά για να εκτονώσουν επάνω τους την «διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα» -σύμφωνα με την διάγνωση του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα- την οποία κουβαλάν.

 «Όπως αποδείχτηκε από τις μαρτυρίες των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα διεστραμμένα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά 12 χρονών», αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία.

Όταν μετά τον σωματικό και ψυχικό βασανισμό που υπέστηκαν τα παιδιά, κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους και κατέφθασαν στο τμήμα οι γονείς τους μαζί με τους δικηγόρους τους, οι υπεύθυνοι της αστυνομίας προσπάθησαν –μάταια- να αποτρέψουν την κατάθεση μηνύσεων με το γνωστό πρόσχημα ότι «θα διεξαχθεί ΕΔΕ».

Το Συντονιστικό καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ιων, δεν ζητάει καμιά παραίτηση υπουργού και πολύ σωστά διαπιστώνει ότι «οι αγώνες δε δίνονται στα δικαστήρια και οι ΕΔΕ είναι προπέτασμα κάποιων για να νομιμοποιείται η αστυνομική αυθαιρεσία».
Απευθύνει κάλεσμα ώστε να πραγματοποιηθεί αύριο πορεία στις 18.00 στα Προπύλαια για  «να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και κτηνωδία». «Η σιωπή είναι συνενοχή όταν ένστολοι παιδόφιλοι απειλούν ψυχές παιδιών» καταλήγει η καταγγελία την οποία παραθέτουμε:

Η κυβέρνηση και το κράτος φόρεσαν για ακόμη μια φορά το φασιστικό τους προσωπείο. Μετά τις καλοκαιρινές εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και τα εμετικά δημοσιεύματα, από μερίδα του τύπου, ενάντια στις δομές αλληλεγγύης, η αστυνομία λειτουργώντας σε ένα κλίμα ανοχής δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά γιατί είναι ο πιο μισητός οργανισμός παγκοσμίως.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι η παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης “2ο Φιλοξενείο” (Αχαρνών) ενώ πήγαιναν με σκοπό τη διεξαγωγή θεατρικής παράστασης σε χώρο στην Ασκληπιού, σταματήθηκαν από ομάδα μπάτσων ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου. Η θεατρική ομάδα αποτελούνταν από 5 παιδιά ηλικίας 12-14 χρονών και δύο 20 και 22 αντίστοιχα.
Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, ασφαλίτες και αντιτρομοκρατική. Όλα αυτά για να κατασχεθούν 5 πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Απ' ότι φαίνεται αυτά αποτελούν, για τους Κλουζώ της αστυνομίας, επικίνδυνο υλικό. Έπειτα κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα στερώντας τους έτσι εξαρχής, κάθε δυνατότητα, να επικοινωνήσουν με γονείς, δικηγόρους και αλληλέγγυους/ες.

Κατόπιν μεταφέρθηκαν στο 4ο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν 7 ώρες περιμένοντας μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό, ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει αλληλέγγυους για το περιστατικό. Όταν φτάσαμε στο Α.Τ διαπιστώσαμε, ξανά, γιατί το συγκεκριμένο τμήμα διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών.

Όπως αποδείχτηκε από τις μαρτυρίες των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα διεστραμμένα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά 12 χρονών.

Όταν κατέφτασαν στο Α.Τ. οι γονείς και οι δικηγόροι, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα ώστε να υποβάλλουν μήνυση. Η αστυνομία προσπάθησε να διακόψει τη διαδικασία λέγοντας πως θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Οι πιέσεις δεν τελεσφόρησαν, οι μηνύσεις έγιναν κανονικά και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν παράνομα, χωρίς καμία κατηγορία (και οι ενάγοντες γονείς, 6 ώρες μετά).

Για μας όμως, οι αγώνες δε δίνονται στα δικαστήρια και οι ΕΔΕ είναι προπέτασμα κάποιων για να νομιμοποιείται η αστυνομική αυθαιρεσία. Καλούμε όλους και όλες για να καταγγείλουμε και να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και κτηνωδία. Η σιωπή είναι συνενοχή όταν ένστολοι παιδόφιλοι απειλούν ψυχές παιδιών.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/09 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη θα συνθλίψουν την κρατική καταστολή

Συντονιστικό καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ιων
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger