Home » , » Οι τοκογλύφοι αρπάζουν νερό, ρεύμα, δημόσιο πλούτο

Οι τοκογλύφοι αρπάζουν νερό, ρεύμα, δημόσιο πλούτο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 | 11:29 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού «επαφίεται» πλέον η υπεράσπισή του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης σε στοιχειώδη δημόσια αγαθά, όπως το ρεύμα η το νερό. Όπως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, των θεσμοθετημένων ή άτυπων μνημονίων, έτσι και στην Ελλάδα οδεύουν και αυτά στην πλήρη παράδοσή τους στους ιδιώτες, μετά το συμπληρωματικό νομοσχέδιο «προαπαιτούμενων» που υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και μεταφέρει τα πάντα στον έλεγχο των δανειστών μέσω του λεγάμενου υπερταμείου.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να παρουσιάσει το «μαύρο» ως «άσπρο», φθάνοντας στο σημείο να δηλώνει ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ μεταφέρονται στο υπερταμείο για λόγους προστασίας, όμως η πραγματικότητα των όσων έχει υπογράψει και ψηφίσει για τις περίφημες «δόσεις» την διαψεύδει κατηγορηματικά.
Προ μηνών, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας ότι προτείνει τη συνταγματική προστασία των βασικών κοινωνικών αγαθών. Μια διαδικασία όμως που θα λήξει το 2021, προφανώς δεν μπορεί να αντιστρέφει τα όσα πρόκειται να συμβούν τα επόμενα 3 χρόνια.

Δηλαδή την προώθηση του μεγαλύτερου ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Η πραγματικότητα που αφορά όσα ψηφίστηκαν, ψηφίζονται και θα συνεχίσουν να ψηφίζονται δεν συγχωρεί αυταπάτες ή εφησυχασμό.
Τα πάντα μεταφέρονται σε έναν οργανισμό ο οποίος θα ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές, θα πουλά την περιουσία του ελληνικού λαού όποτε θέλει, όσο θέλει και σε όποιους θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιχαίρει εις βάρος των δανειστών που το υπερταμείο δεν θα έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο, όμως εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις που θα υλοποιούν οι εντολοδόχοι του στην Αθήνα.
Σήμερα με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, χθες με την κοινωνική ασφάλιση, αύριο με τα εργασιακά αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η μυθοπλασία της «αριστερής διαχείρισης» του μνημονίου έχει μόνο μία λειτουργία: Την προσπάθεια να διατηρηθούν «κοιμισμένες» οι λαϊκές αντιδράσεις, η μόνη πραγματική απειλή για τη λαίλαπα που έχει σχεδιαστεί και σταδιακά υλοποιείται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger