Home » » Ο Α. Μητρόπουλος καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εναντίον του, εφαρμόζει πρακτικές φασιστικών και εγκληματικών οργανώσεων

Ο Α. Μητρόπουλος καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εναντίον του, εφαρμόζει πρακτικές φασιστικών και εγκληματικών οργανώσεων

Από giorgis , Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 | 10:13 π.μ.

Του Γ. Γ. 

 Για την πολιτική διαδρομή του Νίκου Κοτζιά έχουμε γράψει σε περασμένη ανάρτησή μας τον Ιούνη όπου ανάμεσα στα άλλα σημειώναμε ότι αυτός ο τύπος υπήρξε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ,  (μάλιστα επί Χαρίλαου Φλωράκη ήταν επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ), αργότερα κολλητός του Γ. Παπανδρέου, στην πορεία φτιάχνει «κάποια πολιτική κίνηση με το όνομα "ΠΡΑΤΤΩ" και σαν πρόεδρος αυτής στις 2/1/2014 ανακοινώνει την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εξασφαλίσει στα παρασκηνιακά παζάρια εκλόγιμη θέση βουλευτή Επικρατείας». Μιλάμε δηλαδή για ένα καραμπινάτο τυχοδιωκτικό στοιχείο. 

Το κυβερνητικό καράβι όμως πάει για φουντάρισμα και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα ποντίκια το εγκαταλείπουν πρώτα. Ετσι, λοιπόν, 14 ιδρυτικά μέλη και στελέχη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», όπως είναι το πλήρες όνομα της πολιτικής συλλογικότητας που είχε φτιάξει ο Κοτζιάς, «ξύπνησαν» απότομα και με κείμενο τους που δίνουν στην δημοσιότητα καταγγέλλουν Τόσκα –ανήκει κι αυτός στην ίδια συλλογικότητα- και Κοτζιά και αποχωρούν απ’ αυτό το πολιτικό εγχείρημα.

Σημειώνουν στην ανακοίνωση αποχώρησής τους μεταξύ άλλων: «Το "ΠΡΑΤΤΩ", δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε ένα "άλαλο" κυβερνητικό παράρτημα – παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., έχοντας αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό, η δε ψήφιση των σταθερών μνημονιακών μέτρων που ενισχύουν την "αποικιοποίηση" της χώρας, αποτελούν χτύπημα στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης και "αποκαθήλωση" της πολιτικής και ιδεολογικής "ψυχής" του».

Και σ’ αυτή την περίπτωση μπορείς να πεις ότι κάνουν πολιτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα στην αποχώρησή τους από το μόρφωμα του Κοτζιά και προφανώς και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούγοντας όμως σήμερα το πρωί τον Αλέξη Μητρόπουλο στην τηλεοπτική εκπομπή του Παπαδάκη και στους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στο κόμμα στο οποίο υπήρξε στέλεχος, μένεις με μια σειρά απορίες.
Αναμφισβήτητα και ο Μητρόπουλος είναι ένας πολιτικός γυρολόγος. Είναι επίσης και αγαπημένο πρόσωπο των τηλεοπτικών σταθμών της διαπλοκής. Πρόκειται για ένα δικηγόρο που θησαύρισε ασκώντας το επάγγελμα του σαν εργατολόγος και εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις που έχει, ενώ κατηγορήθηκε για μια σειρά περιπτώσεις.

Γνωστό είναι επίσης ότι από τότε που απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια και μας παρουσιάζεται σαν θύμα, αποδίδοντας τις γνωστές ποινικές διώξεις που αντιμετώπιζε (για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σε «πολιτική δίωξη» και μάλιστα ότι κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν μαφιόζικες μεθοδεύσεις εναντίον του, κατονομάζοντας σαν επικεφαλής τους τον Α. Φλαμπουράρη.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας τώρα. Προσπερνάμε το ποιόν του Μητρόπουλου και στεκόμαστε στις πολύ σοβαρές καταγγελίες του που ακούσαμε να επαναλαμβάνει και σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του Παπαδάκη.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Βγαίνει την Παρασκευή που πέρασε, ο Μητρόπουλος, στην εκπομπή που αναφέραμε και καταγγέλλει: «Την Τετάρτη το βράδυ μου επιτέθηκαν δύο μπρατσωμένα παλικάρια και αφού με εξύβρισαν, μου είπαν να μην ξαναβγώ στον Παπαδάκη και να μην κάνω κριτική στην κυβέρνηση».
Πρωτάκουστη καταγγελία, αφού παραπέμπει σε ενέργεια μαφίας που την αποδίδει έμμεσα –χωρίς όμως να μπορεί να το αποδείξει- στην κυβέρνηση.

Επειδή όμως προέρχεται από ένα άτομο, που δεν θα το χαρακτηρίζαμε και το πιο αξιόπιστο αφού κατά καιρούς έχει κάνει σοβαρότατες καταγγελίες χωρίς ποτέ να τις τεκμηριώσει (θυμηθείτε την δημόσια τοποθέτησή του ότι γνωρίζει πολιτικούς και δημοσιογράφους που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, και οι οποίοι είναι κάτοχοι «μαύρου» χρήματος «που δεν μπορεί να φανταστούμε ούτε ποιοι είναι ούτε για τι ποσά μιλάμε») αποφύγαμε να την σχολιάσουμε.

Σήμερα όμως που ο Α. Μητρόπουλος, με την ευκαιρία ότι υπήρξε μια ευχάριστη γι’ αυτόν δικαστική εξέλιξη στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε –μην ξαναγράφουμε τώρα για την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης- επαναλαμβάνει ότι «υπέστην στο πετσί μου την διαφθορά της αριστερής εξουσίας» και «χαλκεύτηκε αθλιότητα σε βάρος μου» ενώ η ιστοσελίδα της κίνησης στην οποία είναι επικεφαλής απαιτεί από την «ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τον Πρόεδρό μας για τις πρακτικές προσωπικής σπίλωσης και πολιτικής εξόντωσης λόγω πολιτικής διαφωνίας που σχεδίασε και εφήρμοσε εναντίον του και ουδεμία σχέση έχουν με τις αξίες και τις αρχές τής σύγχρονης διαλεκτικής Αριστεράς!», υπογραμμίζοντας ότι «παρόμοιες πρακτικές μόνο φασιστικές και εγκληματικές οργανώσεις εφαρμόζουν σήμερα», δεν νιώθει υποχρεωμένο το κυβερνητικό κόμμα να δώσει μια απάντηση;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger