Home » , , » Στάθης Παναγούλης: «Με ξυλοδαρμούς και χημικά μας διδάσκει η κυβέρνηση τι σημαίνει δημοκρατία» (Βίντεο)

Στάθης Παναγούλης: «Με ξυλοδαρμούς και χημικά μας διδάσκει η κυβέρνηση τι σημαίνει δημοκρατία» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 | 6:35 μ.μ.

Ασχετα τι προσωπική γνώμη έχει καθένας για τον ανεξάρτητο βουλευτή –εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Στάθη Παναγούλη είναι πρόκληση και στην τελική δεν έχουν δικαίωμα τα κυβερνητικά στελέχη να μην απαντούν στις ερωτήσεις που καταθέτει στην βουλή. (Γνωρίζουμε φυσικά τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου τους, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα).

Το σημειώνουμε εισαγωγικά αυτό αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι από τον περασμένο Απρίλη έχει καταθέσει στην βουλή 7-8 φορές επίκαιρη ερώτηση  ζητώντας να μάθει την προέλευση των περιουσιακών στοιχείων (πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) που έχει στο εξωτερικό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και όμως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  επικαλούμενος προσχήματα αποφεύγει να απαντήσει.
Γράφουμε αναλυτικά στο τέλος της ανάρτησης γι’ αυτό. Να υπενθυμίσουμε τώρα μόνο ότι ο Τσακαλώτος είναι ένας άνθρωπος που θησαύρισε έχοντας στην κατοχή του «χαρτοφυλάκια» της JP Morgan, και της Black Rock. Μιλάμε για επενδυτικούς κολοσσούς με καταστροφικό για τον ελληνικό λαό ρόλο οι οποίοι «κερδοσκοπούν λεηλατώντας και πτωχεύοντας την Ελλάδα», όπως έγραψε ένας πρώην σύντροφος του Τσακαλώτου (Ο Στέλιος Ελληνιάδης στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»).,


Και ερχόμαστε τώρα στην ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην βουλή –την οποία έστειλε και στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ο Στάθης Παναγούλης και την οποία τιτλοφορεί «Με ξυλοδαρμούς και χημικά μας διδάσκει η κυβέρνηση τι σημαίνει δημοκρατία». 

Αναφέρεται στον «ψεκασμό» από δακρυγόνα και στους ξυλοδαρμούς που δέχτηκαν χτες από τα ΜΑΤ διαδηλωτές στην Καισαριανή ενώ σήμερα «δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε συνταξιούχους που διαδήλωσαν κατά των νέων περικοπών στις ήδη μειωμένες συντάξεις τους»,

Το παρακάτω τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστικό. Μια κυβέρνηση που βλέπει σαν απειλή τους απόμαχους της δουλειάς οι οποίοι με την επιβαλλόμενη πολιτική της, έχουν φτάσει σε βαθμό έσχατης εξαθλίωσης και τους αντιμετωπίζει σαν εχθρούς, είναι ντροπή να επικαλείται ακόμα και το όνομα της αριστεράς.

Και φυσικά είναι ανούσιες οι δηλώσεις του Τσίπρα ο οποίος "παρακολουθώντας εικόνες ντροπής με ηλικιωμένους στα όρια της ασφυξίας" επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό μπάτσων και καταστολής "εκδηλώνοντας την ενόχλησή του".


Παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2016

 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          (υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη)

ΘΕΜΑ: «ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Χθες το απόγευμα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την απόδοση του χώρου στο Δήμο, εκατοντάδες διαδηλωτές που έκαναν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής και πολίτες που βρίσκονταν κοντά στο Σκοπευτήριο, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στο εθνικό μνημείο του Σκοπευτηρίου που απετέλεσε τόπο θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών, διαδηλωτές και πολίτες προπηλακίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν αναίτια από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο και απωθήθηκαν με χημικά και δακρυγόνα.

Σήμερα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε συνταξιούχους που διαδήλωσαν κατά των νέων περικοπών στις ήδη μειωμένες συντάξεις τους, στο πλαίσιο των αλλαγών που ψηφίστηκαν από τη Βουλή εκτοξεύοντας χημικά, ενώ, παράλληλα, προπηλάκισαν την ομάδα των συγκεντρωμένων συνταξιούχων. Οι συνταξιούχοι ήθελαν να βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για να δώσουν στον Πρωθυπουργό το μήνυμα ότι η νέα μείωση των συντάξεων, που γίνεται κατ’ εντολή των δανειστών, οδηγεί σε περαιτέρω εξευτελισμό και στην εξαθλίωσή τους και να ζητήσουν συνάντηση μαζί του.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

- Με αυτόν τον τρόπο τιμάει η κυβέρνηση τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, θυμίζοντάς τους, πως τους είχαν φερθεί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής καθώς και ηλικιωμένους συνταξιούχους, που μετά από αγώνες ετών, βρέθηκαν στο δρόμο να διεκδικούν τα προς το ζην;

- Σκοπεύει η κυβέρνηση να μας εκπλήξει και με άλλα παρόμοια μαθήματα δημοκρατίας;

Ο ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Και από την εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ" αντιγράφουμε:

Δημοκρατικά!

 Ο Στάθης Παναγούλης είναι βουλευτής (ανεξαρτητοποιηθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ). Μπορεί οι υπουργοί να έχουν όποια γνώμη θέλουν για τον Παναγούλη ως άτομο και ως πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να «πονάνε» λόγω του ότι με το δικό τους ψηφοδέλτιο εκλέχτηκε, όμως δεν έχουν δικαίωμα να μην απαντούν στις επίκαιρες ερωτήσεις του. Αυτό, όμως, κάνει ο Τσακαλώτος, που από τον περασμένο Απρίλη αρνείται να πάει στη Βουλή και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του συγκεκριμένου βουλευτή. 

Η τελευταία φορά (έβδομη ή όγδοη) που το έκανε ήταν την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη. Προφασίστηκε «φόρτο εργασίας». Γιατί αποφεύγει να απαντήσει; Γιατί η ερώτηση αφορά τα περιουσιακά στοιχεία (πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) που έχει στο εξωτερικό. 

Το σημειώνουμε γιατί οι συριζαίοι παριστάνουν τους κήνσορες της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κανονικής θεσμικής λειτουργίας του αστικού κοινοβουλευτισμού.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

3 Οκτωβρίου 2016 στις 8:45 μ.μ.

Βρε ξευτυλες, το βρωμοπασολκο επρεπε να βρειτε για να γραψετε μια λεξη για τους συνταξιουχους.
Αθλια σοσιαλδημοκρατικα τσιρακια του κεφαλαιου.

3 Οκτωβρίου 2016 στις 10:30 μ.μ.

Με γκλομπς και χημικά «απάντησε» στους συνταξιούχους η κυβέρνηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

https://youtu.be/fm6UB1NwC_A

3 Οκτωβρίου 2016 στις 11:53 μ.μ.

ενα διαχρονικο οικονομικο παραδοξο: λαος στα ορια φτωχειας, υπουργοι οικονομικων εκατομμυριουχοι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger