Home » , » Τραπεζίτες και "δανειστές", πανικόβλητοι από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ζητούν αυτοί να γίνονται ηλεκτρονικά!

Τραπεζίτες και "δανειστές", πανικόβλητοι από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ζητούν αυτοί να γίνονται ηλεκτρονικά!

Από giorgis , Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 | 2:08 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές. Όταν ο λαϊκός παράγοντας παρουσιαστεί μαζικά και δυναμικά στο προσκήνιο έχει την δύναμη κάθε αντιλαϊκή πρόθεση αυτής της ταξικά βάρβαρης κυβέρνησης να την στείλει στο σκουπιδοτενεκέ.
Το είδαμε αυτό όλο το τελευταίο διάστημα με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που συνεχώς γιγαντώνεται, αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική και με την παρέμβαση του στις δικαστικές αίθουσες ματαιώνει τους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Να στείλει τις δυνάμεις καταστολής και να μακελέψουν τον κόσμο δεν την παίρνει αυτή την ασύδοτη συγκυβέρνηση. Αλλωστε το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου το κίνημα κατά των πλειστηριασμών όχι μόνο δεν κατεστάλη από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά αντίθετα μαζικοποιήθηκε και έφερε την απομάκρυνση του Θαπατέρο από την εξουσία, διδάσκει το κυβερνητικό επιτελείο. 

Εχουμε, λοιπόν, σαν δεδομένο ότι απ’ την μια πλευρά η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη από τον λαϊκό ξεσηκωμό για να μην δημιουργηθούν νέες στρατιές αστέγων. Γνωρίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αναφορές «μορφή χιονοστιβάδας αναμένετε να πάρουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλο τσουνάμι που θα παρασύρει τα πάντα από την 1/1/2007 οπότε δρομολογούνται κατασχέσεις 75.000 ακινήτων οικοπέδων γραφείων και αγροτεμαχίων». 

Μ’ αυτή την πραγματικότητα σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσπεράσουμε την είδηση που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή». Σύμφωνα με το έντυπο του Αλαφούζου οι τραπεζίτες – τοκογλύφοι σε συνεργασία με τους ξένους δανειστές του ελληνικού κράτους εισηγούνται στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεθόδευση ώστε οι κατασχέσεις – πλειστηριασμοί να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. 

Προς το παρών δεν έχει υπάρξει κυβερνητική απάντηση. Επειδή όπως μας λέει η εμπειρία μας το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών είναι αδίστακτο και κάθε επιθυμία των «κηδεμόνων» του είναι διαταγή γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.
Ακόμα και αν υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός που θα έχει στόχο σπίτια και ακίνητη περιουσία λαϊκών στρωμάτων να καταλήξουν σε χέρια τραπεζιτών – τοκογλύφων και κορακιών, πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε.
Και να αντιδράσουμε δυναμικά. Όχι στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας αλλά στο να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Οκτωβρίου 2016 - 3:35 μ.μ.

Χωρίς να διαφωνώ ούτε στο συγκεκριμένο σύνθημα που περικλείνεται, αλλά και να συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου, ως επαγγελματίας του συγκεκριμένου χώρου, θα ήθελα να τονίσω ότι Κάνεις λάθος για το δημοσίευμα της καθημερινής. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Καιρό τώρα μεθοδεύεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός (και όχι μόνο ο πλειστηριασμός αλλά και η κατάσχεση)για να μην ενημερώνεται κανένας και να μην μπορεί να μπλοκάρεται από τίποτα (γι αυτό άλλαξαν πρόσφατα και την πολιτική δικονομία που είναι και το νομικό εργαλείο τον τομέα της δικαστικής είσπραξης χρεών κάνοντας φυσικά το χατήρι των τραπεζών). Να τονίσω επίσης πως στην Ισπανία άλλα πράγματα έκανε το κίνημα...εμπόδιζε τις εξώσεις οικογενειών και όχι τους πλειστηριασμούς αν δεν κάνω λάθος.
Είναι αλήθεια, ότι αυτό θέλουν οι Τραπεζίτες, να μην ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί τους, όμως πέρα από αυτό, το Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζεται είναι απόρροια και της λανθασμένης τακτικής της άκριτης ματαίωσης όλων των πλειστηριασμών και όχι μόνο της λαϊκής κατοικίας. Γιατί σύντροφοι δεν είναι λαϊκή κατοικία μια μεζονέτα 250 τ.μ. στο Χαλάνδρι, ακόμη και στα Λιόσια. Ούτε πρέπει το κίνημα να προστατεύσει τον εργοδότη που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους του, αλλά ούτε και τον γονέα που δεν πληρώνει τις διατροφές στο παιδί του. Τέλος οι ιδιωτικές διαφορές...μεταξύ μπαταξήδων εμπόρων δεν νομίζω να αφορούν το κίνημα.
Με αφορμή την άκριτη και γενική ματαίωση των πλειστηριασμών, ετοιμάζεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το οποίο θα κάνει τεράστια ζημιά στους πολίτες οφειλέτες αλλά και στους δανειστές.
Πιστεύω πως αν συνεχιστεί για πολύ ακόμη αυτός ο λάθος για μένα ακτιβισμός, τότε πολλά θα αλλάξουν ακόμη, στην διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών σε βάρος της δημοκρατίας και των πολιτών. Το φωνάζω εδώ και χρόνια...αλλά δεν ακούει κανείς ...και κυρίως "οι συλλογικότητες" (;) Τέλος κοράκια σύντροφοι δεν είναι ούτε οι συμβολαιογράφοι, ούτε οι δικαστικοί επιμελητές και δεν είναι σοβαρή αντίδραση συνειδητών ανθρώπων ο προπηλακισμός τους. Και μια υπόθεση ...Συμβολαιογράφος που βγάζει στον πλειστηριασμό 5 καράβια ενός εφοπλιστή για να πληρωθούν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες δεν είναι κοράκι; Ο Δικαστικός επιμελητής που επέβαλε την παραπάνω κατάσχεση στα καράβια τι είναι λαϊκός ήρωας; Δεν νομίζετε πως είναι ηλιθιότητα να ταυτίζονται οι αρμόδιοι λειτουργοί με τους τραπεζίτες ή την κυβέρνηση;
Ο μοναδικός τρόπος περιφρούρησης της λαϊκής στέγης, είναι η νομοθετική απαγόρευση της κατάσχεσης της με συγκεκριμένα κριτήρια (οικονομικά και εμβαδού) Τέλος!
Ας μπει το κίνημα και οι συλλογικότητες σε αυτή την λογική και ας ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους νομικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτό και εναντιώνονται στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας (Δικαστικούς Επιμελητές και Συμβολαιογράφους). Μην τους βάζουν απέναντι... είναι σύμμαχοι και η αιχμή του δόρατος στην υπεράσπιση της λαϊκής στέγης!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger