Home » , » Για όσους/ες δεν σέβονται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών της επικρατούσης θρησκείας και των ΓΟΧ

Για όσους/ες δεν σέβονται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών της επικρατούσης θρησκείας και των ΓΟΧ

Από giorgis , Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 | 2:22 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πόσο υπερβολικοί είναι ορισμένοι που με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο άρχισαν να μιλούν για αναχρονισμό για σκοταδισμό για επιστροφή στον μεσαίωνα και τα παρόμοια! Καλά δεν σέβονται καθόλου το «θρησκευτικό συναίσθημα» μια μερίδας κόσμου; 

Βρήκαν κάποια προσχήματα και έκαναν την τρίχα τριχιά. Δηλαδή τι τους πείραξε στο γεγονός ότι χτες ευλαβείς χριστιανοί της Ρόδου – της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών- «σε συνεργασία της ενορίας της περιοχής και της δημοτικής κοινότητας που αφουγκράστηκαν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στις Καλυθιές» για να βρέξει; Ο παπάς είπε τα σχετικά τροπάρια, οι πιστοί της «επικρατούσης θρησκείας» έπεσαν στα γόνατα και απεύθυναν παράκληση στον Μεγαλοδύναμο να ρίξει καμιά μπόρα για να λυθεί το πρόβλημα της ανομβρίας.

Τι, δεν καταλαβαίνουν οι άσχετοι; Κι αυτό περιλαμβάνεται στο «εκκλησιαστικό λειτουργικό».
Αλλα με τέτοια επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση η διδασκαλία των θρησκευτικών πώς να έχει ο κόσμος την σωστή θρησκευτική παιδιά;

Οι ίδιοι απληροφόρητοι εκμεταλλεύτηκαν το σημερινό περιστατικό με τον θάνατο του «Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος καὶ Θαυμακοῦ κ. Καλλίνικου· κατὰ κόσμον Κωνσταντῖνο Χανιώτη» ποιμενάρχη των πιστών  των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ο αρχιρασοφόρος των ΓΟΧ άφησε την τελευταία του πνοή και οι ομόθρησκοι του τον τοποθέτησαν στον «θρόνο» του και τον έκαναν σεργιάνι στους δρόμους της Φθιώτιδας, συνοδεία των σχετικών ψαλμών, φανταζόμαστε. Αμέσως κάποιοι να χλευάσουν, να γράψουν μια σειρά υποτιμητικά σχόλια για όσους συμμετείχαν σ’ αυτό το τελετουργικό. 
Δεν τους είδαμε όμως να κάνουν παρόμοιους χαρακτηρισμούς όταν το ελληνικό κράτος υποδεχόταν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ούτε διαβάσαμε κάτι επικριτικό όταν πριν δυο χρόνια ο μητροπολίτης, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος Χατζηνικολάου έφερε από τη Ρωσία τα λείψανα του αγίου Σεραφείμ του Σάροφ και σχηματιζόταν ουρές πιστών χριστιανών για να τα προσκυνήσουν, δίνοντας παράλληλα τον οβολό τους τιμώντας τα άγια κόκκαλα.

Σήμερα γιατί ορισμένοι δείχνουν τέτοια προκλητική αυθάδεια; Προβαίνουν σε κρίσεις χωρίς να γνωρίζουν τι προβλέπουν τα ιερά κείμενα αυτής της δοξασίας. Γιατί δεν σέβονται το
«θρησκευτικό συναίσθημα» των ΓΟΧ;  

Και που τον είδατε τον θρησκευτικό σκοταδισμό; Μήπως εδώ έχουμε «Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Έκλυσης των Ηθών», όπως λέγετε η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας η λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1926 με άριστα αποτελέσματα; Αυτή συλλαμβάνει τους παραβάτες, -από μικροκλέφτες μέχρι μοιχούς, ομοφυλόφιλους και κατηγορουμένους για "θρησκευτική παρέκκλιση"- και έρχονται οι μουλάδες –κάτι αντίστοιχο με τους δικούς μας δεσποτάδες- και αποδίδουν δημόσια «δικαιοσύνη».

Ετσι κάθε Παρασκευή, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, μπορούν να παρακολουθήσουν ακρωτηριασμούς και εκτελέσεις. Εδώ έχουμε τέτοιες περιπτώσεις;   

Αν είχαμε θρησκευτική αστυνομία, όπως εκεί –σ’ αυτή την περίπτωση ιδανικός επικεφαλής θα ήταν ο άγιος Αμβρόσιος, σαν παλιός χωροφύλακας- που θα καθόριζε την εμφάνιση μας, τους τρόπους συμπεριφοράς και εκτέλεσης των ιερών κανόνων, τότε θα είχατε κάποιο δίκιο.

Αν είχαμε δικαστήριο –ιδανικός προεδρεύων θα ήταν ο δεσπότης Πειραιά Σεραφείμ- που θα επέβαλε 10 χρόνια φυλακή και 2.000 βουρδουλιές καθώς και χρηματικό πρόστιμο σε κάποιον που δήλωνε άθεος, όπως έγινε πριν λίγο καιρό στην Σαουδική Αραβία, τότε κάπου θα είχαν βάσει οι χαρακτηρισμοί σας.

Τώρα όμως που έχουμε πλήρη θρησκευτική ελευθερία σε βαθμό ασυδοσία  σε σημείο εμείς να δηλώνουμε δημόσια υλιστές για ποια επιστροφή στον Μεσαίωνα μιλάτε; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger