Home » , » Ανέκδοτα δημοσκόπων από τον πλανήτη των μαζοχιστών

Ανέκδοτα δημοσκόπων από τον πλανήτη των μαζοχιστών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 | 2:38 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Άσχημα μας μπήκε ο Νοέμβρης. Οι συντάξεις μειώνονται οι λογαριασμοί αυξάνουν, πουθενά δεν άκουγα σήμερα "καλό μήνα" μόνο κάτι βογγητά, μουρμούρα και βρισιές, άλλες φωναχτά, άλλες σιγανά ανάμεσα στα δόντια. Μας πετσόκοψαν πάλι, με το "καλημέρα".

Ευτυχώς υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις και γελάει λίγο το χειλάκι μας. Γιατί το παραμύθι όσο πιο εξωπραγματικό είναι,τόσο πιο εντυπωσιακό φαίνεται, επομένως ξεχνάμε λιγάκι τον πόνο μας. Πόνο που μας έδωσαν μπόλικο ο Κούλης, ο Αλέξης, κι οι υπόλοιποι κηφήνες της βουλής.

Τουλάχιστο γελάσαμε με τα ανέκδοτα των δημοσκόπων κι ας μας βγει ξινό το γέλιο, καθώς ο ΕΝΦΙΑ περιμένει στη γωνία. Για μαϊμού δεν ήταν κι άσχημη η δημοσκόπηση. Μάλιστα ήταν μπόλικη, χορταστική. "Βγήκε λίγο παραπάνω να τ' αφήσω"; 130%! Δε βαριέσαι, άστο. Και πρόσθεση να ξέρατε, πάλι κανείς δεν θα σας πίστευε. Γλέντι τρικούβερτο με τη μούφα, καθώς παιδάκι του δημοτικού θα τα πήγαινε καλύτερα. 100% ήταν το αποτέλεσμα, αλλά μετά έβαλαν ΦΠΑ, διάφορους άλλους φόρους να ευχαριστηθεί περισσότερο ο Κυριάκος κι οι τοκογλύφοι.

Μπορεί φυσικά να μεγάλωσε και λόγω της απόστασης. Το φαινόμενο εξηγείται επιστημονικά με τη θεωρία της Σχετικότητας. Αφού η δημοσκόπηση έγινε σε ένα μακρινό γαλαξία, γιατί σε αυτό τον πλανήτη αποκλείεται, υπάρχει διαστολή λόγω της ταχύτητας με την οποία κάποιοι προσπαθούν να γλείψουν το νέο "Μεσσία" που θα κόψει κι άλλο της συντάξεις, ενώ θα απολύσει όσους ακόμα έχουν δουλειά. Είναι καλός λόγος αυτός για να ΜΗΝ τον ψηφίσεις. Καλό λόγο να τον ψηφίσουν υπάρχει; Μπααα!

Στο πλανήτη των μαζοχιστών όμως, όπου τηλεφώνησαν, ο Κούλης έχει 42%. Γιατί όχι 102; Απλά νούμερα είναι. Εκτός αν είναι αναγραμματισμός, το 24 έγινε 42. Θέλουν να μας πείσουν ότι η ΝΔ με την ιδία πολιτική, που έκανε τη ζωή μας κόλαση, θα πάρει τέτοιο ποσοστό; Ούτε το μισό, ακόμα κι αν πάνε όλοι οι υπόλοιποι δοσίλογοι μαζί με τον Μητσοτάκη. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, το 18 το κόβω δύσκολο να το πετύχει. Πολύ ψηλά και γι' αυτούς ο πήχης.

Είναι απλό: Το ΠΑΣΟΚ έχασε 31 μονάδες κάνοντας αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σήμερα. Από 44 πήγε στο 13. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει παραπάνω; Γιατί; Διόρισε περισσότερους; Κάντε όνειρα. Μονοψήφιο. 22 λοιπόν και 8 για να βρει το 100%. Να που πήγε το 30 που περισσεύει: 20 στη ΝΔ και 10 στο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ούτε τα υπόλοιπα ποσοστά πείθουν, καθώς ΚΚΕ και κόμματα της Αριστεράς που δεν είναι σήμερα στη Βουλή στην πραγματικότητα έχουν μεγάλη δυναμική.

Γι αυτό ακριβώς ο πανικός. Βλέπουν ότι ο κόσμος φεύγει μαζικά από αυτούς. Πηγαίνει εκεί που του είπαν αλήθεια, εκεί που κάνουν αγώνες για μια καλύτερη, δικαιότερη κοινωνία. Άλλωστε είδανε όλοι τα αποτελέσματα του μνημονίου. Νιώσαμε στο πετσί μας την "επιτυχία" αυτής της πολιτικής: Ρημαχτήκαμε. Ποιοί δικαιώθηκαν επομένως; Όσοι έλεγαν να αναζητήσουμε λύσεις εκτός αυτού του άδικου συστήματος.

Τονίζω ότι γαλάζιοι, πράσινοι, πορτοκαλί, κάθε απόχρωσης δοσίλογοι, θα κάνουν τα πάντα για να μην απαλλαγούμε ποτέ από τα δεσμά που οι ίδιοι μας έβαλαν. Τα ψέματα είναι μόνο ένα από τα όπλα τους. Ο κόσμος όμως είναι πιο έτοιμος από ποτέ για τη ρήξη. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα. Όσο για τους δημοσκόπους, θα δικαιολογούν πάλι τα αδικαιολόγητα κατόπιν εορτής. Αυτά και πολύ ασχοληθήκαμε με δαύτους.

Να προτείνω μόνο μαζί με τα μπρελόκ που λέει να πουλήσει η ΝΔ για να ξεχρεώσει! (ναι το είπαν και αυτό), να βγάλει όλες τις δημοσκοπήσεις παλιές και νέες σε τόμο για παιδιά. Κακούς έχουν, "δράκους", βασιλιάδες, "μάγους", "ήρωες"... Βάλτε όμως σωστές ερωτήσεις στην επόμενη. "Ποιά είναι η καταλληλότερη για Πρωθυπουργός; Η Χιονάτη, η ωραία Κοιμωμένη, ή μήπως η Σταχτοπούτα";    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger