Home » , » Αγρια καταστολή, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις στην Τουρκία

Αγρια καταστολή, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις στην Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 | 8:46 μ.μ.


Με το άκουσμα της είδησης ότι συνελήφθησαν οι ηγέτες του κουρδικού κόμματος HDP, και με δικαστική εντολή προφυλακίστηκαν οι δυο συμπρόεδροι του ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς και η Φιγκέν Γιουκσέκνταγ σε μια σειρά πόλεις της Τουρκίας χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους ενώ υπήρξαν άγριες συμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 55 άτομα συνελήφθησαν στην Σμύρνη, στην Αγκυρα οι διαδηλωτές δέχτηκαν βάρβαρο ξυλοκόπημα, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός συλλήψεων, όπως και στην Κωνσταντινούπολη.

Κι αυτή είναι η εισαγωγή στα όσα θα ακολουθήσουν. Μετά το αρχικό μούδιασμα του κόσμου και την αυθόρμητη προσέλευση σε πορείες διαμαρτυρίας, η παλικαρίσια δήλωση που έκανε μέσω του δικηγόρου του ο συλληφθέντας Ντεμιρτάς και με την οποία φτύνει κατάμουτρα τους διώκτες του έγινε το κύριο θέμα συζητήσεων στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στις λαϊκές γειτονιές αρκετών πόλεων.



«Είμαστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας αλλά τις μάζες που μας εξέλεξαν. Είμαστε μέλη της Βουλής με κοινοβουλευτική ασυλία. Δεν θα επιτρέψω την ασέβεια στη θέληση του λαού. Αρνούμαι να είμαι μαριονέτα σε αυτό το δικαστικό θέατρο που ξεκίνησε επειδή το διέταξε ο Ερντογάν. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Ακόμα και ότι με φέρατε εδώ είναι παράνομο. Είτε στη φυλακή, είτε στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας και τον αγώνα μας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα απαλλάξουμε τη χώρα μας και τον λαό μας από αυτό το φασιστικό καθεστώς υπό το όνομα της Προεδρίας. Αργά ή γρήγορα ο δημοκρατικός αγώνας θα νικήσει. Το καθεστώς του Ερντογάν θα αλλάξει.

Δεν ζητώ τίποτα ούτε περιμένω τίποτα από εσάς. Μόνο ο λαός μου μπορεί να με ανακρίνει για τις πολιτικές μου ιδέες». 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger