Home » , , » Οι δανειστές έδωσαν μετά το Υπουργείο Παραπαιδείας στον Αρχιεπίσκοπο, το Υπουργείο Παραοικονομίας στις Τράπεζες;

Οι δανειστές έδωσαν μετά το Υπουργείο Παραπαιδείας στον Αρχιεπίσκοπο, το Υπουργείο Παραοικονομίας στις Τράπεζες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 | 2:27 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Δεν υπάρχουν χειρότερα τέρατα από τους νόμιμους τοκογλύφους, τους Τραπεζίτες. Δεν αναφέρομαι βέβαια στους υπαλλήλους αλλά τα μεγάλα αφεντικά, τα οποία είναι οι πρωταθλητές τόσο της διαπλοκής, όσο και της φοροδιαφυγής, αφού τα μετρητά τους τα έχουν συνήθως σε φορολογικούς παραδείσους.
Το ίδιο κι οι μεγαλοαστοί κεφαλαιούχοι, που μέσω Τραπεζών φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Κι ενώ θα μπορούσαν εύκολα να δουν ποιοι και που στέλνουν τα τεράστια ποσά, ώστε να πληρώσουν τους φόρους, τα ιδιωτικά μαγαζιά προσβάλουν αφάνταστα όλους τους υπόλοιπους πελάτες τους.

"Φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών προβλέπει ριζοσπαστική πρόταση που έχουν επεξεργαστεί τράπεζες ως δραστικό μέτρο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής" μας λέει η "Καθημερινή" (προπαγάνδα).

Διαφωνώ σε δυο σημεία: Το πρώτο είναι ότι δεν πέφτει κανένας λόγος σε ιδιώτες, τις Τράπεζες, για την οικονομική πολιτική, ώστε να "προτείνουν" φόρους. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι δήθεν προτάσεις, μπορούν να γίνουν "προαπαιτούμενα". Η φορολογία είναι δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών, εκτός αν οι δανειστές έδωσαν μετά το Υπουργείο Παραπαιδείας στον Αρχιεπίσκοπο, το Υπουργείο Παραοικονομίας στις Τράπεζες.

Μην ξεχνάμε πως τα Μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι Τράπεζες, ελληνικές ή ξένες, που έδιναν τις καταθέσεις των απλών ανθρώπων σε απατεώνες, κόμματα κοκ. Θυμίζουμε ότι η Κρίση ξεκίνησε από τις Τράπεζες των ΗΠΑ. Ας κοιτάξουν λοιπόν πρώτα να συμμαζευτούν οι ίδιοι και μετά να μιλάνε.

Η δεύτερη ένσταση είναι ως προς το σκεπτικό: Υπονοούν ότι όλα τα μετρητά πάνε στην παραοικονομία! Αυτό μας προσβάλει όλους. Να μην κρίνουν οι Τραπεζίτες εξ ιδίων τα αλλότρια. Υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι που παίρνουν απλά τη σύνταξή τους ή το μισθό τους, και που δεν έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά αυτοί ακριβώς θα κληθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν ένα άδικο χαράτσι. Υπενθυμίζω ότι τόσο ο μισθός όσο και η σύνταξη φορολογούνται ενώ είναι δύσκολο ειδικά για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους να κρύψουν πόσα παίρνουν. Φορολόγηση λοιπόν στα ήδη φορολογημένα! Αλλά εδώ σκαρφίστηκαν τον εξωφρενικό ΕΝΦΙΑ, που μόνο σαδιστής μαφιόζος θα σκέπτονταν, εκεί θα κολλήσουν;

Βέβαια οι "λαγοί" -γιατί περί αυτού πρόκειται, μας ετοιμάζουν για νέα λεηλασία, προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι. Ποιός εγγυάται, ότι αφού χρησιμοποιήσουμε όλοι κάρτες, δεν θα φορολογούν έπειτα κάθε συναλλαγή που γίνεται με αυτές; Ξέρετε ότι ορισμένες φορές μια απόδειξη κάνει ακόμα και βδομάδα να περαστεί στο βιβλιάριο; Και ποιος μας λέει ότι μόλις καθιερωθεί αυτό, δεν θα κουρέψουν αυτόματα τις καταθέσεις; Έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αρπακτικά; Σε κάποιους που βγάζουν σπίτια φτωχών στο σφυρί για πενταροδεκάρες; Να εγγυηθούν Πολιτικοί και Τράπεζες εγγράφως, ότι θα μείνουν χωρίς νέους φόρους οι συναλλαγές με κάρτα, ότι θα αυξηθεί η ασφάλεια, η ταχύτητα, ότι δεν θα υπάρχει κούρεμα στους μισθούς και τις συντάξεις. Έτσι να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του πλαστικού χρήματος, αλλά όχι να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για νέα χαράτσια.

Για να τα λένε αυτά έρχονται νέοι φόροι. Και σε βάθος χρόνου κούρεμα των μικρών καταθέσεων, αφού οι πλούσιοι ήδη έχουν εξασφαλίσει τα δισεκατομμύρια τους. Το είχαμε πει: Με το Ευρώ δεν τίθεται θέμα αν γίνει η κλοπή των καταθέσεων, αλλά πότε θα την κάνουν. Οι τραπεζίτες, οι κοπτήρες και οι κυνόδοντες των τοκογλύφων μπήκαν στις σάρκες μας και μας κομματιάζουν. Για να μη λένε όμως κάποιοι, προτείνω κι εγώ να φορολογήσετε όσους βγάζουν τα φράγκα έξω, τους ίδιους τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές κλπ. Τους ξέρετε, ξέρετε τι έχουν και που τα έχουν. Τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αφήστε τους ήσυχους, γιατί θα σας πάρει ο διάολος... .  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger