Home » » Οι σχεδόν πενήντα χιλιάδες, που τρέξανε, ήταν του σωρού...

Οι σχεδόν πενήντα χιλιάδες, που τρέξανε, ήταν του σωρού...

Από askordoulakos , Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 | 10:52 μ.μ.

  Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

Γνωστό είναι το πείραμα του Παβλόφ με τον σκύλο. Με το που του μόστραρε ένα τενεκεδάκι άδειο, αρχίσανε να του τρέχουνε τα σάλια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους αποκαλούμενους επωνύμους, κάθε φορά που βλέπουν κάμερα ή φωτογραφική μηχανή.

Με πρώτους και καλύτερους τους πολιτικούς. Με τη μία παίρνουν μπροστά οι σιελογόνοι αδένες. Σαν τα λαγωνικά τρέξανε στον Μαραθώνιο. Οχι για να τρέξουνε. Για να ποζάρουν και να βγάλουν φωτογραφίες. Πρώτος και καλύτερος ο Αδωνις. Αυτός που έχει αναγάγει τη δημοσιότητα σε πυρηνική φυσική. Από κοντά ο αθλητικός, ο ωραίος και πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, Ανδρέας Λοβέρδος. Και δεν θα μπορούσε να λείψει ο εκφραστής της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο μόνος εκ των πολιτικών αρχηγών. Και ποια είναι η πλάκα; Αν παρατηρήσεις τους αριθμούς στις φανέλες είναι συνεχόμενοι. Λες και πρόκειται για την ίδια ομάδα.

Ο Λοβέρδος το 20.030, ο Αδωνις το 20.042, ο Θεοδωράκης το 20.028, ο Αμυράς το 20.027 και ο Μαυρωτάς το 20.029 (φωτό). Κι ούτε δικά τους ρούχα δεν είχανε μαζί τους. Τα φανελάκια που τους είχανε δώσει οι διοργανωτές φοράγανε. Λες κι ήτανε η ομάδα σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα. Πώς γκέγκεν αυτό; Ετυχε να πάνε να κάνουνε την αίτηση συμμετοχής όλοι μαζί και να κάτσουνε στην ίδια ουρά; Προφανώς και όχι. Είχαν απευθυνθεί στο ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης για σελέμπριτις. Και τους στέλνανε τις διαπιστεύσεις στα γραφεία τους. Οι καλλιτέχνες, αντίθετα, ήτανε σε άλλο γκρουπ. Ολοι με σιέλ φανελάκια και με διαφορετική σειρά αριθμών. Ο Σόμερ το 51.898, η Νικολέτα Ράλλη με το 51.890, η Κατερίνα Λέχου, ο Μάνος Στρατάκης κλ.π. Ετσι πάει. Τι θα ήτανε ο Μαραθώνιος χωρίς τον Αδωνι και τις αδελφές Εύη και Μαρία Φραγκάκη; Οι σχεδόν πενήντα χιλιάδες που τρέξανε ήταν του σωρού. Αυτοί που πουλάνε και έπρεπε να προσέξουμε ήτανε οι σελέμπριτις.

Και μια και σήμερα ξεκινήσαμε με τους διάσημους, να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Στο νέο πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε ο Σεργκέι Μπούμπκα της ενημέρωσης: Ο Γιώργος Αυτιάς, που κατά τον μήνα Οκτώβριο έφτασε στο 35,6%. Αυτή είναι η Ελλάδα όπως εύστοχα είχε επισημάνει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σημίτης. Αυτοί είναι οι Ελληνες. Αυτιά βλέπουνε στην τηλεόραση, Τράγκα ακούνε στο ραδιόφωνο, Λεβέντη ψηφίζουνε και διασκεδάζουνε με την Πάολα. Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η δήλωση της Αννας Βαγενά: «Θέλω να πεθάνω στο σανίδι. Οχι στη Βουλή». Αναμένεται η σχετική τοποθέτηση του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Πάντζα. Μετά την Ειρήνη Νικολοπούλου, που είχε ανεβάσει φωτογραφία κατά τη διάρκεια κολονοσκόπησης, χτύπησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Με φωτογραφία στη μαστογραφία.

Η μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου, αντιθέτως, είναι του δόγματος «η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά». Ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες που έχει ανασκουμπωθεί και κάνει φασίνα στο γραφείο του συζύγου. Να σβήνει δηλαδή το «Α» που είχαν γράψει στον τοίχο κάποιοι παλιοαναρχικοί. Είναι προφανές ότι οι συνέπειες της ακραίας έκθεσης στη δημοσιότητα θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά την ψυχιατρική επιστήμη. Δεν είναι ανέκδοτο. Εληξαν οι εργασίες του τρίτου συνεδρίου των ΑΝΕΛ. Πρόεδρος επανεξελέγη (διά βοής) ο Πάνος Καμμένος. Για να τους κοιτάει στα μάτια έναν έναν κι όποιος τόλμαγε ας έλεγε όχι.

 Τι ήτανε αυτό που έπαθε ο Γιώργος Γεωργιάδης; Ησυχο παιδί, χωρίς καμιά έπαρση κι αυτό που λέμε δημοσιογραφικό τσογλανισμό. Είχαμε πάει μια φορά μαζί σε ρεπορτάζ κι έχω προσωπική άποψη. Κι όταν λέω αυτό που έπαθε, είναι να πεθαίνεις και να βγάζουν ανακοινώσεις για πάρτη σου η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και ο Θεοδωράκης. Χωρίς να σε ρωτήσουνε και χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθείς. Αυτά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger