Home » , » Ρουβίκωνας: Ότι μπορεί ο καθένας κάνει.

Ρουβίκωνας: Ότι μπορεί ο καθένας κάνει.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 | 11:52 μ.μ.

Πηγή: indymedia

Εχθές, 12 Δεκέμβρη, 5.00-6.00 το απόγευμα, η συλλογικότητά μας είχε την 2η τακτική 15μερη ραδιοφωνική της εκπομπή στα μικρόφωνα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤopen.
5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που θα έσκαγε στις 5.20, με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκκενώσει το κτίριο και να αποκλείσει σε μεγάλη περίμετρο την Λ. Μεσογείων για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Όπως ήταν αναμενόμενο το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Τα αποτελέσματα αυτής της φάρσας ήταν ότι η εκπομπή μας τελικά δεν έγινε, η ΕΡΤ Open αναστατώθηκε, προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος και κόσμος (ακόμα και σε μεγάλο γειτονικό σουπερμάρκετ) εγκλωβίστηκε.

Δεν θα μπούμε τώρα στην διαδικασία να κάνουμε καταγγελίες ότι πάνε να μας φιμώσουν, και δεν πτοούμαστε κλπ. Ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του για την σκοπιμότητα της φάρσας όπως και για την κακομοιριά του να σηκώνεις ένα ακουστικό και να ταλαιπωρείς ανέξοδα τόσο κόσμο.
Πέρα όμως από τον αέρα της αντικοινωνικότητας και της μιζέριας που αποπνέουν τέτοια μέσα, υπάρχει και ένα ζήτημα πολύ σοβαρότερο. Η συλλογική άμβλυνση της ετοιμότητας και η συλλογική απαξίωση προειδοποιήσεων που προκαλείται από τέτοιες φάρσες μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει σε τραγωδίες. Όσοι θέλουν να κάνουν πόλεμο μέσω ενός τηλεφώνου ας έχουν υπόψη τους την ευθύνη που αναλαμβάνουν σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην ΕΡΤOpen και στους ανθρώπους που προσφέρουν κόπο και χρόνο σε αυτήν και ελπίζουμε ότι ούτε εμείς, ούτε αυτοί, ούτε ο κόσμος που περνά ή βρίσκεται στην περιοχή θα πρέπει να ανέχεται αυτό το βιολί.

Μόνο να το ευχόμαστε μπορούμε γιατί σε τελική ανάλυση ο καθένας θα κάνει αυτό που μπορεί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger