Home » , » Οι "παραινέσεις" του Αδωνη και κάποια φωτογραφικά ντοκουμέντα για το παρελθόν του ΔΟΛ

Οι "παραινέσεις" του Αδωνη και κάποια φωτογραφικά ντοκουμέντα για το παρελθόν του ΔΟΛ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 | 8:14 μ.μ.

Το να ασχολείσαι με τις κατά καιρούς μπαρούφες που μας σερβίρει από τις τηλεοπτικές οθόνες και απ’ το διαδίκτυο ο τηλέμπορας-βουλευτής  (και αντιπρόεδρος της Ν.Δ., για να μην ξεχνιόμαστε) Αδωνης Γεωργιάδης, είναι ουσιαστικά χάσιμο χρόνου. 

Όταν δεν πουλάει την σαβουροπραμάτεια του επιδιδόμενος σε κηρύγματα πατριδοκαπηλίας, εθνικισμού και αρχαιολατρίας, όταν δεν προπαγανδίζει τις βάρβαρα νεοφιλελεύθερες απόψεις του που τις συνοδεύει με δόση αντικομουνισμού, βρίσκει καιρό να κάνει και τις παραινέσεις του στους «ακόλουθους» του στο twitter. 
Όπως αυτή που παρακολουθούμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε. 
Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε αυτή την γελοιότητα.

Με την ευκαιρία αυτή, όμως, να παραθέσουμε και κάποια φωτογραφικά ντοκουμέντα, συμπληρωματικά στην ανάρτησή μας στην οποία είχαμε αναφερθεί στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στον ΔΟΛ. 

Σύμφωνα με το non paper που παρέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο Χρ. Λαμπράκης υπήρξε ο πολιτικός νους του πραξικοπήματος στην Κύπρο.


Το 1943 ο Δημήτριος Λαμπράκης κατέφυγε στην Μ. Ανατολή. Εκεί συνελήφθη και κρατήθηκε φυλακισμένος από τους Βρετανούς στη Συρία, όπως προκύπτει από αμερικανικό τηλεγράφημα του 1946. Ο λόγος ήταν γιατί η εταιρεία Δημοσιογραφικών Εκδόσεων Λαμπράκη είχε αναλάβει το έργο της Γερμανικής προπαγάνδας. Οπως προκύπτει από το φύλλο 287 της Εφημερίδας της κυβερνήσεως (16 Σεπτεμβρίου 1941) στην εταιρεία συμμετέχουν η Mundus του Γκαίμπελς κι τα στελέχη του Συγκροτήματος Λαμπράκη Γ. Συριώτης, Αλ. Ζαφειρόπουλος, Ιορ. Τσαρτίλης και Σαβ. Κέντρος.

Ο εκλεκτός του Χρ. Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης (στη μέση με το λευκό σακάκι) είχε προνομιακή σχέση με το σύστημα της χούντας (δεξιά ο Γ. Παπαδόπουλος)

Ο Σταύρος Ψυχάρης στην Κίνα, πίσω από τον τότε αντιπρόεδρο της Νιβέρνησης Νικόλαο Μακαρέζο. Ηταν μεταξύ των δημοσιογράφων που συνόδευσαν τον εκ των πρωτεργατών της χούντας στο περιβόητο ταξίδι του.

Με τον Κώστα Σημίτη στο Αγιο Ορος. Ο Σταύρος Ψυχάρης παρέμεινε στην θέση του διοικητή μέχρι το 2001.

Υ.Γ: Τις φωτογραφίες τις βρήκαμε στην εφημερίδα Documento
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger