Home » , » Σύγκρουση ελληνικής κυβέρνησης-Ελληνοκυπριακής αστικής τάξης για το Κυπριακό

Σύγκρουση ελληνικής κυβέρνησης-Ελληνοκυπριακής αστικής τάξης για το Κυπριακό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 | 11:18 μ.μ.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

Εθνικά Δίκαια του Ελληνισμού και Μητέρες Πατρίδες ούτε Υπήρξαν, ούτε Υπάρχουν!
Όπως έχουμε επισημάνει στις συνεχείς παρεμβάσεις μας υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής άρχουσας τάξης σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Η ελληνική άρχουσα τάξη εκτιμά ότι η συγκεκριμένη διαδικασία οδηγεί σε μια ανυπέρβλητη ήττα των ελληνικών αστικών γεωστρατηγικών συμφερόντων καθώς θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της στο νησί, τις στρατηγικές της διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ-έλεγχος ενεργειακών κοιτασμάτων-εμπορικών και ενεργειακών ροών, κατεύθυνση αγωγών κλπ), αλλά και το σύστημα συμμαχιών με τη μορφή Αξόνων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ που είχαν σχεδιαστεί για να τα εξυπηρετήσουν.

Ουσιαστικά λοιπόν η υπεράσπιση αυτών των αστικών συμφερόντων και όχι φυσικά τα "εθνικά δίκαια του ελληνισμού" αποτελούν την αιτία της αρνητικής τοποθέτησης της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Για αυτό ακριβώς ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρουσιάζεται εριστικός και θέτει τα συγκεκριμένα ζητήματα προς διαπραγμάτευση όταν γνωρίζει καλά ότι η αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν, που εκπροσωπεί το κατοχικό καθεστώς δεν πρόκειται να τα δεχτεί. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger