Home » , , » Προβληματισμός στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Προβληματισμός στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 | 5:02 π.μ.

Διαβάζοντας κανείς τις τοποθετήσεις που υπάρχουν εν όψει του 4ου Συνεδρίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (σ’ αυτή την ιστοσελίδα) που θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Γενάρη 2017, διαπιστώνει τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό αυτής της οργάνωσης για την μέχρι τώρα πορεία της νΚΑ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε καμιά περίπτωση, φυσικά, δεν είναι προβληματικό μέλη μιας οργάνωσης να διατυπώνουν δημόσια κριτική για τις πολιτικές επιλογές που επέλεξε η συλλογικότητά τους αν και η σφοδρότητα κριτικής που ασκούν ενυπόγραφα 19 μέλη της νΚΑ στον πυρήνα βασικών επιλογών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εντυπωσιάζει, όπως φαίνεται και από το ακόλουθο απόσπασμα των απόψεων τους.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τους χιλιάδες νέους και νέες που συμμετείχαν στις πλατείες, στις απεργίες και τις καταλήψεις, δεν κατόρθωσε να συναντηθεί πολιτικά με τα ρεύματα που δημιουργήθηκαν εκεί. Υποτιμήθηκε η ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για να δημιουργηθεί ένας αντισυστημικός-ανατρεπτικός πόλος της νεολαίας που φαινόταν ότι έλλειπε εκείνη την στιγμή. Η νεολαία έδειχνε να αναζητά αλλά η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Ακόμη περισσότερο η σύγχυση στη σχέση κοινωνικού – πολιτικού εμφανίζεται ξανά. Οι αντιθέσεις στους κόλπους των ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger