Home » , » Οι θρήσκοι ας αρχίσουν τις προσευχές

Οι θρήσκοι ας αρχίσουν τις προσευχές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 | 6:10 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κάποτε για μια "πίπα", όχι αυτή με τον καπνό, την άλλη, βομβαρδίστηκαν τα Βαλκάνια. Θα μου πείτε υπήρχαν οικονομικά συμφέροντα, ιμπεριαλισμός... ασφαλώς! Όμως υπήρχε κι ένας σαβουρογάμης Πρόεδρος ονόματι Κλίντον, που δεν είχε κανένα ενδοιασμό προκειμένου να αποπροσανατολίσει, να χτυπήσει μια χώρα, που ούτε ο ίδιος δεν ήξερε που καλά - καλά βρίσκονταν. Αν ήταν άνθρωπος με συνείδηση θα μπορούσε να πει "όχι" στην ατιμία. Αλλά αν ήταν έντιμος δεν θα τον διάλεγαν ως μαριονέτα τα μεγάλα πλούσια αφεντικά, που είναι οι πραγματικοί αφέντες πίσω από τους πολιτικούς - βιτρίνες.

Τώρα βλέπω ότι πάει όλος ο πλανήτης να τιναχτεί στον αέρα με αφορμή κάποια e-mail! Από τη μια έχουμε την ηλίθια Κλίντον (γυναίκα του προαναφερόμενου "επιβήτορα") να προκαλεί μια πυρηνική δύναμη με 8.000, κεφαλές έτοιμες να πέσουν στις Αμερικάνικες πόλεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Κι αν ήταν μόνο αυτή, θα έλεγα "καλά, ευτυχώς έχασε και δεν θα την ξανακούσουμε". Έχουμε όμως τον άλλο τον βλάκα, τον Τραμπ, να αφήνει υπονοούμενα για την Κίνα, επίσης πυρηνική δύναμη! Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή.

Δεν είναι μόνο μαλάκες, επειδή λένε ολοφάνερα ψέματα, είναι χοντρομαλάκες, γιατί αγνοούν βασικά πράγματα που τα ξέρει ακόμα κι ένα παιδί του δημοτικού που ασχολείται με το διαδίκτυο. Το πρώτο και κύριο είναι ότι δεν υπάρχει 100% ασφάλεια, ιδιαίτερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Επομένως πράγματα που δεν θες να βγουν παραέξω, δεν τα στέλνεις με mail. Όχι, ούτε αλλιώς θα στείλεις γυμνές σου φωτογραφίες, γιατί θα τις δούνε όλοι. Αν δεν σε νοιάζει, καλά, στείλε τες. Να θυμίσω ότι η ίδια η yahoo είχε καιρό πριν αναφέρει πρόβλημα ασφάλειας καλώντας τους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αλλάξουν τους κωδικούς. Αυτό το τόσο απλό δεν βρέθηκε ένας στο επιτελείο τους, να το πει;

Το επόμενο είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα. Όπως δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει και περίπτωση να μην βρεθεί αυτός που την παραβίασε, τουλάχιστον ο υπολογιστής του. Άμα ασχοληθούν σοβαρά μαζί του, θα βρουν πως, πότε κι από που. Κάθε κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη, επομένως είναι δεδομένο, ότι θα ανακαλυφθεί ο ένοχος. Δεν πιάνονται όλοι για τον απλό λόγο ότι είναι πάρα πολλοί και οι υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με όλους. Ασχολούνται κυρίως με παιδεραστές ή τρομοκράτες, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό, πως αν κάτι άλλο τους τραβήξει την προσοχή, δεν θα βγάλουν άκρη, ότι μέτρα και να πάρει ο hacker. Οι ίδιοι οι υπολογιστές, τα κινητά κοκ, είναι "ρουφιάνοι", έχουν κατασκευαστεί, ώστε να δίνουν πληροφορίες, αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός τους.

Για να μην έχουν δώσει λοιπόν ακόμα αποδείξεις οι Αμερικάνοι, πάει να πει ότι δεν έγινε καμιά απολύτως παραβίαση ούτε από Ρώσους, ούτε από Κινέζους αλλά πιθανότατα να της την έκαναν οι ίδιοι οι καουμπόηδες ίσως ακόμα και του κόμματός της, που δεν την χώνευαν. Ας ρωτήσει όσους δεν την ψήφισαν και θα κατανοήσει ότι αυτά που έκανε φανερά, επηρέασαν πολύ περισσότερο τη γνώμη των ψηφοφόρων από οποιοδήποτε e-mail. Την θεωρούν "διεφθαρμένη, αδίστακτη, ανίκανη, ψηλομύτα..." κι αυτοί είναι μόνο όσοι από το Δημοκρατικό κόμμα δεν την ψήφισαν! Που να ακούσει και τους Ρεπουμπλικάνους.

Όσο για τον άλλον, το νέο "πλανηταρχίδι" τι να πω; Οι θρήσκοι ας αρχίσουν τις προσευχές. Κάντε επιτέλους ένα update στο antivirus, αλλάξτε και κωδικό στο λογαριασμό κι αφήστε μας ήσυχους. Α σιχτίρ πια αυτοί και τα mail τους.

Πάω να μιλήσω με τον "Νιγηριανό Πρίγκιπα". Τι εννοείτε είναι "μούφα"; Κι ο αστροναύτης που κόλλησε στο διάστημα και θέλει "ψιλά" για το εισιτήριο του διαστημικού λεωφορείου κι αυτός απάτη; Ούτε που μας πέρασε από το μυαλό... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2017 στις 9:17 μ.μ.

Δεν είχα σκοπό να παρέμβω αλλά θα το κάνω, γιατί πρόκειται για ζήτημα πολύ σημαντικό. Μην τα παίρνεις τα πράγματα τόσο ελαφρά και καθησυχάζεις το κόσμο. Σ’ ένα e-mail μπορεί να μπει κανείς με διάφορους τρόπους χωρίς να είναι ανάγκη να «σπάσει» το κωδικό, διά της πλαγίας οδού. Αν επίσης έχει αρκετές γνώσεις από υπολογιστές, μπορεί μέσω του e-mail να μπει μέσα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή και να υποκλέψει ό,τι έχεις και δεν έχεις.

Σε ό,τι τώρα αφορά το ζήτημα για το πώς φτιάχνεται ένας κωδικός για να είναι ασφαλής και να μην «σπάει», υπάρχουν κι εδώ μια σειρά από κανόνες.

Ακόμη όμως και αν πάρεις όλα τα μέτρα ασφαλείας, μελέτησε λίγο συνεντεύξεις του Σνόουντεν που αφορούν στη σχέση της Google με την αμερικανική κυβέρνηση (δυστυχώς δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά).

Αν τα κάνεις όλα αυτά, -που χρειάζεται αρκετός χρόνος-, ξαναγράψε δυό κουβέντες για το θέμα. Να δούμε τότε σε ποια συμπεράσματα θα έχεις καταλήξει…

4 Ιανουαρίου 2017 στις 2:09 μ.μ.

"Ο "γίγαντας της αναζήτησης" προειδοποιεί ότι, σύμφωνα με τις νεώτερες προτάσεις, οι πράκτορες του FBI θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μυστικές "επιδρομές" σε διακομιστές οπουδήποτε χωρίς να έχει σημασία που βρίσκονται, δίνοντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ απρόσκοπτη παγκόσμια πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες προσωπικών πληροφοριών".
Οι παρατηρήσεις σας είναι πολύ σωστές. Όλοι έχουμε ακούσει ότι όχι μόνο η Google αλλά και η Microsoft όπως και άλλες εταιρείες "φακελώνουν" όσους είναι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο. Το ίδιο γίνεται και στα κινητά και παντού όπου χρησιμοποιείται επικοινωνία με άλλους. Δεν κινδυνεύουμε τόσο από hackers όσο από τις ίδιες τις κυβερνήσεις που μπορούν όποτε θέλουν να βρουν οτιδήποτε έχουμε πει. Είναι πολλοί οι τρόποι που μπορούν να πάρουν πληροφορίες. Παρόλα αυτά ο ίδιος ο όγκος των πληροφοριών κάνει πολύ δύσκολη την αξιοποίηση τους.
Με τη σάτιρα λέμε πολύ σοβαρά πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Προσωπικά ξέρω πως ότι βάλω στον υπολογιστή θα το δουν κι άλλοι. Βέβαια παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για ιούς, ώστε να μειώσουμε τις φορές που θα χρειαστεί να κάνουμε format κι όχι να εξαλείψουμε εντελώς τον κίνδυνο. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω φυσικά και μπορούμε να δυσκολέψουμε επίδοξους μπανιστηριτζήδες, εκτός αν πέσουμε σε επαγγελματίες. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, πάντα μας φακέλωναν. Παλιά σε χαρτιά, τώρα τα έφτιαξαν ηλεκτρονικά. Κι εμείς χρησιμοποιώντας facebook κι άλλα τέτοια παρέχουμε μόνοι μας προσωπικά στοιχεία στον οποιονδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ότι πρέπει να σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε κάθε άλλο. Απλά να έχουμε υπόψη ότι το ιντερνέτ είναι σαν να μιλάς πχ σε τηλεοπτικό κανάλι live. Ευχαριστώ πολύ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger