Home » , » Προκλητική κυβερνητική ανοχή απέναντι στον απατεώνα Σώρρα

Προκλητική κυβερνητική ανοχή απέναντι στον απατεώνα Σώρρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 | 1:07 μ.μ.

Σίγουρα δημιουργούνται μια σειρά πολύ σοβαρά ερωτηματικά για πώς μπορεί ο άφραγκος «μεγιστάνας» Αρτεμης Σώρρας να κυκλοφορεί ελεύθερος για τέσσερα ολόκληρα χρόνια αν και σε βάρος του έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις που αφορούν από χρέη μέχρι αρχαιοκαπηλία,και να εκμεταλλεύεται  πολίτες «Πυροβολημένους στο δόξα πατρί από μπαζούκας ηλιθιότητας και φασισμού». 

Σημειώναμε σε περασμένη ανάρτησή μας: Τώρα πώς γίνεται ένας τέτοιος καραμπινάτος απατεώνας εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εξαπατάει τους αφελείς … τι να πούμε. Οι «αρμόδιοι» προφανώς θα έχουν ποιο σοβαρές προτεραιότητες. Να ασκούν π.χ διώξεις σε όσους συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

Σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο την ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή, ζητώντας απαντήσεις από υπουργούς για την προκλητική ασυδοσία που απολαμβάνει από τους κρατικούς μηχανισμούς ο Αρτεμης Σώρας, ζητώντας να πληροφορηθεί εντός των άλλων "Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν την προκλητική ανοχή των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας στην υπόθεση αυτή όλα αυτά τα χρόνια;".


ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ τους Υπουργούς:

Οικονομικών
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ ΑΡΤΕΜΙΟ ΣΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΚΟ «Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δημιούργησε στρατιές απελπισμένων ελλήνων που λόγω των συσσωρευμένων οφειλών σε εφορίες, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και οργανισμούς κοινής ωφελείας έχουν περιέλθει σε απόγνωση. Εκμεταλλευόμενος την κοινωνική διάλυση, την απελπισία και το οικονομικό αδιέξοδο, το 2012, ο Αρτέμιος Σώρρας εμφανίσθηκε, με την αμέριστη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ως ο εθνοσωτήρας που με τα εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ θα αποπλήρωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος και θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Ιδρύει την Μη Κυβερνητική Οργάνωσή με την ονομασία «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις», ανοίγει δεκάδες γραφεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και με ψεύτικες υποσχέσεις για αποπληρωμή των χρεών των πολιτών συνεχίζει να προσελκύει πλήθος ανενημέρωτου καλόπιστου κόσμου και να επιδίδεται, με την πλήρη ανοχή του πολιτικού, οικονομικού και νομικού συστήματος, σε ένα παράνομο και επικίνδυνο εμπόριο ελπίδας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στον Ελληνικό Λαό και απειλώντας την ήδη διαταραγμένη  κοινωνική ειρήνη της καταπονημένης από την οικονομική ύφεση ελληνικής κοινωνίας. Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, στις 18 Ιανουαρίου 2017, στον Άρειο Πάγο, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, μέσω της οποίας αφήνονται σοβαρότατες υπόνοιες για τυχόν εκούσια ή ακούσια εμπλοκή, αμέλεια, ευθύνη και ολιγωρία των συντεταγμένων θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας και πολιτικών προσώπων για την εμφάνιση και εξάπλωση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. υπουργοί:

1. Μετά την εκδήλωση του φαινομένου αυτού, το καλοκαίρι του 2012, ζήτησαν, ως όφειλαν, οι οι ελληνικές οικονομικές αρχές αρμόδια και υπεύθυνη  πληροφόρηση για την υπόθεση και τους ισχυρισμούς του Αρτέμιου Σώρρα και των συνεργατών  του στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική και Καναδά) περί δυνατότητας διάσωσης και εξόφλησης του ελληνικού δημόσιου εξωτερικού χρέους; Ζήτησε το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών πληροφορίες από τα αντίστοιχα υπουργεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά; Έπραξε τα δέοντα η αρμόδια Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να δοθούν εγκαίρως υπεύθυνες απαντήσεις στον Ελληνικό Λαό; Έχουν προβεί το υπουργείο και οι αρμόδιες οικονομικές αρχές στις δέουσες ενέργειες για την επίσημη ενημέρωση και προστασία του ελληνικού λαού και, εάν όχι, για ποιο λόγο και πότε σκοπεύουν να το πράξουν;

2. Μετά την εξάπλωση του φαινομένου, ζήτησαν οι δικαστικές ελληνικές αρχές αρμόδια και υπεύθυνη πληροφόρηση για την υπόθεση; Ζητήθηκε από το υπουργείο η δικαστική συνδρομή των Αμερικανικών και Καναδικών Αρχών προς διερεύνηση της υποθέσεως; Εάν όχι,  για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε και πότε σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να ζητήσει δικαστική συνδρομή και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια και υποστήριξη, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διακρατικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Ελλάδας; Ασκήθηκε αναίρεση κατά της με αριθμό 67650/2013 δικαστικής απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων από τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς του Αρτέμιου Σώρρα και των συνεργατών  του  στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (ή και αλλού); Μετά την έκδοση της άνω απόφασης, ζήτησε, το υπουργείο, ως όφειλε, να διεξαχθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του φαινομένου, κοινωνικών αναταραχών και την προστασία των Ελλήνων πολιτών;

3. Κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων οποιοδήποτε έγγραφο (εξώδικο ή άλλο δημόσιο έγγραφο) του Αρτέμιου Σώρρα ή τρίτου που αφορά στην υπόθεση αυτή και στους ισχυρισμούς του ιδίου και των συνεργατών  του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και, εάν ναι, από ποιον, πότε και με ποια διαδικασία;  Ενημερώθηκε το Σώμα της Βουλής, ώστε να λάβει θέση αρμοδίως ο κάθε πολιτικός φορέας και να δοθούν σχετικές  απαντήσεις  και, εφόσον η υπόθεση έχριζε περαιτέρω  έρευνας, να πράξει η Βουλή των Ελλήνων τα δέοντα, ώστε να προληφθούν όσα εν συνεχεία επακολούθησαν;

4. Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν την προκλητική ανοχή των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας στην υπόθεση αυτή όλα αυτά τα χρόνια;

Αιτούμαι να κατατεθούν στη Βουλή

Να κατατεθεί οποιοδήποτε έγγραφο (εξώδικο ή άλλο δημόσιο έγγραφο)  του Αρτέμιου Σώρρα ή τρίτου που αφορά στην υπόθεση αυτή και στους ισχυρισμούς του Αρτέμιου Σώρρα και των συνεργατών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό περί δυνατότητας διάσωσης και εξόφλησης του ελληνικού δημόσιου εξωτερικού χρέους.

Ο ΕΡΩΤΩΝ & ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

         ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger