Home » , » Ισλαμικό Κράτος: "πνέει τα λοίσθια".

Ισλαμικό Κράτος: "πνέει τα λοίσθια".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 | 9:01 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες σύμμαχοί τους "έχουν επιβάλει πλήρη έλεγχο στην στρατηγική πόλη Al-Bab, προπύργιο του ισλαμικού κράτους" όπως μετέδωσαν τουρκικά κρατικά MME. Η πόλη βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΑ του Χαλεπίου και 30 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων. Άλλες αναφορές από πηγές που πρόσκεινται στους αντάρτες συμμάχους της Τουρκίας ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι συμφώνησαν με τον ISIS να του επιτραπεί να αποσυρθεί με ασφάλεια από την Αλ-Bab. Οι μάχες στοίχησαν αρκετές απώλειες και στις δυο πλευρές.

Νότια της πόλης ο Αραβικός Συριακός Στρατός συνεχίζει την θεαματική προέλαση του στην προσπάθεια να απελευθερώσει όσο το δυνατό γρηγορότερα περιοχές που ελέγχει ο ISIS. Χωρίς το κόψιμο του κύριου δρόμου ανεφοδιασμού της Al Bab από το Συριακό Στρατό, οι Τούρκοι θα ήταν έξω από την πόλη για πολύ καιρό.
Στη Νότια Συρία ο Στρατός πλησιάζει την Παλμύρα.
Επίσης οι Κούρδοι μαχητές απελευθέρωσαν μεγάλες περιοχές Βορειανατολικά της Ράκκα, "πρωτεύουσας" του ISIS.

Προς το παρόν όλοι προσπαθούν να καταλάβουν εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο πλέον "πνέει τα λοίσθια". Σύντομα όμως θα έχουμε συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Σύριων - Κούρδων, αφού ο μεγαλομανής Ερντογάν ονειρεύεται ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ δεν κρύβει την πρόθεση του να καταλάβει μια μεγάλη περιοχή της Συρίας (όπως και του Ιράκ) με το πρόσχημα της "ζώνης ασφαλείας". Ήδη τις προηγούμενες μέρες έγιναν δοκιμαστικές επιθέσεις των Τούρκων σε Κουρδικές περιοχές.

Η ανόητη στρατηγική του ISIS να επιτεθεί στην ιστορική Παλμύρα και την ηρωική Deir ez Ζor μετά την νίκη του Συριακού Αραβικού Στρατού στο Χαλέπι, κατάστρεψε τις εφεδρείες και τις επίλεκτες δυνάμεις που του είχαν απομείνει. Αν και οι μισθοφόροι ξέρουν καλά τις τακτικές μάχης, όπως φάνηκε όταν αποφάσισαν να αμυνθούν στην Al Bad όπου αναχαίτισαν πολλές φορές υπεράριθμες και πολύ καλύτερα εξοπλισμένες τουρκικές δυνάμεις, σε επίπεδο στρατηγικής, έκαναν μεγάλα λάθη.

Η επίθεση στην Παλμύρα δεν άλλαξε την έκβαση στο Χαλέπι. Τα λιγοστά εδαφικά κέρδη πληρώθηκαν με βαρύτατες απώλειες που δεν μπορούν οι τζιχαντιστές να τις αναπληρώσουν, αφού έχασαν όχι μόνο μεγάλες πόλεις τις οποίες λεηλατούσαν, αλλά και το ηθικό τους. Μόλις ο Συριακός Στρατός έφερε ενισχύσεις, πέρασε στην αντεπίθεση και ήδη έχει ανακαταλάβει όλο σχεδόν το χαμένο έδαφος, ενώ ο ISIS αποδυναμώνεται συνέχεια. Στο μεταξύ η δήθεν "αντιπολίτευση" σπαράσσεται από συγκρούσεις ανάμεσα στις ομάδες που την απαρτίζουν, ενώ ο ένας κατηγορεί τον άλλο για την συντριβή στην αποφασιστική μάχη του Χαλεπίου.

Η επίθεση του ISIS στην Deir ez Ζor ήταν κρίσιμη. Παρά τις λυσσασμένες επιθέσεις από παντού και τις μεγάλες δυνάμεις των ισλαμοφασιστών, ο θύλακας άντεξε. Με τη βοήθεια της Αεροπορίας αλλά και των κατοίκων, οι οποίοι είναι φανερά υπέρ του Άσαντ, η επίθεση αποκρούστηκε με μεγάλες απώλειες για τους επιτιθέμενους.

Τα παραπάνω τελευταία "λάθη" του ISIS δεν ήταν αποτέλεσμα ανικανότητας ή απειρίας των διοικητών του. Ήταν εντολές από τα κέντρα που δημιούργησαν, στήριξαν, εκπαίδευσαν, τις ορδές των φανατικών, για να ρίξουν τη Συριακή Κυβέρνηση. Οι μισθοφόροι πριν διαλυθούν, δίνουν τις τελευταίες τους υπηρεσίες, προσπαθώντας να φθείρουν όσο το δυνατόν περισσότερο το Συριακό Στρατό, για τον επόμενο γύρο αντιπαράθεσης. Όμως ότι και να κάνουν οι ξένοι Ιμπεριαλιστές, ο υπέροχος Συριακός Λαός, έδειξε ότι αυτός έχει τον τελευταίο λόγο κι ότι θα ξαναχτίσει τη χώρα του πιο όμορφη και πιο δυνατή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger