Home » , » Tεφαρίκια ...

Tεφαρίκια ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 | 3:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 Σαν ανοίγω το κανάλι βλέπω Φίλη βουλευτή, 
συνεχώς να μας δουλεύει, δήθεν κάνει "κριτική".
Σ' ένα άλλο, ο Καμμένος, της Αμύνης υπουργός,
σαν τον άκουσα κι εκείνον, "έμεινα Παυλόπουλος" 

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, 
από τον Πάνο κι απ' το Νίκο να διαλέξω,
γιαλαντζί "Αριστερό", ή τον ακροδεξιό; 
Μήπως να τους φασκελώσω, να τους πω να μου χαθούν,
που τολμούν να κοροϊδεύουν και εις βάρος μας να ζουν. 

Την πολιτική την ίδια εφαρμόζουν όλοι αυτοί, 
τα Μνημόνια στηρίζουν, μας τη 'βγαλαν την ψυχή.
Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, 
από τον Πάνο κι απ' το Νίκο να διαλέξω,
γιαλαντζί "Αριστερό", ή τον ακροδεξιό; 

Όλοι τους για την κονόμα, τη θεσούλα τους κοιτάν,
κι έτσι όπως τα χουν κάνει, άστα φίλε μου να παν.
Πότε θα 'ρθει κείνη η ώρα να βουτήξω και τους δυο,
να τους δέσω μια κοτρώνα, για να πάνε στο βυθό. 

Τι είναι αυτό που παθαίνουν όλοι οι πολιτικοί; Όταν κάθονται αναπαυτικά στην καρέκλα του υπουργού, όλα τα βλέπουν ωραία, τίποτα δεν πάει στραβά. Μόλις πάρουν πόδι, γιατί τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, βρίσκουν και κάτι να πουν. Ξαναβλέπουν τα προβλήματα, που υποσχέθηκαν ότι θα έλυναν, αλλά και πάλι βλέπουν με το ένα μάτι. Δεν φεύγουν από την κυβέρνηση, όοοχι, τα προνόμια είναι πολλά, αλλά επειδή δεν είναι πια αυτοί υπουργοί, αρμενίζουμε στραβά. Γιατί όσο ήταν οι ίδιοι στο τιμόνι, ήταν στραβός ο γιαλός. Κι όλοι - μα όλοι, υπηρετούν το ίδιο αφεντικό: Το χρήμα, κι αυτούς που το έχουν μπόλικο, επειδή το έκλεψαν από τους πολλούς.

Βέβαια είναι κι άλλοι χειρότεροι. Κουβέλης, όπως λέμε Πάγκαλος. Τέτοιο γλείψιμο στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αριστερός της "ευθύνης", ούτε ο Άδωνης στον Κούλη! Έλεος Φώτη, "παπάρα" τον έκανες τον Αλέξη, να σε πάρει κι εσένα, να δεις ξανά προνόμια βουλευτή. Αλλά μόνος σου σηκώθηκες κι έφυγες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, γιατί έφυγες, αφού τα ίδια κάνετε; Για το Ευρώ τα κάνουν όλα, για τα Ευρώ κάνουν πολλά, μα θα 'ρθει κάποτε ή ώρα, που ο κόσμος θα τους κυνηγά...

Κι όταν τους πιάσει θα τους βάλει παρέα με τον Άκη. Μια και τον αναφέραμε, βγάλτε τον Άκη, δεν μπορεί να κάνει άλλη ζημιά, είναι κι άρρωστος όπως άκουσα, αρκεί βέβαια να μην τον ξαναβάλουν στη Βουλή κι "υποτροπιάσει". Θα μου πείτε "είναι ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο"; Ρίξτε μια ματιά τι τεφαρίκια έχουμε στο Κοινοβούλιο και να βρείτε την απάντηση.

Αλλά υπάρχουν ακόμα χειρότερα! Ο Κούλης. Αν ήταν προπονητής, οι φίλαθλοι θα απαιτούσαν να τον διώξει ο Πρόεδρος και να μην ξαναπατήσει σε αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι μόνο γκαντέμης (είναι κληρονομικό), είναι κι άχρηστος. Πήρε όλα τα "παλτά" στη γαλάζια ομάδα και του φεύγουν μέχρι κι οι βαμμένοι Μητσοτακικοί, οι πιο φανατικοί δικοί του! "Κούλη γερά παρ' τους τα λεφτά". Ποιοί τον τρολάριζαν; Οι δεξιοί ταξιτζήδες!

Αμ άλλαξαν οι εποχές. Οι πολιτικοί πάλι έμειναν ίδιοι κι απαράλλαχτοι. Σαν τους δεινόσαυρους, μόνο πιο επικίνδυνοι. Πάει ο καιρός που έλεγε μια κουταμάρα ο αρχηγός και τα πρόβατα από κάτω βέλαζαν χαρούμενα αναμασώντας το χορτάρι. Ούτε χορταράκι δεν άφησαν οι τοκογλύφοι και νηστικός ψηφοφόρος, δεν ψηφίζει... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger