Home » , » Ο Αραβικός Συριακός Στρατός συνεχίζει την απελευθέρωση της Συρίας

Ο Αραβικός Συριακός Στρατός συνεχίζει την απελευθέρωση της Συρίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 | 4:07 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Ο Αραβικός Συριακός Στρατός συνεχίζει την απελευθέρωση της Συρίας από τους φανατικούς μισθοφόρους. Στο Νότο είναι μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από την ιστορική πόλη Παλμύρα. Στο Βορρά πέτυχε τον πλήρη "διαχωρισμό" Τούρκων και ISIS, στερώντας τη δυνατότητα των πλιατσικολόγων να κάνουν λαθρεμπόριο (κυρίως πετρελαίου), μέσω Τουρκίας, χαλώντας έτσι τα σχέδια του "Σουλτάνου". Σε μια κεραυνοβόλο επίθεση διέσπασε τις γραμμές του ISIS Νότια της στρατηγικής πόλης Al Bab και έφτασε στις Κουρδικές περιοχές απελευθερώνοντας μεγάλες εκτάσεις σε ελάχιστες μέρες! Επιπλέον ανάγκασε τους φονιάδες να υποχωρήσουν άτακτα από την Al Bab, για να μην βρεθούν εντελώς κυκλωμένοι. Κατάφερε πολύ περισσότερα σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι ο Τουρκικός στρατός, που είχε καθηλωθεί μπροστά στην πόλη για μέρες.

Το "ευχαριστώ" όμως των Γκρίζων Λυκανθρώπων ήταν μια ύπουλη επίθεση κατά του Συριακού Στρατού μάλλον στην προσπάθεια τους να αιφνιδιάσουν και να πάρουν αυτοί τα εδάφη. Όμως οι Σύριοι περίμεναν αυτή την κίνηση κι έτσι "υποδέχτηκαν θερμά" τους άτιμους ιμπεριαλιστές. Το αποτέλεσμα ήταν βαριές απώλειες της δήθεν "αντιπολίτευσης" - μαριονέτας της Άγκυρας. Πηγές τους μιλούσαν για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ ούτε μια σπιθαμή εδάφους, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, έστω προσωρινά.

Όμως οι κινήσεις καθορίζονται από την πολιτική και τις πρόσκαιρες συμμαχίες. Έτσι οι δυο πλευρές κράτησαν χαμηλούς τόνους. Οι Σύριοι βέβαια έχουν δίκιο να είναι καχύποπτοι, αφού ο "Σουλτάνος" δεν κρύβει την πρόθεση της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο επεκτατισμός είναι το μόνο πράγμα στο οποίο ο Ερτογκάν είναι πιστός. Σε όλα τα άλλα περνά από το ένα άκρο στο άλλο. Ο τυχοδιωκτισμός και οι τούμπες που κάνει είναι ανάλογες των δικών μας άχρηστων πολιτικών.

Οι Τούρκοι λοιπόν επιτέθηκαν στους Κούρδους. Δεν θέλουν να καταλάβουν μόνο μια πόλη. Την Manbij τη θέλουν για "ορεκτικό". Φυσικά οι Κούρδοι καταλαβαίνουν, ότι είναι ο πραγματικός στόχος των Τούρκων στρατηγών, ενώ είναι από πιο έμπειρους και σκληροτράχηλους πολεμιστές που υπάρχουν. Επιπλέον μάχονται για Ελευθέρια, Ισότητα, ένα καλύτερο κόσμο. Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή ο κύριος όγκος του στρατού τους είναι στη Ράκκα, όπου πλησιάζουν συνέχεια. Με αυτή την επίθεση ο Ερτογκάν βοηθά για άλλη μια φορά τον ISIS. Οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, ώστε να μείνουν Ελεύθεροι και δεν θα αφήσουν τους κατσαπλιάδες Γκρίζους Λύκους να σφάξουν αμάχους. Θα πολεμήσουν με όποιο τρόπο κρίνουν καλύτερα.

Έτσι έχουμε προς το παρόν Τούρκους εναντίον Κούρδων και Σύριους εναντίον Ισλαμοφασιστών Μισθοφόρων. Η προδοσία του Ερτογκάν στους πρώην συμμάχους του, τον ISIS ήταν εντελώς ευκαιριακή και πρόσκαιρη. Ο Αραβικός Συριακός Στρατός έτσι κι αλλιώς μετά το θρίαμβο στο Χαλέπι θα λύτρωνε τη Συρία από τους ξενόφερτους πουλημένους τρομοκράτες. Ο πόλεμος μπαίνει σε νέα φάση και ο ISIS δεν θα είναι σ' αυτή, καθώς διαλύεται, αφού όμως έκανε τη βρομοδουλειά, για την οποία κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ και τους υποτακτικούς της: Να δώσει αφορμή για επέμβαση.

Όμως Σύριοι και Κούρδοι αντί να κουραστούν, έχουν θυμώσει. Είναι περισσότερο παρά ποτέ ετοιμοπόλεμοι. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο αυτό που κατόρθωσαν: Νίκησαν όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά μια συμμαχία δεκάδων κρατών που επιβουλεύονταν τα εδάφη και τους φυσικούς τους πόρους.

Η τελική νίκη θα είναι δική τους. Την αξίζουν. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger