Home » , , » Καθήκον μας να σπάσουμε το μαφιόζικο τρόμο

Καθήκον μας να σπάσουμε το μαφιόζικο τρόμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 | 5:49 μ.μ.

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Τα γεγονότα είναι πλέον γνωστά. Μια οργανωμένη τραμπούκικη εμπροσθοφυλακή επαναλαμβάνει όσα έκανε και το 2014, προσπαθώντας να σπείρει τον τρόμο σε όποιον ανατίθεται στο καταστροφικό σχέδιο του καπιταλιστή Μελισσανίδη για τη Νέα Φιλαδέλφεια και το άλσος , της (σχέδιο  που είναι ευρύτερο και επεκτείνεται και στη γειτονική περιοχή Ριζούπολης-Προμπονά).

Ενώ υποτίθεται πως στο στόχαστρό τους είναι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, που υποτίθεται ότι παρανομούν σε βάρος των συμφερόντων της ΑΕΚ, ξεκίνησαν και πάλι από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Κατάληψης «Στρούγκα», τον οποίο βανδάλισαν εξωτερικά, αποκλείοντας τη λειτουργία του με την απειλή της ωμής βίας.

Αυτοί που κινούν τα νήματα της τραμπούκικης εμπροσθοφυλακής ξέρουν πολύ καλά γιατί τους έστειλαν να ξεκινήσουν από τη «Στρούγκα», που δεν είναι δημοτική υπηρεσία, ούτε έχει καμιά αρμοδιότητα για τη μελέτη υψομέτρων. Ξέρουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι τα υψόμετρα, αλλά το ίδιο το σχέδιο Μελισσανίδη, που εξελίσσεται παράνομα. Ακόμα και αν ο Δήμος παρέβλεπε τη νομιμότητα και γνωμοδοτούσε για τα υψόμετρα (υψόμετρα χωρίς να υπάρχει, όχι οριστική μελέτη, αλλά ούτε καν εγκεκριμένη προμελέτη της υπογειοποίησης μιας βασικής οδικής αρτηρίας, από την οποία θα εξαρτηθούν τα υψόμετρα), οικοδομική άδεια δε θα μπορούσαν να βγάλουν.

Γιατί ο Μελισσανίδης δε θέλει να φτιάξει γήπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, αλλά γήπεδο της οικογένειάς του, που εκπροσωπείται από την κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924». Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο. Γι' αυτό και το ζήτημα της νομιμοποίησης ως ιδιοκτήτη του έργου της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έχει «κολλήσει» στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ και δεν «ξεκολλάει», παρά τις πιέσεις που ασκούνται. Η «Στρούγκα» μιλάει για όλ' αυτά και γι' αυτό θέλουν να της κλείσουν το στόμα.

Η στοχοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου είναι βολική για να αποκρυβεί από τους «τυφλωμένους» οπαδούς το γεγονός ότι το πρόβλημα της ομάδας τους είναι το σχέδιο Μελισσανίδη. Γι' αυτό και από τα λόγια έχουν περάσει στα έργα. Από τις βρισιές στους τραμπουκισμούς. Ο ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου, που τον χτυπούσαν «επαγγελματικά» σε μια απόσταση από το κέντρο της πόλης μέχρι το σπίτι του στη Νέα Χαλκιδόνα ήταν το αποκορύφωμα των τραμπουκισμών σ’ αυτή τη φάση. Το γεγονός ότι το «σύστημα Μελισανίδη» κάλυψε απόλυτα τους τραμπούκους, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι μυθεύματα της δημοτικής αρχής, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για τίποτα «αδέσποτους», αλλά για τραμπούκους σε αποστολή.

Με την ευκαιρία, αξίζει να σχολιάσουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν για το γεγονός του ξυλοδαρμού ενός θεσμικού παράγοντα. Μουγκά η κυβέρνηση. Μούγκα ο ΣΥΡΙΖΑ (εκτός από 21 βουλευτές -ανάμεσά τους και «βαριά» ονόματα- που υπέβαλαν ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αναφερόμενοι στα γεγονότα και ιδιαίτερα στον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου). Ενα αισχρό σχόλιο από το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ, που κρατούσε αποστάσεις από την καταγγελία της δημοτικής αρχής. Μια εξίσου αισχρή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (δημοτικής παράταξης του Περισσού). Καθαρή καταγγελία από πέντε περιφερειακούς συμβούλους που εκλέχτηκαν με την παράταξη Δούρου. Καθαρή καταγγελία από την περιφερειακή σύμβουλο Δ. Κουτσούμπα («Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»). Ενα ψοφοδεές ψήφισμα από την περιφέρεια, μετά από μούγκα πολλών ημερών και αφού έγινε πρόταση από τους έξι συμβούλους. Καθαρή καταγγελία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καθαρή καταγγελία από το σύλλογο δασκάλων «Αριστοτέλης». Ομόφωνη απόφαση καταδίκης από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, από το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου (εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια ψηφίσματα). Φαίνεται καθαρά, λοιπόν, ποιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, επειδή κάνουν πλάτες στον Μελισσανίδη.

Με θράσος χιλίων πιθήκων ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, εμφανίστηκε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ για να πει ότι το υπουργείο δεν έχει «καμία εμπλοκή» στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά «ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα όσον αφορά τα υψόμετρα και όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, στη συνομιλία που γίνεται στο επίπεδο του Δήμου και της Περιφέρειας». Αρα, ο δήμος μπλοκάρει τα πράγματα! «Τουλάχιστον στο δικό μου το γραφείο μία πρόταση, ένα ερώτημα δεν έχει έρθει που να αφορά κάποια εμπλοκή του υπουργείου», κατέληξε ο Φάμελλος. Ψέματα! Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του υπουργείου, που εισηγείται στην πολιτική ηγεσία να υποβάλει ερώτημα στο ΝΣΚ σχετικά με το αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να παραχωρήσει το οικόπεδο που της έχει παραχωρήσει (για συγκεκριμένο, κοινωφελή σκοπό) το κράτος, στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Οπως επίσης ξέρει  ότι προσφυγή ενάντια σ’ αυτή την τι παράνομη παραχώρηση εκκρεμεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο  Αθήνας, μετά από αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που  στο μήκος κύματος του Φάμελλου συντονίστηκε και η ΠΑΕ ΑΕΚ,  που σε ανακοίνωσή της υποστήριξε (εν γνώσει της ψευδέστατα),  ότι «η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί»! Ο άξονας του γκεμπελισμού εκτείνεται από την  κυβέρνηση μέχρι το «σύστημα κ, Μελισσανίδη». Στην πραγματικότητα, θέλουν να το βουλώσουν οι α πάντες και να εκτελούν ακόμα και α παράνομες διαταγές.

Εχει μεγάλη σημασία η πορεία  που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, με προσυγκέντρωση στις 6μμ στο  σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια και προορισμό τη Στρούγκα. Μια πόλη ζει υπό το φόβο των τραμπουκισμών της μαφίας κι αυτό πρέπει να σπάσει. Ο κόσμος της Φιλαδέλφειας πρέπει να αισθανθεί ότι δεν είναι μόνος και αβοήθητος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger