Home » » Και για να μην τα φάμε στις...πουτάνες!

Και για να μην τα φάμε στις...πουτάνες!

Από askordoulakos , Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 | 9:17 μ.μ.

Από seisaxthia-epam.blogspot

Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα κακόγουστου θεάτρου που παίζεται στις πλάτες μας από κυβέρνηση - αντιπολίτευση και ξένους ψευτοεταίρους και δανειστές μας.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ολλανδού προέδρου του eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ότι «φάγαμε τα λεφτά σε ποτά και σε γυναίκες», με πρόσχημα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και προφανώς για να μην τα ξαναφάμε, οι «θεσμοί» δεν ζητούν μόνο την εφαρμογή σκληρών μέτρων. Δεν ζητούν, απλά, την επιβολή μιας σειράς επί πλέον μέτρων «σωφρονισμού» μας, που όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πολύ καλά τι σημαίνουν. Αλλά ταυτόχρονα ζητούν τη συμφωνία όλων των κομμάτων για την εφαρμογή τους και μετά από μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση που θα φέρει αλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή είτε νωρίτερα, είτε ακόμα και μετά το 2019.

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν ήλθε πρώτος να επιβεβαιώσει ότι το ΔΝΤ ζητά διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις από την «αντιπολίτευση» της «κούλειας» ΝΔ για την εφαρμογή ολόκληρου του πακέτου των μέτρων, που θα συμφωνηθούν (επιβληθούν), ακόμα και για μετά το 2019, ακόμα δηλαδή και με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση εκλεγεί από τον ελληνικό λαό.

Από την άλλη πλευρά, ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε, λέγοντας σε δημοσιογράφους ...στις Βρυξέλλες: «Σε όλες τις περιπτώσεις, προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα».

Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν από τότε, ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη - Σόιμπλε τον Φεβρουάριο, ο τελευταίος είχε ζητήσει φορτικά να υπερψηφίσει τα μέτρα η ΝΔ.

Εν ολίγοις, οι δανειστές και οι ψευτοεταίροι μας σε προφανή κοινή γραμμή θέτουν άμεσα ζήτημα ψήφισης των μέτρων από μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα δεσμεύει -στο μέτρο του δυνατού- στο διηνεκές τις αποφάσεις της χώρας μας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.

Έτσι εξηγείται και η παραφιλολογία που αναπτύσσεται στους κόλπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ζητηθεί η υπερψήφιση των νέων μέτρων και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως επίσης η νευρικότητα που χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις της ΝΔ η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, ότι οι σχετικές δηλώσεις των ξένων γίνονται περίπου σε συνεννόηση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Και στις δύο πλευρές όμως (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης), αλλά και μεταξύ όλων ημών, πολλοί είναι αυτοί που αναλογίζονται, ότι οι δανειστές και το 2012, πριν οδηγηθεί η χώρα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είχαν διατυπώσει την ίδια απαίτηση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και στην παρούσα συγκυρία.

Το έργο το έχουμε δει τόσες φορές. Οι ξένοι πιέζουν αφόρητα και δεν έχουν κανένα λόγο να μην το κάνουν. Οι «δικοί» μας στο γνωστό παιγνίδι αποπροσανατολισμού -αλληλοκατηγορούμενοι- θα προσέλθουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην υπερψήφιση των απαιτουμένων.

Για την... Ελλάδα ρε γαμώτο!

Και για να μην τα ξαναφάμε στις πουτάνες!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2017 στις 11:34 π.μ.

Χαίρομαι που το ιστολογιο σας σταμάτησε να χαρακτηρίζει το επαμ σαν εθνικιστικη κ ρατσιστική οργάνωση κ δημοσιεύει το όντως εύστοχο άρθρο ηγετικού του στελέχους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger