Home » , » Όταν ο Φλωράκης "απέκρυψεν εις την επί της οδού Δεληγιάννη 11 οικίαν τον Βελουχιώτη"

Όταν ο Φλωράκης "απέκρυψεν εις την επί της οδού Δεληγιάννη 11 οικίαν τον Βελουχιώτη"

Από giorgis , Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 | 11:59 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Πηγή: Βασιλική Λάζου, Διδάκτορας Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου  _ Hot Doc History

H έντονη πολύχρονη και πολύπλευρη δράση του Χαρίλαου Φλωράκη όπως καταγράφεται από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Γενικής Ασφάλειας Αθηνών τον Μάιο 1974. 

Εφιστούμε την προσοχή του αναγνώστη στο ότι το έγγραφο συντάχθηκε από τις διωκτικές αρχές την περίοδο της χούντας, συμπυκνώνοντας αναφορές της ανώμαλης μετεμφυλιακής περιόδου. Και από αυτήν τη σκοπιά παρουσιάζει τη δράση του κομμουνιστή ηγέτη.

I. Εμυήθη εις την κομμουνιστικήν ιδεολογίαν από της προπολεμικής περιόδου, αναπτύξας έντονον δραστηριότητα εις την κομμουνιστικήν οργάνωσιν των Δημοσίων Υπαλλήλων και ειδικώτερον εις την ΤΤΤ.

II. Κατά τη διάρκειαν της Κατοχής ανέλαβεν το πόστον του Β1 Γραμματέως (διοργανωτής) της Κεντρικής Οργανώσεως Φωκίδος.

Αρχάς του έτους 1944, ετοποθετήθη ως Γραμματεύς της Επιτροπής Διαφωτίσεως Αγώνος της 5ης Ταξιαρχίας του ΕΛΑΣ ένθα έδρασεν, υπό το ψευδώνυμον “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ”.

Αναπτυχθείσης της ανωτέρω 5ης Ταξιαρχίας εις Μεραρχίαν του ΕΛΑΣ, της γνωστής ΙΙ Μεραρχίας, ανέλαβεν Γραμματεύς της Επιτροπής Διαφωτίσεως Αγώνος ταύτης, ασχολούμενος ειδικώτερον, κατόπιν εμπιστευτικών διαταγών της ανώτατης ηγεσίας του ΚΚΕ εις την ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

6 Απριλίου 2017 στις 7:45 π.μ.

Τελευταια διαπιστωνει κανεις και μαλιστα χωρις να προσεχει ιδιαιτερα μια συχνη πυκνη αναφορα στο ΚΚΕ και την ηγεσια του (ειδικα του ``κομμουνιστη``Φλωρακη) Αμα το ΚΚΕ εχει τετοιους προπαγανδιστες και ντελαληδες και μαλιστα με τετοιο θετικο επιχρισμα και περιτυλιγμα σε λιγο ο Ριζοσπαστης θα του ειναι περιττος Σ αυτη τη σελιδα κατι παει θεοστραβα
Η παραδοθηκατε η εισοδισμος εκανε πολυ καλη δουλεια

6 Απριλίου 2017 στις 9:32 μ.μ.

Αν δεν σου αρέσει ο Κομμουνιστής Καπετάν Γιώτης δικό σου πρόβλημα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

7 Απριλίου 2017 στις 7:45 π.μ.

ΦΙΠΠΑΚ: Η ντροπιαστική δήλωση Φλωράκη στον Άρειο Πάγο (1974 ...
original-fippak.blogspot.com/2010/07/1974.html
Översätt den här sidan
28 juli 2010 - Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ΚΚΕ είναι σύμφωνα με πολλούς η ντροπιαστική δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη στον Άρειο ...

http://attikanea.blogspot.fi/2015/10/1974.html

http://tsak-giorgis.blogspot.fi/2016/10/2-1974.html

Αυτος ηταν ο ``κομμουνιστης επαναστατης`` Χαριλαος φλωρακης
Τα στερνα τιμουν τα πρωτα

8 Απριλίου 2017 στις 7:45 π.μ.

Εσύ είσαι απολογητής του καπιταλιστικού δρόμου. Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεσαι εάν ο Φλωράκης είχε κάνει τέτοια δήλωση κόντρα σε όσα υποστηρίζει το ΚΚΕ.Οπότε γιατί είναι "μαύρη σελίδα" και "ντροπιαστική" η δήλωση του Φλωράκη ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ; Για εσένα καλή είναι. Αλλά δεν μπορείς, ως γνήσιος οπορτουνιστής- συριζαίικο τσιράκι του κεφαλαίου να του συγχωρήσεις, ότι το 1991 σας πέταξαν έξω, κράτησαν όρθιοι το ΚΚΕ και ξεκίνησε η ανασυγκρότηση και η επανάκτηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του. Δεν το συγχωρείς αυτό διότι σκοπό είχατε τη διάλυση του ΚΚΕ μέσα στο Συνασπισμό. Όπως δεν σας βγήκε και το 2012, ακριβώς λόγω και της παρακαταθήκης που είχε αφήσει ο Χαρίλαος. Και είστε απαρηγόρητοι για αυτό διότι τα αφεντικά σας ζητούν να λογοδοτήσει για την αποτυχία σας. Ξυδάκι έμμισθα παρτάλια της αριστερής κυβέρνησης που σφάζει με νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα το λαό μας.

9 Απριλίου 2017 στις 5:39 μ.μ.

7.45. Οπως ακριβώς τα έγραψες. Να συμπληρώσω κάτι ακόμα για τον Χαρίλαο. Παρέλαβε το ΚΚΕ το 1973 στης εξής κατάσταση. Απο το 1936 παράνομο. Απο το 1943 μέχρι το 1968 χωρίς ΚΝΕ. Απο το 1956 μέχρι το 1974 χωρίς Κ.Ο απο το 1955 με λανθασμένο πρόγραμμα για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και ενδιάμεσα Στάδια και απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά. Σε αυτή την κατάσταση παρέλαβε το 1973 και τα υπόλοιπα είναι όπως τα λες. Για αυτό Σκούζουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger