Home » , » Τα "θαύματα" της γυναίκας του Γ. Στουρνάρα

Τα "θαύματα" της γυναίκας του Γ. Στουρνάρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Απριλίου 2017 | 9:13 μ.μ.


 «Η σύζυγος του Στουρνάρα είναι επιχειρηματίας και κάνει μπίζνες με το Δημόσιο. Η εταιρία της ερευνήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς για δουλειά που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συγκεκριμένα, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, για την περίοδο 2011-2013, ήταν βέβαιο ότι κάποιον έλεγχο θα υφίστατο και η εταιρία της συζύγου Στουρνάρα, δεδομένου ότι συμμετείχε στην κοινοπραξία που πήρε το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», που είναι το ερευνώμενο ως σκανδαλώδες», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Δεν σταματούν όμως μέχρι το 2013 αυτά τα επιχειρηματικά αλισβερίσια με το δημόσιο της κ. Στουρνάρα. Συνεχίζονται και το αξιοσημείωτο είναι ότι η γυναίκα του κεντρικού Ελληνα τραπεζίτη πρέπει να έχει πάρει τζούρα από τις επιδόσεις του ηγούμενου Εφραίμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που τιτλοφορείται  «Η Λίνα Στουρνάρα και τα θαύματα της».
Και στην προκειμένη περίπτωση το αποκαλυπτικό δημοσίευμα αναφέρεται στην μεθόδευση του υπουργείου Υγείας το 2014 να δώσει στην κυρία αυτή 400.000 ευρώ για να οργανώσει κάποια εκδήλωση.

Η παρακάτω χαρακτηριστική περίπτωση μας δείχνει το πώς εδώ και δεκαετίες –και προφανώς συνεχίζονται- γίνονται «θαύματα» στα «δικά τους παιδιά», για να λεηλατείται ο αιματηρά φορολογούμενος λαός.

Η Λίνα Στουρνάρα και τα θαύματα της

400.000 ευρώ διέθεσε το υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ανεξέλεγκτου ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό.

Η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα διοργανώνει ακόμη έναν κύκλο «εκδηλώσεων» με χρηματοδότες φαρμακευτικές. Πρόκειται για τις διοργανώσεις με τίτλο eHealth Forum. Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε το 2014 και όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα της εποχής γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκού προγράμματος.

Περιέργως όμως το υπουργείο Υγείας δεν κάνει διαγωνισμό για την εταιρεία που θα οργανώσει την εκδήλωση. Ως ενδιάμεσος μπαίνει το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αναλαμβάνει στο όνομα του υπουργείου Υγείας να αναθέσει στην εταιρεία Mindwork της οικογένειας Στουρνάρα τη διοργάνωση συνεδρίου με αυτό τον τίτλο. Χρηματοδότης αυτών των εκδηλώσεων είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Horizon 2020. Η τοποθέτηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ως ενδιάμεσου εξασφαλίζει την ανάθεση στην εταιρεία της Στουρνάρα χωρίς διαγωνισμό.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε απλώς προσφορά από τη Mindwork και της ανέθεσε τη διοργάνωση. Με μια απλή σύμβαση η εταιρεία της οικογένειας Στουρνάρα πήρε 400.000 ευρώ για να διοργανώσει το eHealth Forum 2014. Η αμοιβή της εταιρείας προήλθε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά και τις χορηγίες των φαρμακευτικών.

Το 2015 διοργανώθηκε και πάλι το eHealth Forum υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

Περιέργως όμως το 2016 το eHealth Forum διοργανώνεται και πάλι με χορηγούς τον ΟΤΕ, εταιρείες τεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανίες, αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση με το υπουργείο Υγείας. Η ίδια συμμετέχει μάλιστα με τον τίτλο «Λίνα Νικολοπούλου, eHealth Forum Managing Director».

Ξαφνικά η διοργάνωση, το λογότυπο και τα σήματα του Forum εμφανίζονται ως ιδιοκτησία της εταιρείας Mindwork. Το υπουργείο Υγείας δηλαδή, αφού έδωσε το κύρος του για να διοργανωθεί επί δύο χρόνια το eHealth με διεθνείς συμμετοχές, για άγνωστο λόγο δείχνει να παραχωρεί τα σήματα και τη διοργάνωση υπέρ της εταιρείας της οικογένειας Στουρνάρα. Το σήμα που χρησιμοποιεί η Mindwork είναι ολόιδιο με αυτό του υπουργείου και προφανώς πρόκειται για οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας του δημοσίου.

Η σχέση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατέχει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, είναι άμεση. Οχι μόνο συμμετέχει αλλά δίνει και το δικαίωμα να βγει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιχείρηση και ότι ο ίδιος λειτουργεί ως βιτρίνα. Η κυρία Στουρνάρα δεν παράγει ούτε εξάγει προϊόντα, αλλά δημιουργεί εκδηλώσεις «του αέρα» με χορηγίες τις οποίες λαμβάνει με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού.

Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Στουρνάρας εκδηλώνει ενδιαφέρον για τις ιδιωτικές ασφάλειες. Εμφανίζεται σε συνέδρια προωθώντας την ανάγκη της ιδιωτικής ασφάλισης. Κύκλοι της οικογένειας ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι η κυρία Στουρνάρα δεν έχει καμιά σχέση με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για ασφαλιστικές εταιρείες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger