Home » , , » Για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί», δηλαδή κιμάς για να φάνε οι πλούσιοι κανίβαλοι… .

Για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί», δηλαδή κιμάς για να φάνε οι πλούσιοι κανίβαλοι… .

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Μαΐου 2017 | 8:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Το ψαλίδι και η κορδέλα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για τα εγκαίνια των δρόμων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας, το οποίο όπως υπογραμμίζει είναι το «δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα μέσα σε λίγους μήνες στα έργα του οδικού άξονα Πάτρα - Κόρινθος». 

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:
«Κυβέρνηση, κατασκευαστικό κεφάλαιο και μηχανισμοί του αστικού κράτους είναι ένοχοι για τις δολοφονίες και το σακάτεμα (επαγγελματικές ασθένειες) των εργατών μέσα στα κάτεργα των σηράγγων στο νέο δρόμο Πατρών - Κορίνθου.
Άραγε ποια αρμόδια υπηρεσία έδωσε άδεια για να δουλέψουν οι συνάδελφοι Σάββατο και μάλιστα ενώ έχουν προηγηθεί 15 ημέρες συνεχούς εργασίας μέχρι σήμερα. Ποια υπηρεσία και ποια κυβέρνηση ανέχεται αυτή την κατάσταση;

Νεκρός ο συνάδελφός μας σήμερα Σάββατο 6 Μάη 2017, Καυκιάς Γιάννης 33 χρονών. Δούλευε στον «ΑΚΤΩΡ» στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας. Το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία, την κοινοπραξία «ΑΚΤΩΡ - J&B», που κατασκευάζει το έργο και όλους εκείνους, που παραβλέποντας το θάνατο ενός εργάτη, έβαλαν τους συναδέλφους τους να συνεχίζουν να δουλεύουν σαν να μην συνέβη τίποτα. Με ποιανού την ανοχή και την άδεια άραγε; Αν ο νεκρός ήταν το δικό τους παιδί θα φερόντουσαν με τον ίδιο τρόπο;

Το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας και Αιγίου καλεί τους εργαζόμενους στα έργα μαζί με τα συνδικάτα να σηκώσουν ανάστημα, να συγκρουστούν με την εργοδοσία, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Είναι θετικό, ότι μετά την αποφασιστική παρέμβαση του συνδικάτου και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, οι εργασίες στο εργοτάξιο σταμάτησαν. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου στην Απεργία στις 17 Μάη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη ζωή μας. Για να μη δίνουμε την ίδια μας τη ζωή για τα κέρδη της πλουτοκρατίας». (Από τον 902)

Ο Γιάννης 33 χρονών από την περιοχή της Άρτας δούλευε στο εργοτάξιο της κοινοπραξίας «Άκτωρ - J&P ABAΞ, όταν, «από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, καταπλακώθηκε από γεωτρύπανο για τις ανάγκες πασαλόμπηξης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του». Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στη Αθήνα.
«Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Αιγίου, συνελήφθησαν δύο άνδρες και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος έργων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Οι έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος συνεχίζονται…»

Πρώτα από όλα συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του εργαζόμενου. Για μένα παρόμοια δυστυχήματα δεν είναι θέμα «τύχης» αλλά αποτέλεσμα πολιτικής που επιτρέπει στα αφεντικά να εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο τους εργάτες. Τα ερωτήματα που έθεσε το συνδικάτο είναι πολύ σωστά: Τα αφεντικά αισχροκερδούν. Μπροστά στο κέρδος δεν μετράει ούτε καν η ανθρώπινη ζωή. Κι αν γίνει κάτι, υπάρχουν πάντα οι υπεύθυνοι, που δεν είναι όμως ποτέ - ή σχεδόν ποτέ τα «μεγάλα κεφάλια». Αυτοί που προσέλαβαν τους συγκεκριμένους υπευθύνους. Που δίνουν διαταγές να πάνε οι εργαζόμενοι να δουλέψουν πάση θυσία, κάθε μέρα, από το πρωί ως το βράδυ, εξαντλώντας τους ανθρώπους. Όποιος αντέξει κι όποιος επιζήσει στην Ελλάδα των Μνημονίων…

Σήμερα Κυριακή χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα ξεκουραστούν για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί» δηλαδή κιμάς για να φάνε οι πλούσιοι κανίβαλοι… .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger