Home » , » Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου – Πορεία, Σάββατο 24 Ιούνη, 12μ., Μοναστηράκι

Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου – Πορεία, Σάββατο 24 Ιούνη, 12μ., Μοναστηράκι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 | 11:46 μ.μ.

 Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, οργανώνεται από το Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, η δίκη του οποίου σε δεύτερο βαθμό βαδίζει προς το τέλος της (στην επόμενη συνεδρίαση θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και μετά θα αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων).
«Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία» είχε είπε πρωτόδικα ο «σεναριογράφος» της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς. «Μπορεί να μη φόρεσε το καπέλο» είχε παραδεχτεί ο πρόεδρος του πρωτόδικου Μ. Χατζηαθανασίου. Παρά ταύτα, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε για τη ληστεία στην Πάρο και ως συνεργός στην ανθρωποκτονία του ταξιτζή Μίχα και ξαναδικάζεται ακόμα και για συμμετοχή στη ΣΠΦ, επειδή η εισαγγελία έκανε έφεση στην απαλλακτική γι’ αυτή την κατηγορία πρωτόδικη απόφαση. Οι μηχανισμοί έδειξαν αποφασισμένοι να στείλουν για πολλά χρόνια (ει δυνατόν και ισόβια) στη φυλακή τον αγωνιστή που στοχοποίησε η Αντιτρομοκρατική.

Ποια είναι τα δεδομένα της ακροαματικής διαδικασίας;

Κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν αναγνώρισε τον Τ. Θεοφίλου ως έναν από τους αυτουργούς της ληστείας στην Πάρο. Το περιβόητο καπέλο, στο οποίο υποτίθεται ότι ανιχνεύτηκε DNA του Θεοφίλου, δεν είχε επιδειχτεί στους αυτόπτες μάρτυρες. Μόνον ένας κατέθεσε ότι του επιδείχτηκε! Οταν η Αντιτρομοκρατική εδέησε να στείλει το καπέλο στο δικαστήριο, κανένας από τους μάρτυρες δεν το αναγνώρισε ως το καπέλο που φορούσε ένας από τους δράστες. Καπέλο δε βρέθηκε στον τόπο που θανατώθηκε ο ταξιτζής Μίχας. Το καπέλο κατασκευάστηκε από την Αντιτρομοκρατική, όταν αυτή ανέλαβε την υπόθεση, παραμερίζοντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που ως τότε την αντιμετώπιζαν ως κοινή ποινική υπόθεση.

Σ’ αυτή την υπόθεση δεν έγινε πραγματική έρευνα για την ανεύρεση των δραστών, ενώ κάποια στιγμή η Αντιτρομοκρατική άλλαξε σκόπιμα τον προσανατολισμό της έρευνας. Κι όμως, στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία που αν ερευνώνταν θα μπορούσαν να συμβάλουν στο ξετύλιγμα του κουβαριού που οδηγεί στους δράστες. Η Αντιτρομοκρατική άλλαξε σκόπιμα τον προσανατολισμό της έρευνας, που είχε πάρει ένα συγκεκριμένο δρόμο, με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, και αντί για την αναζήτηση των πραγματικών δραστών της ληστείας και της ανθρωποκτονίας, έκλεισε την έρευνα με τη σύλληψη του Τ. Θεοφίλου, τον οποίο ενοχοποίησε σαν ένα από τους δράστες.

Γι’ αυτό πρέπει ν’ ακουστεί δυνατή η φωνή της αλληλεγγύης, η απαίτηση για πλήρη αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, γιατί «δεν απεδείχθη η συμμετοχή του».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger