Home » , , » Συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή στον Τσίπρα - Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή στον Τσίπρα - Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 | 5:19 μ.μ.

Είναι συγκλονιστικό το κείμενο μιας ανοιχτής επιστολής ενός πατέρα πολυμελούς οικογένειας ΑΜΕΑ που απευθύνεται στον Τσίπρα και στον υπουργό Δικαιοσύνης. 
Η τράπεζα Πειραιώς προσπάθησε επανειλημμένα να του αρπάξει το σπίτι και να πετάξει άστεγους στον δρόμο αυτόν και την οικογένεια του. 

Το ομολογουμένως, γροθιά στο στομάχι, κείμενο αυτό που υπογράφει ο Μιχάλης Π. αυτοχαρακτηριζόμενος σαν ένας "Ένας γονατισμένος… αλλά άνθρωπος ακόμα", συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις όλη την ταξική - μνημονική βαρβαρότητα που βιώνουν οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων.

Μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα που έχει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης,

Παράλληλα αυτή η συλλογικότητα με μήνυμα που μας έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, γνωστοποιεί το κάλεσμα της "προς Σωματεία, Συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους και τους κατά τόπους Συντονισμούς και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών για κινητοποίηση στις 14-6". 


ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε: 

- όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης 
- φοιτητικούς συλλόγους  
- κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες 
- ειδικότερα τα σωματεία των εργαζόμενων στις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΔΕΗ, κ.ά.) 


για την πραγματοποίηση μεγάλου λαϊκού συλλαλητήριου 
την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, 
με συγκέντρωση στη ΔΕΗ κεντρ. Θεσ/νίκης (Τσιμισκή, ΧΑΝΘ) και πορεία, 
μέσω κεντρικών καταστημάτων των τραπεζών και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, 
στα Δικαστήρια ενάντια στη διενέργεια των πλειστηριασμών 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο που ψήφισε πρόσφατα ετοιμάζει την εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, επιδιώκοντας να ξεπεράσει μ’ αυτόν τον τρόπο το σκόπελο του κινήματος που καταφέρνει καιρό τώρα με τις παρεμβάσεις του στα ειρηνοδικεία να ακυρώνει στην πράξη την πολιτική της. 

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου η δυναμική αντίδραση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη δυναμική απάντηση στη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι από εδώ και μπρος ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ δεν πρόκειται να γίνει ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου προστασίας της λαϊκής περιουσίας από τις αρπακτικές διαθέσεις τραπεζών, κράτους, δήμων και ταμείων. 

Οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να προσαγάγουν αγωνιστές του κινήματος αλλά η μαζική παρέμβαση δεκάδων αγωνιστών απέτρεψε τις άμεσες συλλήψεις, δηλώνοντας ότι καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για ενέργειες συμβολαιογράφων, εισαγγελέων και αστυνομίας που στοχοποιούν αγωνιστές με αναζητήσεις σε σπίτια και άσκηση νέων διώξεων σε δύο (προς το παρόν) μέλη του κινήματος. Το κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά αντίθετα δυναμώνει από αυτή την επιχείρηση καταστολής και θα απαντήσει ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά. 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε κάθε Τετάρτη στις 3.30μμ στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας μη επιτρέποντας την διεξαγωγή καμιάς διαδικασίας 
Καθώς την ίδια στιγμή συνεχίζεται το “ξεπούλημα της πόλης” (λιμάνι, νερό, ΕΛΒΟ, οδικό δίκτυο κ.ά.) και όλης της χώρας αλλά και η καταλήστευση του πενιχρού πια λαϊκού εισοδήματος με τα τέλη και τα χαράτσια που έχει φορτωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ, μόνο ένα μαζικό, δυναμικό κι αποφασιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, χωρίς αναθέσεις κι αυταπάτες για κυβερνητικές εναλλαγές, χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς, με τον ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ για σημαία του, μπορεί να ανατρέψει τον κοινωνικό μεσαίωνα όπου μας έχουν βυθίσει. 


Καλούμε τους Συντονισμούς Συλλογικοτήτων και τις πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς κάθε πόλης να διοργανώσουν επίσης ανάλογες δράσεις την Τετάρτη 14/6 στις πόλεις τους.Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger